Propagați palmieri prin butași - este posibil?

Nu puteți tăia ramuri din palmieri

În utilizarea germană, unele plante de interior sunt numite palmieri, cum ar fi yucca, care nu sunt deloc palmieri „reali”. Datorită structurii palmierilor, numai lăstarii laterali, cunoscuți în jargonul tehnic sub numele de Kindel, pot fi separați și utilizați pentru reproducere.

citește și

  • Palma mea se micșorează - ce pot face?
  • Hibernează palmierul din apartament
  • Hibernează palmieri într-o oală - așa funcționează

Pentru ca acest lucru să funcționeze, este important ca răsadurile să fi format deja rădăcini mici și cel puțin patru frunze.

Când pot fi tăiate butași?

Momentul ideal pentru tăierea răsadurilor este primăvara. Plantele tinere au apoi suficient timp până la iarnă pentru a dezvolta rădăcini puternice și frunze suplimentare.

metodă

Pentru ca palma să nu fie deteriorată, trebuie să respectați absolut următoarele puncte:

  • Folosiți întotdeauna unelte de tăiere foarte ascuțite.
  • Se potrivesc cizme sau un cuțit, eventual cu dinți.
  • Dezinfectați instrumentul astfel încât să nu poată intra agenți patogeni prin interfața deschisă.

Spre deosebire de multe plante, butașii nu trebuie așezați niciodată în apă pentru a forma rădăcini. Puteau puteau muri instantaneu.

Inserare

Lăsați răsadurile până când suprafața tăiată s-a uscat. Abia atunci sunt plantate într-un substrat adecvat. Un pământ este ideal ca:

  • Oferă suficientă stabilitate rădăcinilor nou formate.
  • Puieții mici sunt alimentați cu substanțe nutritive.
  • Pe de altă parte, nu are un conținut de nutrienți prea mare.
  • Oferă o bună ventilație a sistemului radicular.

Compoziția solului depinde de locația naturală și de locul de creștere al plantelor. Palmele din regiunile deșertice preferă solurile uscate și nisipoase, în timp ce cele care prosperă în pădurile tropicale preferă solurile grele. Toți palmierii au un lucru în comun: sunt foarte sensibili la înmuiere. Prin urmare, puneți un strat de drenaj din lut expandat în oala în care introduceți Kindel (17,50 € pe Amazon *).

Având grijă de palma mică

Așezați tăierea într-un loc luminos, cald și nu prea însorit. Temperatura optimă este cuprinsă între 20 și 23 de grade.

Este foarte important să udăm în mod regulat palma. Nu doar prea multă apă, ci și seceta permanentă inhibă formarea rădăcinilor și poate duce la faptul că descendenții mor.

Apa este turnată întotdeauna când centimetrii superiori ai solului se simt uscați. În zilele caniculare și cu substraturi nisipoase poate fi necesar să udăm răsadurile zilnic. Pentru a evita putrezirea rădăcinii, asigurați-vă că aruncați excesul de lichid care se colectează în farfurie.

sfaturi

Nu începeți fertilizarea plantei tinere decât după șase luni. Deoarece palma este încă foarte mică, jumătate din doza unui îngrășământ pentru palmă disponibil în comerț este suficientă.