Suc de cireșe - Cum se face suc delicios de cireșe

Obstacole înainte de a te bucura de cireș: pietre și oțet de cireșe zboară

Odată ce cireșele sunt scoase din copac, nimic nu stă în calea bucurării fructelor, nu? Larvele oțetului de cireșe zboară, cărora le place să-și mănânce drumul prin carnea din jurul gropii de cireșe, sunt o problemă neplăcută. Dacă nu ați acoperit copacul la timp, există o mare probabilitate că veți descoperi găuri mici în unele cireșe care indică o infestare cu viermi.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji: chiar dacă mâncați viermi albi sau cireșe infestate cu suc, nu aveți riscuri pentru sănătate de care să vă faceți griji. Cât de atent trebuie să fiți atunci când sortați cireșele depinde de toleranța dvs. față de animalele mici din hrana dvs. Mulți sunt de părere: Mai bine un mic vierme decât o mulțime de pesticide!

La fel ca în cazul oricărui fruct de piatră, pregătirea cireșelor înainte de prelucrare este destul de consumatoare de timp: Picăturile fructelor mici sunt însoțite de o mulțime de stropi roșii și de o muncă manuală laborioasă cu un cuțit sau stoner. Dacă doriți să faceți suc de cireșe, puteți sări peste acest pas dacă utilizați un storcător cu abur. Acest lucru vă economisește mult timp și nervi. Toate celelalte metode de extracție necesită să înnoiți cireșele.

citește și

  • Cum se păstrează cireșele pentru o durată mai mare de valabilitate
  • Recoltați cireșe la momentul potrivit
  • Suc proaspăt din grădină: extrageți sucul din mure

Metode de suc pentru cireșe

De departe cea mai recomandată metodă de suc pentru cireșe este utilizarea unui storcător cu abur. Este nevoie de mult mai puțin timp decât toate celelalte tipuri de sucuri, deoarece cireșele nu trebuie să fie necojite.

  1. Puneți cireșele spălate cu semințe în coșul cu fructe al storcătorului cu aburi. Puteți adăuga zahăr la cireșe dacă doriți.
  2. Umpleți vasul de jos cu puțină apă, așezați recipientul cu suc pe el și coșul cu fructe deasupra.
  3. Cu capacul închis, extractorul de abur trebuie să fie pe aragaz timp de o oră.
  4. Sucul de cireș fierbinte, fin, curge apoi prin tubul de turnare în recipiente pregătite și poate fi păstrat câteva luni fără a fierbe în continuare.

De asemenea, puteți fierbe cireșele într-o cratiță cu puțină apă. Cu toate acestea, este mult mai ușor pentru dvs. să treceți fructele printr-o sită dacă ați scos cireșele înainte de a găti. De asemenea, ar trebui să filtrați sucul de cireșe obținut printr-o cârpă și să-l reîncălziți pentru a-l umple fierbinte și astfel să-l facă durabil.

Dacă doriți să păstrați cât mai multe substanțe vitale ale cireșelor și nu intenționați să păstrați sucul, ar trebui să vă faceți suc cu cireșe. Un storcător și un storcător centrifugal sunt potrivite pentru aceasta. De asemenea, trebuie să scoateți piatra de pe cireșe atunci când utilizați aceste dispozitive electrice. Ar trebui să beți imediat sucul finit, deoarece se strică rapid.