Măriți laurul cireș - aveți 3 opțiuni

Înmulțirea prin butași

Puteți tăia butași din planta mamă pe tot parcursul sezonului de creștere. O bună oportunitate de a câștiga numeroși răsaduri pentru înmulțirea vegetativă este o tăiere cu succes. Asigurați-vă că:

 • Nu tăiați butași prea mari vara. O lungime de cincisprezece centimetri este ideală.
 • Doar câteva frunze de lăsat la filmare.
 • Tăiați aceste frunze în jumătate pentru a reduce zona de evaporare.

citește și

 • Smochina viorii poate fi propagată în trei moduri
 • Cu ce ​​și cum poate fi propagată cireșul de dafin?
 • Lupinii pot fi răspândiți în trei moduri

Două metode s-au dovedit eficiente pentru înrădăcinare:

Înrădăcinarea într-un pahar cu apă

Puteți pune butașii mici adânci de câțiva centimetri într-un pahar cu apă și lăsați-i să prindă rădăcini. De îndată ce rădăcinile au atins o lungime de cinci centimetri, cireșele mici de dafin sunt transplantate în boluri sau direct în câmp.

Trageți lăstarii în sol

 • Umpleți recipientele de creștere cu un amestec de nisip și pământ și introduceți jumătatea inferioară a vârfurilor de lăstari în substrat.
 • Păstrați solul bine umed pentru următoarele câteva săptămâni.
 • Cu toate acestea, evitați înghițirea apei deoarece aceasta favorizează putregaiul și creșterea mucegaiului.
 • Puneți borcanul într-un loc luminos.
 • Creați un climat umed punând o pungă de plastic transparentă peste ghiveciul de flori.

La temperaturi de aproximativ douăzeci de grade, cireșele mici de dafin formează rădăcini după aproximativ patru săptămâni și acum pot fi separate. Acum puteți planta plantele tinere direct în grădină sau le puteți pune într-o jardinieră mai mare.

Înmulțirea prin semințe

Deseori laurul de cireș iese singur și primăvara veți găsi multe plante tinere lângă arbust. Puteți săpați aceste cu atenție și să le mutați în locul dorit în grădină. Laurul de cireșe poate fi, de asemenea, cultivat în mod specific din semințe, dar această metodă durează mult mai mult decât înmulțirea folosind butași. Puteți extrage semințele din fructele coapte ale laurului de cireșe toamna și să le semănați direct.

Pentru a face acest lucru, colectați boabele negre coapte și lucioase și scoateți miezul de piatră din pulpă. La însămânțare, procedați după cum urmează:

 • Umpleți vasele cu sol de ghiveci.
 • Puneți semințe pe pământ și acoperiți-le doar ușor cu substrat.
 • Umeziți bine cu un pulverizator.
 • Laurul de cireșe este un germen rece, așa că puneți păstăile într-o cameră rece și niciodată într-o cameră încălzită.

Deoarece cireșele de dafin nu germinează prea repede, pot trece câteva săptămâni înainte de apariția primilor lăstari. Deoarece plantele tinere sunt încă destul de sensibile, trebuie să le păstrați fără îngheț cel puțin un an și să le cultivați în continuare în interior. Abia în al doilea an micii lauri de cireșe sunt așezați la locul lor final în grădină.

Propagarea prin cedare

Puteți scoate treptat cât mai mulți arbuști de care aveți nevoie pentru un gard viu de dafin de cireș, prin intermediul coborâtorilor. Acest tip de propagare este considerat cel mai eficient și mai simplu. Cel mai bun moment pentru creșterea plantelor tinere prin scădere este lunile mai sau iunie, când solul s-a dezghețat deja complet și nu mai există nici o amenințare a înghețurilor nocturne.

Înmulțirea are loc printr-o ramură care este încă pe tufiș și crește lângă pământ. Îndoiți-l cu atenție până la sol și slăbiți puțin pământul în punctul în care ramura atinge solul. Acum puteți cântări lăstarul direct cu o piatră și acoperiți-l cu pământ.

Chiuveta va prinde rădăcini mai repede dacă tăiați ramura înainte de a o săpa, dar nu separați complet lăstarul de planta mamă. Pentru a preveni închiderea, ciupiți o pietricică mică în tăietură. Fixați ramura în pământ cu cuiere de cort sau pietre. Acoperiți chiuveta cu puțină pământ.

Primele rădăcini s-au format după aproximativ șase până la opt săptămâni. Acum scoateți cu grijă chiuveta și rupeți legătura cu planta mamă. Acum puteți muta planta tânără la locația sa finală. Profitați de această ocazie pentru a oferi laurului mic de cireșe cu compost sau coace de corn (6,39 EUR la Amazon *), astfel încât acesta să aibă suficient nutrienți disponibili.

Sfaturi și trucuri

Pe partea inferioară a frunzelor laurului de cireșe sunt mici pete maronii, nectarinele. Din ele iese o seva dulce de plante, care poate provoca reacții alergice. Prin urmare, purtați mănuși atunci când lucrați la laurul de cireșe și evitați contactul cu pielea cu planta ca alergic.

SKb