Rădăcină de garoafe ∗ Cele mai bune 10 sfaturi de îngrijire și plantare (Geum)

Plantați rădăcina de cuișoare în mod corespunzător

Geum cultivat într-un recipient poate fi plantat în pat între aprilie și august, atâta timp cât nu există căldură sufocantă sau secetă în deșert. După ce pământul a fost complet dezbrăcat și răcit în locația însorită până la parțial umbrită, creați mici gropi de plantare la o distanță de 20 până la 40 cm. Se amestecă o treime din compost copt și așchii de corn (6,39 EUR la Amazon *) în săpătură înainte de a planta rădăcina de cuișoare în ghiveci în ea. Udați abundent și regulat în ziua plantării și după aceea, astfel încât planta perenă să se înrădăcineze bine. Îndepărtarea apei trebuie evitată cu orice preț. Un strat de mulci de frunze, tăieturi de iarbă sau mulci de scoarță menține solul umed și cald mai mult timp.

citește și

 • Rădăcina garoafei: îngrijirea potrivită pentru o creștere optimă
 • Crin turcesc: plantă și îngrijire
 • Plantați și îngrijiți o lumânare splendidă

Sfaturi de îngrijire

Rădăcina de garoafe este perena anti-stres ideală pentru grădinarul cu timp limitat. Următorul program de întreținere acceptă cu plăcere un Geum, dar nu îl împiedică dacă una sau cealaltă măsură eșuează:

 • Apă Geum în mod regulat dacă nu este suficientă ploaie
 • Tunderea de vară până la rozeta frunzelor, dacă se dorește o a doua înflorire
 • Fertilizați organic înainte de începerea înfloririi și după tăiere
 • În primii doi ani și în găleată, protecția ușoară de iarnă are sens

Frunzele veșnic verzi sau veșnic împodobesc grădina în timpul sezonului rece și servesc drept refugiu pentru insecte. Tunderea aproape de sol are loc, așadar, doar cu puțin timp înainte de noul lăstar, nu fără a examina perena pentru oaspeții animalelor de iarnă.

Continuați lectură

Care locație este potrivită?

Genul multifacțial Geum oferă o flexibilitate plăcută în ceea ce privește alegerea locației. De exemplu, garoafa de munte frugală (Geum montanum) sau garoafa chiliană (Geum chiloense) sunt ideale pentru plin soare până în locuri însorite. Dacă este necesar să înverzim un loc parțial umbrit cu Geum, rădăcina roșie a garoafei (Geum coccineum) sau unul dintre nenumărații hibrizi este acolo. Numai în locuri umbroase, arbustul de primăvară devine șchiopătat.

De ce sol are nevoie planta?

Genul Geum diversificat pe scară largă are specii și soiuri potrivite pentru aproape fiecare tip de sol. Am realizat o mică selecție pentru dvs. din peste 50 de specii și câteva sute de soiuri:

 • Rădăcină de cuișoare de pârâu (Geum rivale): Pentru marginile umede ale iazului, fără ape
 • Avens de munte (Geum montanum): Pentru locații însorite, cu sol uscat, nisipos și permeabil
 • Rădăcină de cuișoare târâtoare (Geum reptans): acoperirea solului ideală pentru solul proaspăt, umed, bogat în nutrienți și sărac
 • Rădăcină de cuișoare roșii (Geum coccineum): prosperă în orice sol de grădină bun și tolerează seceta scurtă

Când este timpul de înflorire?

Avens își deschide sezonul de înflorire de lungă durată cu flori distincte de clopot din aprilie. În timp ce soarele de primăvară mătură peste flori, clopotele se desfășoară pentru a forma boluri magnifice în tonuri bogate de galben și portocaliu, până la roșu și alb strălucitor. Deoarece majoritatea speciilor și soiurilor Geum sunt capabile să se asambleze, perioada de înflorire se extinde în august după tăiere.

Tăiați corect rădăcina de cuișoare

După prima trecere de înflorire, tăiați rădăcina garoafei până la frunzele stem superioare. Cu puțin noroc, o porție de compost și vreme frumoasă de vară, perena va înflori din nou. Cu cele mai frumoase tulpini de flori creezi buchete magnifice. Tăiați lăstarii care tocmai au înflorit pentru o perioadă lungă de valabilitate. Perena își continuă munca decorativă cu frunzele sale veșnic verzi în timpul sezonului rece, pentru a fi tăiată aproape de sol în ianuarie / februarie.

