Palmă de cânepă ∗ Cele mai bune 10 sfaturi și soiuri de îngrijire

Plantați în mod corespunzător palma de cânepă

Înainte de a planta o palmă de ventilator în aer liber, aceasta trebuie îngrijită cu atenție în găleată timp de 3-5 ani. Plantează-ți locuitorul de grădină exotic doar primăvara. Dacă palma de cânepă intră în pământ în aprilie sau mai, se va stabili bine în pământ până la începutul iernii. Atribuiți un trahicarp într-o locație însorită, adăpostită și caldă, unde solul este humus și permeabil de primă clasă. Săpați o gaură de plantare care va găzdui complet rădăcina lungă. Îmbogățiți excavarea cu compost, așchii de corn, (6,39 euro la Amazon *) granulat de lavă (10,95 euro la Amazon *) și sol de mlaștină. Procedura este exemplară:

 • În partea de jos a gropii, creați un canal de scurgere din lut expandat (17,50 € pe Amazon *) sau cioburi de ceramică
 • Scoateți palma de cânepă din oală și așezați-o în sol, observând adâncimea de plantare anterioară
 • Apăsați ferm substratul optimizat, astfel încât să nu se formeze cavități pe rădăcini
 • Se toarnă apă moale și mulci cu frunze sau tăieturi de iarbă

citește și

 • Udați cu atenție palma de cânepă
 • Frunze brune pe palma de cânepă după iarnă
 • Acesta este motivul pentru care ar trebui să tăiați floarea unei palme de cânepă

Așezați o umbrelă de soare peste palmier în primele 2 săptămâni dacă se deplasează de la atmosfera protejată a unei camere de zi sau a unei sere în aer liber.

Sfaturi de îngrijire

Îngrijirea exemplară a palmei are mult mai puține obstacole decât se presupune în general. Dacă locația aleasă îndeplinește în mare măsură cerințele, totul se învârte în jurul următoarelor aspecte:

 • Udați palma de cânepă pătrunzând cu apă moale când suprafața substratului se usucă
 • Fertilizați la fiecare 14 zile din aprilie până în septembrie sau folosiți un îngrășământ cu eliberare lentă în aprilie și iunie
 • Tăiați frunzele îngălbenite, moarte, astfel încât să rămână pe trunchi un reziduu de aproximativ 20 cm lungime

În pat, palma ventilatorului este rezistentă la -10 grade. Dacă înghețul este sever, legați frunzele și acoperiți-le cu lână respirabilă. Îngrămădiți grătarul copacului până la 30 cm înălțime cu frunze, paie sau ramuri de brad.

Continuați lectură

Care locație este potrivită?

Palma de cânepă preferă o locație însorită, cu un sol bogat în humus, bogat în nutrienți și bine drenat. Chiar dacă frunzele sunt stabile, o locație protejată este ideală pentru o creștere armonioasă. De asemenea, puteți așeza planta la umbra parțială; aici, însă, silueta tipică nu se încadrează în așteptări.

Continuați lectură

De ce sol are nevoie planta?

O palmă de cânepă ar trebui să-și petreacă primii ani de viață într-o găleată plină cu substrat permeabil, bogat în humus. Dacă alegeți un sol slăbit cu componente grosiere care are o valoare pH ușor acidă, planta se va simți pe mâini bune. Exemplarele mai vechi vor prospera în orice sol bun de grădină, atâta timp cât este hrănitor și bine drenat. Valoarea acidului din sol se estompează în fundal odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, este un avantaj dacă optimizați solul de grădină lutoasă cu compost de frunze sau turbă și câteva mână de granule de lavă.

Continuați lectură

Care este cel mai bun moment pentru plantare?

Plantați doar o palmă de cânepă în aer liber primăvara. În lunile aprilie și mai, este posibilă o întâlnire cu vreme blândă și uscată. În acest fel, palmierul are o fază suficient de lungă disponibilă pentru a prinde rădăcini în pământ până la iarnă. Dacă cultivați palma de ventilator în găleată și o ierni în casă, plantarea este posibilă în orice moment al sezonului de creștere.

Când este timpul de înflorire?

