Orhideea uscată - se mai poate salva?

Seceta nu înseamnă întotdeauna condamnarea la moarte

Spre deosebire de apariția apei, o orhidee tolerează seceta pe perioade lungi de timp dacă udarea regulată este neglijată. Datorită rădăcinilor sale aeriene, planta se aprovizionează cu un minim de apă, atâta timp cât este suficientă umiditate în cameră. În lupta pentru supraviețuire, planta afectată își trage florile, frunzele individuale și lăstarii. Atâta timp cât rădăcinile aeriene ferme sau părțile verzi ale plantei pot fi încă descoperite, orhideea nu este moartă.

citește și

  • Aduceți o orhidee uscată pentru a înflori din nou - Iată cum
  • Puneți orhideea într-o vază de sticlă - așa funcționează
  • Orhideea ta nu înflorește? - Cum să faci din nou înflorirea divei

Plan de salvare pentru o orhidee uscată

Dacă orhideea își indică voința de a supraviețui cu rădăcini aeriene verde-argintii sau cu o singură frunză, utilizați această strategie pentru a ajuta planta sub brațele florale:

  • Tăiați frunzele uscate, lăstarii și pseudobulbii cu un cuțit ascuțit
  • Se toarnă apă fără var la temperatura camerei într-o găleată
  • Scufundați rădăcinile în ea până când nu mai cresc bule de aer
  • Puneți orhideea și tăiați toate rădăcinile aeriene care nu mai sunt de culoare verde argintiu

Baia de rădăcini scoate la iveală toate rădăcinile aeriene încă vii, transformându-le în verde sau alb cremos. Atâta timp cât orhideea afectată poate să cadă pe cel puțin 2 până la 3 fire vitale, există încă speranță. Îndepărtați substratul uscat și puneți planta în sol proaspăt de orhidee. Deoarece umiditatea ridicată este acum esențială pentru supraviețuire, pulverizați întreaga orhidee zilnic cu apă moale.

Îndepărtați tulpinile de flori cu o inimă grea

Dacă o orhidee uscată se străduiește să alunge o tulpină de flori sau un pseudobulb după baia de apă, acest proces trebuie prevenit în mod constant. Acum accentul se pune pe creșterea rădăcinilor aeriene tinere. Pentru ca planta să investească toate rezervele sale de energie în ea, tăiați tulpinile de flori inutile cu o inimă grea în această fază.

sfaturi

Simptomele apei și secetei sunt confuz similare. Deoarece rădăcinile putrezesc în substratul umed permanent, alimentarea cu apă a frunzelor, florilor și lăstarilor se oprește complet. Prin urmare, înainte de a lua orice acțiune, verificați conținutul de umiditate al solului orhideei.