Tăierea migdalilor - instrucțiuni cu ilustrații

Înflorirea pe lăstari lungi lunari - ce înseamnă asta?

Migdalii se numără printre înfloritorii clasici de primăvară care își poartă valorosul lemn de floare pe un cadru stabil. Cultivată ca un arbust magnific, structura de bază atinge o înălțime de 150 până la 200 de centimetri. Grădinarii creativi de casă sunt fericiți să ridice lemnul ornamental asiatic ca un trunchi înalt pitoresc sau să-l cumpere gata făcut din mâna maestrului grădinar într-o grădiniță sau centru de grădină. Ciorchinii de flori roz pal se desfășoară cel mai frumos pe lăstari lungi anuali . Cu cât aceste lăstari de scurtă durată apar pe tufiș și pe coroana copacilor, cu atât abundența florilor este mai opulentă.

citește și

 • Cum să tăiați corect tufișurile de boabe - tutorial cu instrucțiuni
 • Cum să tăiați clematis corect - un tutorial
 • Cum să tăiați ierburile ornamentale corect - instrucțiuni din tutorial

Pentru o tăiere competentă, se pune întrebarea cum poate fi promovată creșterea lăstarilor lungi anuali. O scurtă excursie în diferitele tipuri de unități aduce lumina în întuneric. Acesta este modul în care recunoașteți și promovați tinerii flori de flori pe migdale:

 • Lăstarii lungi au o lungime de cel puțin 15-20 cm, adesea semnificativ mai lungi
 • Creștere vara cu un aranjament sincron de muguri de flori
 • Recunoscut ca lăstari laterali neramificați pe lăstari de schelă suport
 • Mugurii florali se desfășoară în aprilie

După cum arată ilustrația de mai jos, lăstarii anuali pot fi recunoscuți prin faptul că se ramifică numai în anii următori. Odată ce lăstarii lunari lunari au purtat flori pe migdal, îmbătrânesc rapid. Prin urmare, este un avantaj dacă tăiați lăstarii decolorați, anuali, după perioada de înflorire . În acest fel, veți face loc lăstarilor tineri care vor crește în lungime în timpul verii și vor crea numeroși muguri pentru următoarea perioadă de înflorire.

Tăiați migdale

Tăiați migdale

Tăiați migdale

Tipuri de croi și data

Punctul esențial pentru îngrijirea corectă a tăierii sunt lăstarii lungi lunari ca cel mai prețios lemn de floare. Strâns legat de acest lucru este un cadru stabil care permite lăstarii tineri să încolțească pe tufiș și să se coroneze în fiecare an. Pe baza acestor cunoștințe, sunt disponibile următoarele tipuri de tăieturi pentru a obține cea mai frumoasă floare de primăvară dintr-un migdal:

Tipul tăiatScop / ocaziecea mai bună întâlnire
Arbust parentalcadru stabil pentru lemnul de floare de scurtă duratăîn primii 4-5 ani din luna mai
Părinte tăiate HochstämmchenStructura trunchiului și coroana armonioasăîn mai până la înălțimea dorită a tulpinii și coroana terminată
Conservare tăiat arbust și coroanăpromovează lemnul tânăr de florianual după perioada de înflorire
Arbust tăiat întineritorRevitalizeaza arbustul imbatranitIarna târziu

Atunci când planificați întâlnirea, se observă că luna mai este cel mai bun moment pentru reducerea părinților și întreținerea. În acest stadiu, migdalul dvs. nu a început încă să planteze lăstari proaspeți lungi cu muguri de flori noi. Singura excepție este pentru o tăietură conică. După cum arată clar instrucțiunile de mai jos, conicitatea este asociată cu o tăietură radicală. Un migdal poate face față mai bine procedurii în timpul somnului de iarnă. Mai mult, cu un timp redus în timpul iernii, acționați în conformitate cu legea. Legea federală pentru conservarea naturii prevede că puteți tăia radical copacii numai între 1 octombrie și 28 februarie. Perioada de grație se extinde de la 1 martie până la 30 septembrie, în același timp cu activitatea de reproducere a prietenilor noștri cu pene.O excepție se aplică tăierilor ușoare de întreținere, care sunt limitate la creșterea curentă.

