Îngrijirea amaryllis după înflorire - Așa se face (Ritterstern)

Tăiați steaua cavalerului în etape - Cum să o faceți bine

O amaryllis îngrijită cu dragoste ne încântă cu florile sale până în februarie. La sfârșitul perioadei de înflorire, se dă lovitura inițială pentru perioada de creștere de vară, care la rândul său duce la o fază de odihnă de toamnă. Unul dintre factorii cheie din programul de îngrijire este tăierea treptată în combinație cu un echilibru între apă și nutrienți. Așa se întâmplă:

  • Curățați florile ofilite cât mai curând posibil
  • În februarie / martie, tăiați tulpina de inflorescență îngălbenită, ofilită, la 5 cm deasupra bulbului
  • Cel puțin acum frunzele vor începe să crească
  • Fertilizați la fiecare 14 zile din aprilie până în iulie și udați regulat de jos

citește și

  • Îngrijirea amaryllis înainte și după înflorire - așa funcționează
  • Ce temperatură favorizează înflorirea unei amaryllis?
  • Când este perioada de înflorire a amaryllisului?

Reduceți treptat aportul de apă în iulie. Din august, steaua cavalerului nu primește nici apă, nici îngrășăminte și rămâne într-un loc răcoros și întunecat. Acum ceapa trage frunzele și stochează nutrienții pe care îi conține ca rezervă. Nu tăiați frunzele până când nu au murit.

Cultivați amaryllis veșnic verde

Grădinarii englezi au aflat că steaua unui cavaler nu are neapărat nevoie de o fază de odihnă uscată și întunecată în toamnă. În schimb, planta are o locație parțial umbrită la o temperatură rece de 10-15 grade Celsius. Amaryllis primește înghițituri de apă, astfel încât frunzele să nu se absoarbă și să devină galbene.

După 3 luni, repotați steaua cavalerului și scurtați frunzele la 10 cm. Apoi așezați vasul într-un scaun însorit și cald la fereastră și apă regulat. Când germinează primii muguri, începe programul obișnuit de îngrijire.