Tăiați roșii de cartofi - așa reușește tăierea perfectă

Trandafirul de cartofi trebuie tăiat regulat?

Deși trandafirul de cartof prosperă fără tăiere, acest lucru promovează creșterea densă și abundența florilor. Prin urmare, ar trebui să folosiți foarfece în mod regulat. În caz contrar, se poate întâmpla ca cartoful dvs. să crească doar muguri moderat, deoarece înflorește în principal pe lăstarii noi care au crescut primăvara.

citește și

 • Plantarea trandafirului de cartofi - sfaturi și trucuri
 • Cum să vă tăiați în mod corespunzător hortensia pădurii - sfaturi și trucuri importante
 • Florile și fructele trandafirului de cartofi sunt comestibile și foarte gustoase

Când este momentul potrivit pentru a tăia?

Cel mai bine este să vă tăiați trandafirul de cartof înainte de a începe să înflorească, adică în iarna (târzie) sau în primăvara devreme. Tăiați trandafiri independenți doar la fiecare doi ani. Asigurați-vă că mugurul superior al unei lăstari tăiate îndreaptă întotdeauna spre exterior.

Mai presus de toate, tăiați lăstarii slabi. Lăsați aproximativ doi până la trei muguri acolo. Scurtați puțin lăstarii mai puternici. Trandafirul dvs. de cartofi va crește relativ slab și va înflori abundent.

Cum pot tăia un gard viu cu trandafiri de cartofi?

Un gard viu trebuie tăiat în fiecare an pentru a-l păstra frumos. Acest lucru se aplică și dacă ați plantat trandafiri de cartofi. Aici tăiați cele mai vechi lăstari de roșii de cartofi direct deasupra solului. Acest lucru va menține planta tânără și densă.

Pot tăia și trandafirul de cartofi pentru vază?

Trandafirul de cartofi nu este o floare tăiată clasic, dar poate fi și tăiat bine pentru vază. Feriți-vă totuși de spinii ascuțiți, deoarece pot fi dureroși la atingere. S-ar putea să preferați să purtați mănuși atunci când tăiați.

Fructele (măceșele) trandafirului de cartofi sunt comestibile și pot fi recoltate din august. Sunt destul de groase și cărnoase și pot fi transformate în chutneys, gem sau un lichior delicios. Petalele, care sunt, de asemenea, comestibile, pot fi folosite pentru jeleu de flori de trandafir, ceai sau pentru aromatizarea dulciurilor și deserturilor.

Când sunt uscați pe o ramură, șoldurile sunt un decor excelent de toamnă. Tăiați ramurile cu puțin timp înainte ca fructele să fie pe deplin coapte și apoi agățați-le pentru a se usca într-un loc aerisit și bine protejat, deoarece chiar și păsărilor le plac șoldurile destul de mult. Din acest motiv, nu ar trebui să recoltați niciodată toate fructele unui trandafir de cartofi, ci să lăsați întotdeauna câteva.

Esențialul pe scurt:

 • ușor de tăiat
 • Reducerea nu este absolut necesară
 • tăierea regulată favorizează formarea florilor
 • Recomandat: prune la fiecare 2 ani, garduri vii în fiecare an
 • cel mai bun moment: iarna până la primăvară
 • poate fi tăiat și pentru vază
 • Fructe și petale comestibile
 • Șoldurile sunt o sursă populară de hrană pentru păsări
 • fructe uscate pe ramură mare decor de toamnă

sfaturi

Dacă vă tundeți cartoful în mod regulat, acesta va fi frumos și dens și va înflori abundent.