Tăierea trunchiului înalt liliac - așa reușește topiarul

Cel mai bun moment pentru a tăia liliacul

În primul rând: liliacii standard ar trebui să fie tăiați în mod regulat, spre deosebire de exemplarele în formă de tufă. În caz contrar, vi se poate întâmpla să cultivați un arbust în cel mai scurt timp din cauza numeroaselor puieți de rădăcini. Ar trebui să le eliminați din nou și din nou pe tot parcursul anului, deoarece îi răpesc plantei puterea. Liliacul ar trebui să investească mai bine acest lucru în dezvoltarea unei coroane dense și înflorire luxuriantă. Cu toate acestea, coroana trebuie tăiată imediat după înflorire, deoarece liliacul atașează imediat mugurii florali din anul următor la noile vârfuri de lăstari. Prin urmare, acestea nu trebuie limitate dacă este posibil.

citește și

  • Un captivant special: liliacul ca un trunchi înalt
  • Trebuie să tăiați liliacii după înflorire?
  • Tăiați liliacii din sud corect

Tăiați tulpina înaltă liliac

Tăierea anuală de întreținere sau compensare, în care vă

  • Tăiați lăstarii sălbatici de la rădăcină și trunchi direct la bază
  • Îndepărtați lăstarii care se intersectează la tulpină sau ramuri
  • De asemenea, tăiați lăstarii curbați sau cu creștere interioară la bază
  • Tăiați lăstarii vechi și uscați
  • Îndepărtați lăstarii fără frunze sau frunze, în special în interiorul coroanei, direct pe trunchi sau ramură
  • și tăiați lăstari semnificativ subțiri, neputincioși, fără toc

În plus, ar trebui să tăiați toate lăstarii noi la jumătate în cazul plantelor tinere plantate în anul precedent. La liliacul mai vechi, tăiați lăstarii noi înapoi la câțiva ochi, ceea ce determină o creștere crescută a lăstarilor și, astfel, o comprimare a coroanei. Această tăiere nu este necesară în fiecare an, ci numai atunci când există o amenințare de chelie și, prin urmare, întinerirea este întârziată.

Păstrați tulpina înaltă liliac mică

Lăstarii liliacului tind să crească vertical, mai degrabă decât să formeze o coroană frumos ramificată. Puteți contracara această tendință cu tehnica corectă de tăiere. Pentru a face acest lucru, scurtați ramurile cu creștere ascendentă cu cel puțin o treime, în timp ce lăstarii în creștere exterioară sunt tăiați mai puțin sever.

sfaturi

Dacă liliacul dvs. nu are ramuri în creștere exterioară, puteți ajuta cu un truc: Legați o piatră sau ceva similar cu capătul ramurii, care va îndoi lăstarul în jos. După un timp, va urma singură această direcție de creștere forțată.