Tăiați ciupercile - așa se face

Nu spălați niciodată ciupercile

Aceasta include, de exemplu, că ciupercile nu trebuie spălate niciodată - la urma urmei, nu este fără motiv că acestea sunt denumite „ciuperci” în sudul Germaniei și Austria. La fel ca toate ciupercile, ciupercile conțin și multă apă, motiv pentru care se micșorează semnificativ în timpul gătitului. Probabil că sunteți familiarizat cu acest efect: dintr-o găleată mare de ciuperci proaspăt colectate, doar o porție mică pentru două persoane rămâne după prăjire. Dacă spălați ciupercile înainte de preparare, acestea absorb mai multă apă - și își pierd atât aroma, cât și mușcăturile, devin „spongioase” - moi și consistente cauciucate.

citește și

  • Curățați corect ciupercile - așa se face
  • Sezonul ciupercilor
  • Ciupercile ca ingredient alimentar pentru câini

Curățați corect ciupercile - așa funcționează

În schimb, ciupercile (ca toate celelalte ciuperci, apropo) ar trebui întotdeauna curățate când sunt uscate. Dar cum le faci cu adevărat curate dacă sunt murdare? O măcinare între dinți atunci când mănâncă tigaia cu ciuperci nu este neapărat de dorit, la urma urmei, nimeni nu vrea să mănânce pământ sau substrat. Există diverse moduri de a face acest lucru.

Când ar trebui să fie curățate ciupercile?

Poate că și voi ați învățat sau ați văzut că ciupercile sunt decojite - adică pielea fină este decojită de pe pălărie. De fapt, acesta este un mijloc eficient de curățare a ciupercilor puternic murdare, dar are dezavantajul că pierde și mulți nutrienți care sunt localizați direct sub sau în piele. Prin urmare, cel mai bine este să nu scoateți pielea sau numai dacă ciupercile sunt de fapt foarte murdare sau nu mai arată atât de proaspete din cauza numeroaselor vânătăi.

Periați cu o perie

În schimb, apucă doar o perie curată. Periile speciale sunt disponibile în magazine pentru curățarea ciupercilor, dar o perie simplă și groasă va face același lucru. Mai întâi curățați-l bine cu apă și apoi lăsați-l să se usuce bine. De asemenea, părul periei nu trebuie să fie grosier, ci mai degrabă moale. Ciupercile sunt foarte sensibile și obțin rapid puncte de presiune neatractive. În cele din urmă, îndepărtați murdăria cea mai grosieră cu peria.

Curățarea cu hârtie de bucătărie

Dacă rămâne murdărie după aceea, o puteți îndepărta frecând cu atenție cu un prosop de bucătărie. Prosoapele de hârtie moale sunt cele mai bune pentru acest lucru, dar ar trebui să le folosiți uscate și să nu le umeziți niciodată. De altfel, ciupercile trebuie întotdeauna curățate individual.

Cum se taie ciupercile

Când ciupercile sunt curățate în cele din urmă, le puteți tăia. Cel mai bun mod de a face acest lucru este următorul:

  • Îndepărtați orice semn de presiune cu cuțitul de bucătărie
  • Scoateți tăietura uscată de pe mâner
  • pielea / coaja numai dacă este foarte murdară
  • Tăiați ciupercile după cum doriți cu un cuțit ascuțit
  • pot fi tăiate în felii, înjumătățite sau sferturate

sfaturi

Folosiți ciuperci proaspete, dacă este posibil. Puteți recunoaște acest lucru prin faptul că lamelele sunt încă sau în mare parte închise.