Din aprilie până în iunie, pe palmele mai vechi de cânepă apar flori de paniculă de culoare galben până la verde-gălbui. Polenizarea are loc numai dacă atât o palmă cu flori masculine, cât și un exemplar cu flori feminine se află în imediata apropiere sau dacă există unele flori hermafrodite lângă cele feminine. Dacă are loc fertilizarea, planta dezvoltă boabe albastre închise, în formă de rinichi, în toamnă.

Tăiați corect palma de cânepă

Tăiați doar frunzele decolorate moarte, galbene sau maronii cu un cuțit ascuțit. Așteptați până când o frunză a murit complet înainte de tăiere. Până atunci eliberează în palmă substanțe nutritive valoroase. Nu tăiați în țesut sănătos și lăsați o bucată de 10-20 cm din teaca frunzei pe trunchi. Aceasta apoi se înclină în jos și se dizolvă în nenumărate fibre. Acest lucru creează aspectul tipic și păros al trunchiului de palmier. Vă rugăm să rețineți că o palmă de cânepă nu este tăiată niciodată în partea de sus. Iată singurul punct de vegetație.

Continuați lectură

Udați palma de cânepă

Udați palma ventilatorului în mod regulat și bine, fără a provoca apariția apei. Mai ales pe vremea uscată de vară, puteți promova creșterea cu udare regulată. Planta exotică nu trebuie deranjată cu apă dură de la robinet. În schimb, utilizați apă colectată de ploaie sau apă moale din iaz, astfel încât conținutul de var din substrat să nu atingă valori nocive la un nivel alcalin.

Continuați lectură

Fertilizați în mod corespunzător palma de cânepă

Fertilizați o palmă de cânepă la fiecare 14 zile din aprilie până în septembrie cu un îngrășământ de palmier cu stres de azot. Alternativ, faceți o pregătire pe termen lung în aprilie și iunie. Un îngrășământ lichid este recomandat convenabil pentru păstrarea într-o găleată, deoarece acest lucru este mai ușor de dozat și de aplicat. Un aport combinat de nutrienți poate fi, de asemenea, luat în considerare în pat. După începerea fertilizării minerale în aprilie, o porție de compost cu tala de corn preia aprovizionarea cu alimente la fiecare 2 săptămâni.

Continuați lectură

Iernarea

Un palmier acoperit de zăpadă evocă priviri uimite peste gardul grădinii din regiunile locale. Datorită palmei de cânepă rezistente, puteți realiza realizarea horticolă fără cunoștințe prealabile extinse. Cum să iernăm cu succes o palmă de ventilator:

 • De la - 10 grade Celsius, legați frunzele în poziție verticală
 • Pentru a proteja inima sensibilă a palmei, puneți peste el un lână respirabil
 • Acoperiți grătarul copacului cu frunze, paie și ramuri de conifere
 • Dacă este limpede, apă din când în când într-o zi ușoară

În găleată, totuși, sezonul în aer liber pentru o palmă de ventilator se termină la -5 grade Celsius. Datorită poziției expuse a bolii rădăcinii, aceasta se îngheață într-un timp scurt. Prin urmare, ar trebui să curățați planta în timp util. În ceea ce privește condițiile de lumină și temperatură, palma de cânepă se dovedește a fi flexibilă. Iernarea într-o cameră luminoasă, fără îngheț, la 5-8 grade Celsius este tolerată, precum și rămânerea într-o cameră de zi încălzită și însorită la 20 de grade. Reglați alimentarea cu apă la condițiile de temperatură în consecință.

Continuați lectură

Propagați palma de cânepă

Numai semănatul semințelor este posibil pentru propagare. Având în vedere cheltuielile ridicate datorate unui timp de germinare de 12-14 luni, acest proiect este rar abordat de grădinarii pasionați.

