Trandafiri mulcitori - când, cu ce și de ce?

Motiv pentru care trandafirii nu tolerează mulci de coajă

Mulți grădinari hobby aplică material de mulci în paturile lor, astfel încât buruienile să fie suprimate și să fie nevoiți să petreacă mai puțin timp. Acest efect apare deoarece mulci (213,00 € pe Amazon *) împiedică aerarea (adică furnizarea de oxigen) a solului. Trandafirii, însă, depind de o ventilație foarte bună a solului, chiar dacă bacteriile care trăiesc în sol sunt aerobe. Aceasta înseamnă că au nevoie de oxigen pentru a descompune îngrășămintele, humusul sau compostul. Dacă acest lucru lipsește, trandafirii nu mai pot absorbi nutrienții de care au nevoie.

citește și

  • Paturi de trandafir de mulci cu mulci de scoarță
  • Fertilizați trandafirii toamna? Mai bine nu!
  • Nu iernati trandafirii fara o buna protectie de iarna

Bolile fungice sunt rezultatul mulcirii

Trandafirii care nu sunt suficient furnizați cu substanțe nutritive sunt slăbiți, cresc mai puțin, înfloresc mai puțin și sunt, de asemenea, mai susceptibili la atacul dăunătorilor și / sau a diferiților agenți patogeni, în special a ciupercilor. Funinginea stelară, o boală cauzată de o ciupercă dăunătoare, în special a petalelor de trandafir, se stabilește foarte des pe trandafirii care stau în solul mulcit.

Pe care îl puteți folosi pentru a mulci trandafirii în schimb

Cu toate acestea, nu trebuie să vă descurcați fără mulcirea în întregime. În loc de mulci de scoarță, este mai bine să răspândiți compost copt sau sol de trandafiri la sfârșitul toamnei. Este suficient să păstrați stratul de mulci grosime de aproximativ patru centimetri. Acest mulci poate fi ulterior lucrat fără probleme și, de asemenea, furnizează trandafirului cu substanțe nutritive suplimentare.

Păstrați trandafirii sănătoși - activați viața solului

Un activator de podea de la comercianții cu amănuntul specializați îmbunătățește metabolismul trandafirului. Valoarea pH-ului se stabilește, de asemenea, la un nivel optim pentru trandafiri. Alegeți un produs realizat din materii prime naturale care conține oligoelemente importante și micronutrienți. Lucrați activatorul de sol în sol; ca rezultat, structura solului este îmbunătățită, la fel și absorbția și utilizarea nutrienților. Zăpada de cafea este un activator natural (și complet gratuit), de altfel - un îngrășământ minunat nu numai pentru trandafiri!

sfaturi

Dar dacă nu doriți să faceți fără mulci, coaja de pin este cea mai bună opțiune.