Tăierea arborelui de oțet - așa reușește tăierea perfectă

Oțetii trebuie tăiați?

Oțetii cresc ca arbuști cu mai multe tulpini, cu o coroană largă. În natură, copacii ating înălțimi cuprinse între trei și cinci metri. În condiții favorabile, pot atinge înălțimi cuprinse între șapte și zece metri. Arborele de oțet nu are nevoie de tăiere. Această măsură de întreținere asigură faptul că bucșele germinează necontrolat. Nu este neobișnuit ca arborii de oțet să dezvolte până la trei lăstari noi la interfețe.

citește și

  • Îngrijirea adecvată a arborelui de oțet
  • Plantarea unui copac de oțet pe teren deschis - sfaturi și trucuri
  • Oțetul poate fi cultivat într-o găleată?

Când se face o tăietură

O tăietură este recomandată pentru corecțiile mici ale coroanei. Măsuri de tăiere radicale pot fi necesare dacă arbustul crește prea înalt sau prea lat. Tunderea de conservare are sens dacă arbustul stufos din coroană este chel. Această dezvoltare este normală, deoarece creșterea densă împiedică pătrunderea soarelui și promovează o aerisire slabă a coroanei.

Oțetii au dorința de a dezvolta rădăcini de rădăcini, în special pe soluri nisipoase, care adesea încolțesc până la zece metri de trunchiul principal. Pentru a preveni răspândirea necontrolată, trebuie să tăiați alergătorii în mod regulat. Reducerea aproape de sol promovează alergătorii. Faceți această tăietură radicală numai dacă arborele bătrân crește prea înalt și trebuie îndepărtat. Poalele sunt potrivite în mod ideal pentru întinerire.

Momentul ideal

Așteptați până toamna pentru a face o tăiere intensivă. A venit momentul ideal când arbustul și-a încheiat sezonul de creștere. Acesta este cazul de îndată ce frunzele au căzut. Alternativ, puteți tăia arborele de oțet primăvara înainte de a începe lăstarii noi. Puteți tăia ramurile individuale și lăstarii rădăcinii pe tot parcursul sezonului de creștere.

Sfaturi pentru croiala potrivita

Asigurați-vă că tăiați cât mai puține ramuri. Tăiați ramuri cu cel puțin trei până la cinci milimetri deasupra unui ochi adormit. Oțetul răsare în aceste locuri mai târziu. Foarfecele de tăiere sunt poziționate la un unghi ușor. Sigilați interfețe mari cu ceară de copac (5,99 € pe Amazon *) pentru a preveni infecțiile. Oțetii poartă sevă lăptoasă, care scapă de interfețe și poate duce la iritații ale pielii. Prin urmare, purtați mănuși.

Cum se taie corect:

  • Diluarea generoasă a arbuștilor stufoși
  • Lăsați ramurile să se afle la 20 de centimetri
  • tăiați ramuri care se intersectează
  • Îndepărtați ramurile sternite și uscate

Ramurile drepte și lungi sunt cunoscute sub numele de lăstari de apă. Pot fi plafonate pe tot parcursul anului. Tăiați aceste lăstari cât mai adânc posibil. Dacă arborele de oțet dezvoltă noi puieți de apă, numai tăierea consecventă va ajuta. Îndepărtați lăstarii care se dezvoltă pe grătarele copacilor. Dacă vă creșteți oțetul în găleată, îl puteți ține sub control cu ​​tăierea regulată.