Continuați lectură

Palmă de cânepă într-o oală

Dacă cultivați o palmă tânără de cânepă în ghiveci în primii câțiva ani, planta este excelent pregătită în acest mediu protejat pentru plantarea ulterioară în aer liber. Deoarece palma ventilatorului petrece întotdeauna câțiva ani în același recipient și substrat, următorul proces este extrem de relevant la plantare:

 • Așezați un canal de scurgere făcut din bucăți de vase sau lut expandat (fără pietriș sau pietriș) peste canalul de scurgere a apei din palmierul adânc
 • Răspândiți peste el un lână permeabilă la aer și apă, astfel încât să nu intre firimituri de pământ
 • Completați un sol de palmier de înaltă calitate, permeabil și ușor acid, până la jumătate din înălțime
 • Împingeți tânăra palmă de cânepă și introduceți-o în substrat, menținând în același timp adâncimea de plantare anterioară

Udați planta tânără cu apă moale și plasați-o în locul parțial umbrit pentru câteva zile până când se mută într-un loc însorit după 8-10 zile. Se fertilizează pentru prima dată după 6 săptămâni.

Palma de cânepă nu înflorește

Palma de cânepă decide să înflorească numai în condiții optime la o vârstă înaintată. Fii răbdător în primii 5-8 ani. Dacă un exemplar mai vechi nu înflorește, verificați condițiile locului. De exemplu, o palmă de cânepă decide doar să-și lase florile să încolțească în locații protejate de soare. Dacă palma este lipsită de substanțe nutritive sau dacă suferă de stres de secetă, ea nu va înflori.

Frunze galbene

Dacă frunzele ventilatorului se îngălbenesc treptat de la vârfuri, este un proces complet natural. Fronda se apropie de sfârșitul vieții și eliberează nutrienții rămași în palmă. Deoarece o frunză galbenă nu este de obicei aruncată, tăiați-o. Un rest de 20 cm lungime rămâne pe trunchi. Dacă o palmă de cânepă nu suferă această intervenție horticolă, frunzele galbene se adună sub frunzele verzi de-a lungul anilor, astfel încât coroana să capete o formă alungită.

Continuați lectură

Cum tratez vârfurile maro pe o palmă de cânepă?

Ca urmare a aerului uscat de încălzire sau a degerăturilor ușoare, vârfurile unei frunze de palmier pot deveni maronii. Tăiați zonele decolorate cu foarfece ascuțite, lăsând o mică margine de țesut maro gros de 1 mm pe foaie. Dacă daunele rezultă din aer uscat, pulverizați palma de cânepă la fiecare 2 zile cu apă moale. Puteți proteja planta împotriva degerăturilor reînnoite legând frunzele în poziție verticală în îngheț sever și protejându-le cu o lână de grădină.

Ar trebui să tai floarea unei palme de cânepă?

Creșterea florilor masculine și feminine costă o palmă de cânepă o cantitate enormă de putere. De regulă, creșterea deja lentă încetinește și mai mult. În plus, florile ofilite nu cad, ci atârnă cu tristețe de tulpină pe tulpini groase la încheietura mâinii. Tăiați o floare de palmier de cânepă, cu excepția cazului în care doriți să recoltați semințele.

Continuați lectură

Trivia

Datorită creșterii sale robuste și a rezistenței la iarnă, palma de cânepă și-a găsit acum un loc pe lista neagră a plantelor invazive. În Elveția, experții chiar trag un semnal de alarmă, deoarece palma ventilatorului se răspândește din ce în ce mai mult în pădurile montane și amenință flora și fauna nativă. Pentru grădinarul pasionat, acest aspect este pe de o parte o confirmare că palma poate supraviețui cu ușurință o iarnă din Europa Centrală în grădină. Pe de altă parte, este necesară o atenție specială pentru a preveni invazia unui palmier. Aceasta include faptul că tăieturile nu trebuie aruncate în pădure. Florile, care oricum nu sunt deosebit de decorative, sunt tăiate înainte de formarea semințelor. Tăierile fructifere sunt eliminate în mod ideal în incineratorul local.

Soiuri frumoase

 • Palmă de cânepă chineză: cea mai populară palmă de ventilator pentru grădină, balcon și cameră de zi cu o înălțime de 200-400 cm
 • Darjeeling: Impresionează cu frunze verzi de brad cu diametrul de până la 1 m și rezistență robustă la iarnă
 • Trunchiuri duble: varietate premium între palmele de cânepă cu un trunchi subțire și compartimente semicirculare
 • Palma de cânepă a lui Wagner: Soi de dimensiuni mici, ideal pentru păstrarea în ghivece și în grădini mici