Creșterea migdalilor în arbuști

Migdalii își prezintă cea mai frumoasă parte ca arbuști bine formați, cu un cadru de trei până la cinci lăstari de sol . În primii patru până la cinci ani, tăierea se concentrează pe creșterea lăstarilor selectați. În loc să îl lăsăm să crească, vă recomandăm să îl construiți treptat, adăugând aproximativ 10 centimetri pe an. Acest lucru are avantajul că după fiecare etapă de tăiere apare un gem de suc, ceea ce duce la ramificări vitale și dense. Cum să obțineți stilul de părinți perfect:

 • Alegeți trei până la cinci dintre cele mai promițătoare lăstari de sol
 • Tăiați în mod consecvent toate celelalte lăstari de la sol
 • După perioada de înflorire, reduceți creșterea de anul trecut la aproximativ 10 centimetri
 • Scurtați ramurile laterale de-a lungul lăstarilor inferiori la 3 până la 4 muguri

Nu este posibil să se prevadă în mod specific perioada în care se va extinde antrenamentul arbustului. Creșterea anuală a migdalilor variază între 20 și 70 de centimetri, în funcție de condițiile locale ale sitului. În plus, durata depinde de înălțimea finală dorită. Lăstarii laterali lungi cu numeroși muguri de flori se dezvoltă deja în timpul antrenamentului. Așa cum se ilustrează în figura de mai jos, tăiați sever ramurile decolorate în timp ce alungiți pământul împușcă puțin mai generos cu 10 cm.

Creșterea migdalilor

Ridicarea trunchiurilor înalte - așa funcționează

În grădina mică și cadă sau ca un comitet de primire florală în grădina din față, migdalii strălucesc sub formă de trunchiuri înalte decorative. Pentru grădinarul cu experiență, este o chestiune de onoare să crești singuri un migdal. Cum se face corect:

 • Alegeți cea mai puternică lovitură la sol pentru viitorul portbagaj
 • Puneți un stâlp de susținere în pământ lângă trage la sol pentru a le conecta pe cele două
 • Tăiați toți lăstarii rămași la bază
 • Îndreptați lansarea centrală în sus a tijei în trepte de 10 centimetri până la înălțimea dorită a trunchiului
 • Îndepărtați lăstarii inferiori și laterali în mod regulat

O coroană bine formată constă dintr-un lăstru central sub formă de trunchi, o extensie a trunchiului și patru până la cinci lăstari laterali ca ramuri conducătoare, așa cum se arată în figura de mai jos. Ramificarea către coroană începe când tăiați vârful lăstarului central. Vă rugăm să faceți această tăietură numai atunci când mugurul vârfului este cu patru până la cinci muguri deasupra bazei coroanei dorite. Mai întâi așteptați următoarea filmare pentru a selecta cele mai bune ramuri principale. Tăiați toate celelalte ramuri pe verticală chiar înainte de scoarța trunchiului. Lăstarii de la sol, care înfloresc ca o competiție verticală la trunchi, sunt tăiați la bază.

Trunchi de migdale

fundal

Îndepărtarea mugurii vârfului activează ramificarea coroanei

Creșterea migdalilor ca trunchiuri înalte beneficiază de o dominație a mugurelui superior. În legea creșterii finanțării de vârf, este ancorat faptul că cea mai puternică creștere se dezvoltă din mugurul superior al lăstarului central. Creșterea semnificativ mai mică apare la mugurii poziționați mai jos de-a lungul viitoarei tulpini înalte. Dimpotrivă, acest lucru înseamnă că atunci când îndepărtați mugurul superior, începeți ramificarea către coroană. Imediat după ce vârful lăstarilor a fost tăiat, presiunea sevei se distribuie printre mugurii care erau anterior subordonați, care apoi încolțesc viguros și se acumulează în ramuri conducătoare.

