Dezgroparea bambusului - așa funcționează fără a-l deteriora

Soiurile de bambus care formează arboret sau pot fi îndepărtate relativ ușor. Acestea includ, de exemplu, Fargesia nu rezistentă. Acestea formează noi tulpini direct din rădăcină și se răspândesc doar încet. Ele seamănă mai mult cu smocuri mari de iarbă decât câmpuri de bambus.

citește și

  • Îndepărtați bambusul pentru totdeauna
  • Bambusul în creștere a fost ușor
  • Propagarea bambusului - toate posibilitățile dintr-o privire

Fii atent cu soiurile de bambus fără limite

În plantația de bambus, rizomii se ramifică într-o asemenea măsură încât lăstarii de bambus răsar din pământ în toată grădina. Și nici nu se opresc la proprietatea vecină. Rizomii se întind ca rădăcini groase în formă de oval. Se dezvoltă în bile noi de rădăcină cu propriile lor lăstari. Astfel de soiuri de bambus fără limite sunt, de exemplu:

  • Sasa
  • Pleioblastus
  • Phyllostachys

Rizomii lor se ramifică până la 10 metri în toate direcțiile și până la 1 metru adâncime. Este mai bine să dezgropați și să îndepărtați planta mamă și toți rizomii mai devreme decât târziu. Ei cresc și deteriorează zidăria, clădirile, trotuarele și străzile!

Să știi cum și să folosești instrumentele potrivite este jumătate din treabă

Dezgroparea unui bambus crescut este un proiect de putere. Aici nu sunt necesare numai creiere, dar trebuie să planificați și să calculați maloche, lucrări de spargere și unelte speciale și excavatoare. Grădina trebuie săpată și reconstruită. Important: săpătura trebuie finalizată într-un singur sezon de vegetație!

Excavația începe acolo unde tulpinile de bambus cele mai îndepărtate de planta mamă răsar din pământ. Cu cât te apropii de planta mamă, cu atât rădăcinile sunt mai ferme și mai dure. Treceți prin solul excavat și îndepărtați rizomii de bambus înainte de a umple din nou solul. Cele mai bune pică pentru a dezgropa bambusul:

Pică mormântului Holstein pentru munca normală

Sapă pică de drenaj cu mâner din fibră de sticlă pentru bariera de bambus

Rodespade cu mâner D - forjat dintr-o singură bucată - pentru săparea bambusului

Îngustează în loc să-l lași să crească

Cea mai bună armă împotriva proliferării este izolarea: cu o barieră specială din plastic puteți delimita clar locația bambusului. Atunci bambusul va rămâne destul de sigur în limitele sale și nu va submina întreaga grădină. Controlul este cel mai sigur. Prin urmare, verificați adesea dacă rizomperul este strâns.

Sfaturi și trucuri

Rizomii nu trebuie să fie în compost! O nouă plantă se poate forma din fiecare rizom care a fost tăiat sau lăsat în pământ! Și munca a fost în zadar!