Propaga patrunjelul - asa functioneaza

Propaga patrunjelul prin seminte

Pătrunjelul înflorește în iunie și iulie pentru al doilea an. Inflorescențele sunt fertilizate de insecte și pot fi culese când sunt coapte.

citește și

  • Mănâncă pătrunjel numai cu măsură
  • Pătrunjel înțepat - trebuie să fii atent!
  • Colectați și semănați semințe ale Susannei cu ochi negri

Maturitatea semințelor poate fi recunoscută prin faptul că semințele devin foarte întunecate și se detașează aproape automat de floare.

Rupeți planta mamă după recoltarea semințelor și compostarea lor. Nu trebuie să folosiți frunze de pătrunjel în bucătărie după înflorire, deoarece conțin prea mult apiol.

Uscarea semințelor

Lăsați semințele de pătrunjel colectate să se usuce câteva zile într-un loc aerisit pentru propagare.

Apoi puneți semințele într-o pungă de hârtie sau, și mai bine, într-o pungă din hârtie pergament. Păstrați punga într-un loc uscat, nu prea cald.

Semințele de pătrunjel se păstrează până la trei ani.

Atenție: semințele de pătrunjel sunt otrăvitoare

Când ați recoltat semințe din plantele dvs. de pătrunjel, ar trebui să le salvați cu atenție. În niciun caz nu trebuie să ajungă la îndemâna copiilor sau a animalelor de companie.

Sămânța conține concentrații mari de apiol otrăvitor, un ulei esențial care provoacă disconfort sever din contracțiile organelor digestive și ale uterului.

Semănați pătrunjel

Puteți semăna pătrunjel în mai multe moduri:

  • Din februarie pe pervazul ferestrei
  • Din martie în aer liber
  • Din august în aer liber

Dacă doriți să vă cultivați pătrunjelul pe balcon sau pervazul ferestrei, alegeți însămânțarea cât mai devreme în condiții favorabile.

Este mai bine să semene pătrunjel în aer liber în august. Apoi, veți avea mai puține probleme cu dăunătorii și bolile mai târziu.

Sfaturi și trucuri

Pentru persoanele care au timp scurt, comerțul cu grădinăritul oferă vase de semințe de pătrunjel gata preparate. Aici semințele au fost deja semănate în sol de ghiveci adecvat, la distanța potrivită. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați conform instrucțiunilor și să aveți răbdare. Primele sfaturi vor apărea în câteva săptămâni și în curând veți putea culege pătrunjel proaspăt de pe pervaz sau balcon.

Ce