Măslinul - ce sol îi place cel mai mult?

Solul perfect pentru măslini

Măslinii se dezvoltă cel mai bine pe soluri nisipoase, uscate și libere. Solul de măsline bun conține destul de puțini nutrienți și nu trebuie să fie prea acid sau prea argilos. Argila, în special, nu este potrivită pentru măsline, deoarece solul solid închide rădăcinile prea strâns și astfel le face să moară. De asemenea, turbă nu are loc în solul de măsline bun, la urma urmei, această componentă crește aciditatea solului.

citește și

  • Măslinele au nevoie de soare - în fiecare anotimp
  • Recolta de măsline - tradițională și modernă
  • Majoritatea măslinelor nu se auto-fertilizează

Amestec pentru sol de măsline

Pentru ca măslinul dvs. să se simtă confortabil, cel mai bine este să amestecați solul în ghiveci după cum urmează:

  • Ca strat inferior, împachetați pietricele sau cioburi de ceramică în ghiveci. Acestea asigură drenajul necesar.
  • Acum amestecați o treime din nisip grosier și două treimi din solul de ghiveci disponibil comercial.
  • Acum plantează măslinul acolo.

Se poate folosi și pământ de citrice special

Măslinului nu îi deranjează o proporție mare de var în substrat, deoarece este obișnuit cu aceasta din solul său natal. Ca alternativă la amestecul descris, puteți utiliza, de asemenea, pământ special de citrice, deoarece citricele au cerințe de sol similare cu măslinele. Un drenaj bun este absolut necesar, deoarece umezeala și mai ales umezeala nu sunt tolerate de măsline. Puietul tău va reacționa la prea multă umezeală, aruncând frunze.

Sfaturi și trucuri

Plantați măslinul cel târziu atunci când rădăcinile deja aruncă o privire din gaura de plantare - în acest caz ghiveciul este prea mic. În cel mai bun caz, repotarea are loc primăvara după pauza de iarnă în creștere.