Reducerea conservării - instrucțiuni pas cu pas

Dacă creșterea lasă un splendid migdal ca arbust sau trunchi înalt, tăierea duce la o întreținere anuală. Cel mai bun moment este imediat după sfârșitul perioadei de înflorire. Accentul este pus pe toți lăstarii ofiliți care au fost până acum complet epuizați și tăiați energic. Creșterea pe structura arbustului sau ramurile conducătoare de coroană poate fi, de asemenea, redusă. Acesta este modul în care tăierea de întreținere rulează în detaliu:

 • Tăiați puternic lăstarii cu flori moarte până la 3 sau 4 muguri
 • Îndepărtați ramurile moarte și interioare
 • Scurtați unitățile de schele sau ghidați ramurile care sunt prea lungi până la lungimea necesară

Pentru o tăietură impecabilă, vă rugăm să aplicați foarfeca chiar deasupra unui mugur orientat spre exterior sau a unei frunze alternative. Vă rugăm să nu lăsați butuci lungi mai lungi de 5 milimetri. Lemnul rezidual se usucă sau se putrezește înapoi, ceea ce este o țintă bună pentru boli și dăunători.

Digresiune

Lăstarii învechiți ai schelelor se slăbesc cu o tăietură de derivare

Lăstarii de schelă pe migdal subvenționează în mod fiabil creșterea lăstarilor laterali ca lemn de floare de mulți ani. Capetele puternic ramificate pe ramuri principale individuale nu înseamnă că trebuie să scoateți ramura de susținere din arbust sau coroană. Reducând un punct îmbătrânit, un dispozitiv de schelă continuă să își îndeplinească funcția portantă. Slăbirea este ușoară și simplă, cu o tăiere derivată. În acest scop, căutați o lovitură laterală vitală în interiorul șarjelor. În cazul în care ramura în vârstă și tânărul împușcă furculița, tăiați lemnul vechi. În mod ideal, mutați punctul de intersecție cu câțiva milimetri în spatele furculiței, astfel încât să nu deteriorați lemnul tânăr.

Întineri migdalii bătrâni

Trei ani fără tăiere de întreținere sunt suficiente pentru ca un migdal să îmbătrânească și să putrezească să înflorească. Ca să înrăutățească lucrurile, lăstarii lungi supradimensionați sunt predispuși la temuta secetă de vârf Monilia. Există mai multe motive pentru a vă transforma radical în tufișul înflorit. Acesta este modul în care funcționează planul:

 • Cel mai bun moment este la sfârșitul iernii până la sfârșitul lunii februarie, când vremea este lipsită de îngheț
 • Examinați cu atenție copacii pentru oaspeții de iarnă cu pene sau cu blană și amânați întâlnirea, dacă este necesar
 • Tăiați lăstari vechi, în vârstă, la 10-20 de centimetri
 • Alternativ, utilizați lăstari tineri la sol ca un nou cadru
 • Tăiați ramurile laterale de-a lungul noilor lăstari de schele la trei muguri
 • Fertilizați migdalul întinerit cu 3 litri de compost și 150 de grame de tuns de corn

Este un avantaj dacă obții un instinct de teren dezafectat în loc să-l elimini radical. Înainte de a îndepărta un candidat, examinați împușcătura inferioară pentru a vedea o împușcare laterală de bun augur, orientată spre exterior. În cazul în care lemnul bătrân și tânăr se ramifică, așezați foarfeca sau vedeți câțiva milimetri în spatele furculiței.

Nu sigilați tăieturile

Taierea de întinerire lasă una sau alta tăietură mai mare? Apoi, vă rugăm să nu utilizați ceară de copac (5,99 EUR la Amazon *) sau agenți de etanșare similari. Cercetări bine fundamentate și teste de teren privind toate aspectele vindecării rănilor pe plantele lemnoase au arătat că o acoperire etanșă a rănilor tăiate face mai mult rău decât bine. Preparatele împiedică propriul lemn înfășurat al plantei să își îndeplinească îndatoririle.