Se toarnă rădăcina de cuișoare

Bilanțul de apă este adaptat speciei sau soiului rădăcină de garoafe cultivate. Avenele pârâului, de exemplu, necesită udări frecvente, în timp ce avenele chilene pot face față unei scurte secete. Regula generală pentru toți Geum este că mingea de rădăcină nu trebuie să se usuce în niciun moment, deoarece perena cu greu se poate recupera din acest stres.

Fertilizați corect rădăcina de cuișoare

În sălbăticie, rădăcina de cuișoare este o plantă pionieră, ceea ce sugerează o necesitate nutrițională scăzută. În același timp, o porțiune de sol de compost copt cu tala de corn (6,39 EUR pe Amazon *) cu puțin timp înainte de începerea perioadei de înflorire promovează vitalitatea și abundența florilor în egală măsură. În mod ideal, repetați această îngrijire după tăierea de vară pentru o reînflorire bogată.

Iernarea

Botanicii atribuie avenele zonelor de rezistență Z 5 și Z 6, astfel încât perena este considerată complet rezistentă la iarnă. Cu toate acestea, recomandăm un strat de mulci de frunze și tufișuri în primii doi ani de stând, deoarece duritatea înghețului se acumulează doar treptat. Cultivate în ghivece și cutii de balcon, măsurile de precauție împotriva înghețului înghețat sunt esențiale, astfel încât rădăcina să nu înghețe. Pentru aceasta, așezați vasul pe material izolant la rece și acoperiți-l cu folie, iută sau lână de grădină.

Propagați rădăcina de cuișoare

Avens oferă grădinari pasionați două metode de înmulțire necomplicate. Împărțirea globului rădăcinii la începutul primăverii servește și pentru întinerirea plantei perene, deoarece devine chel din centru după 3-5 ani. În plus, există posibilitatea de a semăna, care cu puțin noroc îți va oferi o geum înflorită în primul an. Cei mai importanți pași de lucru dintr-o privire:

 • Semănat direct între aprilie și august
 • Pregătiți solul fin sfărâmicios pentru a semăna semințele
 • Se ceară un strat subțire de nisip sau vermiculită și se umezește cu un duș fin
 • La 18 - 20 de grade Celsius și udare regulată, germinarea durează 20 - 30 de zile
 • Înțepați după 4 până la 6 săptămâni la o distanță de 30 x 30 cm

Dacă răsadurile sunt înțepate o dată la aproximativ 4 săptămâni după înțepare, această măsură contribuie la o creștere stufoasă, luxuriantă, ramificată.

Cum transplantez corect?

După 3 până la 5 ani, avenii tind să se arunce din interior. Puteți preveni în mod eficient această deficiență cu transplanturi țintite. Acesta este modul în care funcționează planul:

 • Dezgropați perena primăvara sau toamna
 • Scuturați solul vechi și puneți-l pe o suprafață stabilă
 • Împărțiți cu un cuțit pentru a tăia zonele rădăcinii îmbătrânite

Plantați fiecare segment care are cel puțin 2 fotografii în noua locație. Dacă doriți ca florile frumoase să apară în continuare în locația lor anterioară, îmbogățiți solul cu compost, așchii de corn și o mână de nisip.

Este rădăcina de cuișoare otrăvitoare?

În loc de ingrediente toxice, eugenolul vindecător și alte ingrediente curg prin rădăcina clasică de cuișoare. Chiar și în cele mai vechi timpuri, rizomul speciilor sălbatice era folosit pentru a conferi vinului și berii mai multă aromă. Hildegard von Bingen și pastorul curativ Künzel au jurat prin puterile vindecătoare ale adevăratei rădăcini de garoafe. Planta are o reputație de întărire a inimii, efecte antispastice, hemostatice și antiinflamatoare.

Soiuri frumoase

 • Prinses Juliana: Geum chiloense cu un efect fantastic pe distanțe lungi datorită florilor portocalii; Înălțimea de creștere 20-60 cm
 • Rubin: Soiul captivează cu flori în roșu intens, de care niciun observator nu poate scăpa; Înălțime 40-60 cm
 • Diana: Kleine Geum, care desenează imagini încântătoare de grădină cu flori galbene strălucitoare; Înălțimea de creștere 20-30 cm
 • Lionel Cox: pârâul minunat se deschide spre marginea iazului cu o floare de culoare crem; Înălțimea de creștere 20-30 cm
 • Rădăcină de garoafe cu trei flori: Magnific omolog al lui Bach Geum cu flori roșii de clopot în grădina stâncoasă; Înălțime 10-30 cm