Maci de opiu în creștere - este permis?

Macii de opiu intră sub incidența Legii privind stupefiantele

Macii de opiu sunt ocazional acoperiți sau găsiți ca plantă ornamentală în grădini, deși cultivarea lor este ilegală și poate fi pedepsită cu pedepse cu închisoare de până la cinci ani. Motivul pentru aceasta este conținutul ridicat de opiacee, care sunt obținute în cea mai mare parte din seva lăptoasă a plantelor. Practic, opiul nu este altceva decât seva lăptoasă uscată a macului de opiu, iar heroina este fabricată și din plantă. Ambele medicamente intră sub incidența Legii narcotice - și odată cu aceasta, macul de opiu.

citește și

  • Maci de opiu în grădină - există alternative legale?
  • Mac de opiu - recoltare legală în Germania?
  • Maci de opiu - semănat numai cu permisiunea

Numeroase tipuri de maci fără opiacee

Dacă doriți să cultivați semințe de mac doar ca plantă ornamentală în grădină, în locul macului de opiu interzis, vă recomandăm cultivarea altor soiuri de mac permise, cum ar fi macul auriu, care înflorește în tonuri destul de portocalii, macul turcesc de multe ori roșu intens, macul alb alpin sau macul colorat islandez. Aceste specii și soiurile lor conțin fie cantități nesemnificative, fie doar cantități nesemnificative de opiacee, motiv pentru care cultivarea lor este inofensivă și, prin urmare, este permisă.

Plantarea de maci de opiu este interzisă în Germania

Cultivarea macilor cu opiu - chiar dacă este doar o singură plantă - este strict interzisă în Germania. Acest lucru se aplică nu numai comercial, ci și cultivării pe suprafețe mici în grădini private. Cu toate acestea, în cazuri excepționale, un permis poate fi acordat la cerere, deși acest lucru este acordat de obicei numai companiilor sau instituțiilor (științifice) și este, de asemenea, supus unei taxe. Cererea poate fi depusă la Agenția Federală pentru Opiu din subordinea Institutului Federal pentru Medicamente și Dispozitive Medicale.

Nu îndrăzni să experimentezi

Cu toate acestea, interdicția nu este pedepsită deosebit de aspru, la urma urmei, planta crește și ea sălbatică în această țară. Chiar și exemplarele individuale nu au de obicei consecințe. Deci, dacă se întâmplă să găsești maci de opiu sau cresc în mod sporadic în grădina ta, nu trebuie să te panichezi - nu ar trebui să îndrăznești să experimentezi cu opiu de sine stătător. Deoarece conținutul de opiu fluctuează foarte mult în funcție de locație și de condițiile meteorologice și, prin urmare, nu se pot face afirmații precise despre acesta, dar chiar și cantități mici de opiacee pot fi fatale, este mai bine să nu le încercați.

sfaturi

Macii de opiu pot fi încă des găsiți astăzi în loturile din Germania de Est, deoarece cultivarea a fost permisă în fosta RDG până la reunificare. Faptul că plantarea este strict interzisă astăzi și poate fi pedepsită cu pedepse drastice de închisoare și cu amenzi nu a ajuns încă în preajma tuturor grădinarilor alocați.