Scarificarea după ploaie - este posibil?

Solul umed face ca scarificarea să fie grea

Funcționalitatea unui scarificator necesită o suprafață uscată. Există mai multe cuțite ascuțite pe o rolă rotativă. Acestea pieptănă buruieni, mușchi și stuf. Solul umed inhibă rotația. Chiar și cuțitele proaspăt ascuțite se blochează și transformă peluza într-un peisaj mlăștinos.

citește și

  • Scarificarea gazonului - cum funcționează?
  • Scarificați și fertilizați în mod corespunzător gazonul - așa funcționează
  • Combaterea buruienilor din gazon - sfaturi pentru scarificarea corectă

Peluzele umede fac ca scarificarea să fie extrem de dificilă pentru dispozitiv și operator. Deoarece un scarificator (76,01 EUR la Amazon *) nu este autopropulsat, trebuie să împingeți în mod semnificativ mai puternic decât în ​​condiții normale. O scurtă pauză este suficientă pentru ca cuțitele să sapă mai adânc în noroi și să distrugă swardul.

Scarificați în mod corespunzător gazonul - singurul sol uscat nu este suficient

După ploaie, așteptați până când pământul umed s-a uscat pentru a scarifica profesional gazonul în acești pași:

  • Tundeti gazonul cat mai scurt posibil
  • Setați scarificatorul la o adâncime de tăiere de 3 până la 5 mm
  • Porniți motorul și împingeți rapid dispozitivul peste zona verde
  • Scarificați mai întâi pe lungime și apoi pe cruci

După scarificare, gazonul este acoperit cu mușchi pieptănat și buruieni. Măturați bine zona verde cu o greblă. În practică, s-a dovedit util să conduci iarăși mașina de tuns iarba peste zonă pentru a prinde ultimele rămășițe cu coșul.

Petele chele de dimensiunea unei foi DIN-A-5 sunt resămânțate cu semințe proaspete de gazon. În cele din urmă, peluze de nisip cu sol greu cu nisip de construcție. Această măsură previne apariția apei și permite apei de ploaie să se scurgă mai repede. La două-trei săptămâni după scarificare, folosiți îngrășământ pentru gazon pentru a continua dezvoltarea vitală.

sfaturi

De asemenea, peluzele umede nu sunt adecvate pentru scarificarea manuală, deoarece iarba este tăiată la cel mai scăzut nivel posibil în prealabil. Pentru un scarificator de mână robust, terenul umed poate fi în continuare gestionabil. Peluza umedă vă va forța valoroasa mașină de tuns benzină la limită în prealabil.