Îngrijirea garoafelor - udare, fertilizare, dăunători și multe altele

Plantați garoafa

Garoafa preferă un sol destul de uscat sau ușor umed într-o locație însorită. Poate că îi place să fie calcaros. Plantați garoafele fie primăvara, fie toamna la o distanță de aproximativ 20 cm de planta vecină.

citește și

  • Când înflorește garoafa?
  • Cum să plantați garoafe - Sfaturi și trucuri
  • Cum îmi iernez garoafa?

Apă și fertilizează garoafa

Udați garoafele în mod regulat, astfel încât solul să fie întotdeauna ușor umed și planta să nu se usuce. Cu toate acestea, nu trebuie să aibă loc apele. Garoafele nu au nevoie de mult îngrășământ, dar cel puțin primăvara pot manipula o porție de compost bun sau alt îngrășământ organic. De asemenea, s-ar putea să-i dați îngrășământ pentru plante cu flori în mod regulat în lunile de vară. Folosiți îngrășăminte calcaroase pentru aceasta, este suficientă o doză pe lună.

Dăunători și boli ale garoafelor

Garoafa este destul de susceptibilă la afide și, ocazional, la rugină. De asemenea, este consumat foarte mult de melci. Dacă infestarea este scăzută, colectarea animalelor enervante vă poate ajuta. Dacă infestarea este mai severă, puteți așeza pelete de limace (16,78 € la Amazon *). Clătiți afidele cu un jet puternic de apă sau lăsați-le să mănânce viespile parazite (14,59 € la Amazon *).

Ar trebui să tăiați părțile plantei afectate de rugina cuișoarei într-un stadiu incipient, deoarece dacă infestarea este severă, trebuie să eliminați întreaga plantă. Compostul nu este adecvat pentru aceasta, cu toate acestea, germenii sunt reținuți și pot fi transferați către alte plante împreună cu compostul.

Garoafa iarna

garoafa este rezistentă. Poate rezista la îngheț între - 15 ° C și - 18 ° C fără protecție specială pentru iarnă. Acoperiți garoafele cu un strat de bețișoare pentru o vreme rece mai lungă. Acest lucru protejează plantele de umezeala excesivă.

Esențialul pe scurt:

  • Alegeți un loc însorit, dacă este posibil
  • îi place solul calcaros
  • păstrați umed uniform
  • susceptibil la afide și rugină
  • este mâncat de melci
  • rezistent

sfaturi

Garoafa foarte ușor de îngrijit preferă o locație însorită, unde va înflori mult și abundent.

Magnific amestec „Garoafe parfumate” 14,67 EUR Cumpără la baldur Pat peren parfumat rezistent la iarnă 30,41 EUR Cumpără la baldur