Este perfect suficient dacă neteziți tăieturile cu un cuțit și lăsați restul la migdal. O excepție se aplică dacă se așteaptă îngheț puternic după tăiere. În acest caz, acoperiți marginile plăgii subțire cu ceară de copac pentru a proteja cambiul expus.

întrebări frecvente

Migdalul este otrăvitor?

Migdalul (Prunus triloba) inspiră în regiunile noastre prin pitoreasca sa floare de primăvară și nu dă niciun rod. Lăstarii, frunzele, rădăcinile sau scoarța nu conțin substanțe toxice. Cu toate acestea, se recomandă prudență cu migdalul. Migdalele amare (Prunus dulcis var. Amara) poartă în special fructe foarte otrăvitoare, care, totuși, se coc rar în regiunile noastre.

Am auzit că migdalul este predispus la seceta de vârf din Monilia. Ce pot face preventiv împotriva acestei boli a plantelor?

Agenții patogeni Monilia se răspândesc prin aer și intră în interiorul plantei prin flori. Din acest motiv, ar trebui să tundeți migdalii cu putere în fiecare an după perioada de înflorire. În același timp, acesta este cel mai bun moment pentru o aprovizionare echilibrată de nutrienți, deoarece puieții vor forma ulterior noi lăstari care vor purta flori în anul următor.

Nu mi-am tăiat migdalul după înflorire. Acum coroana a crescut foarte mare. Deși arborele are doar doi ani, a ajuns deja la o înălțime de 4 metri. Mai pot tăia la sfârșitul verii?

La sfârșitul verii, un migdal a plantat deja mugurii florali pentru anul următor. Vă recomandăm să limitați tăierea la o treime din lungimea filmării. Dacă tăiați mai adânc, festivalul florilor va fi anulat complet în primăvara anului viitor.

Aș vrea să plantez un migdal într-un pat de aproximativ 80 de centimetri lățime. Un gips-carton înalt de 40 de centimetri formează marginea patului. Se poate întâmpla ca arborele cu rădăcinile sale să deterioreze peretele la un moment dat?

Migdalul Prunus triloba se caracterizează printr-o creștere slabă. Deoarece arborele este tăiat în mod regulat și strict după perioada de înflorire, nu se pot dezvolta rădăcini vizibil puternice. Riscul de deteriorare a gips-cartonului este minim.

Cele mai frecvente 3 greșeli

Un migdal obosit, cu puține flori și mulți lăstari îmbătrâniți, este o umbră de sine. Astfel încât să nu aveți nevoie să vă luptați cu un arbust putrezit, putrezit sau cu un trunchi înalt, următorul tabel atrage atenția asupra celor mai frecvente trei erori de tăiere care sunt responsabile pentru dilema florală:

Erori de tăiereDeterioraprevenirea
niciodată tăiatrețea densă de schele vechi, puternic ramificate și lăstari lungiDupă fiecare perioadă de înflorire, tăiați lăstarii lungi din anul precedent
timp greșit de tăiereEșecul perioadei de înflorireTăiați imediat după înflorire
Lăstarii centrali se taie prea devreme când ridicați trunchiultrunchi înalt mizerabilNu tăiați bobocul prea devreme

sfaturi

În găleată, migdalul transformă balconul și terasa într-un basm de primăvară roz și alb. Cu toate acestea, frumusețea mică din cultura în ghiveci nu este nici pe departe la fel de rezistentă ca atunci când este plantată în pat. Opriți aportul de nutrienți până la sfârșitul lunii iulie cel târziu, astfel încât lăstarii să se maturizeze. Înfășurați găleată cu folie sau fleece și așezați-o pe lemn. Dacă înghețul târziu amenință, înfășurați coroana cu lână respirabilă, astfel încât mugurii sensibili să nu fie deteriorați.