Plantarea begoniilor - când și cum este cel mai bine să o faci?

Cele mai populare soiuri de begonia.

 • Hibrizi Begonia-Semperflorens sau begonii de gheață
 • Begoniile Elatior
 • Begonia tuberhybrida sau begonii tuberoase

Când pot fi scoase begoniile din hibernare?

Februarie-martie este momentul ideal pentru a trezi tuberculii din hibernare. Pentru a face acest lucru, plantați tuberculii în ghivece cu colțul în sus. Lăstarii se formează ulterior din colț. Cei care preferă begoniile de pe pervaz începând cu luna februarie vor recolta o mare abundentă de flori din luna mai.

citește și

 • Plantați begonii și creați o mare de flori
 • Begoniile Elatior - disponibile în numeroase soiuri și culori de flori
 • Pregătiți site-ul pentru begonii

Care sunt condițiile optime pentru plantarea begoniilor?

Plantarea begoniilor necesită puțină muncă și de obicei funcționează imediat. Begoniile preferă o locație mai rece, parțial umbrită, față de umbră. Reacționează la lumina directă a soarelui sau la soarele aprins al prânzului cu frunze și flori maro. În schimb, se simt bine în solul umed, bogat în nutrienți.

Când este cel mai bun moment pentru plantarea begoniilor?

Cel mai bun moment pentru plantarea begoniilor în aer liber sensibile la îngheț este de la mijlocul lunii mai. În funcție de soi, begoniile au nevoie de o distanță de aproximativ 20 cm. Când plantați begonii, acoperiți tuberculii numai cu un strat subțire de sol.

O mulțime de flori cu puțină grijă în grădină

În principiu, este relativ ușor să ai grijă de begonii. Dacă luați aceste două puncte la inimă, ele vor prospera.

 • Irigare suficientă, fără îmbătrânire
 • Îngrășăminte pe termen lung sau îngrășăminte săptămânale

Deci, preveniți acumularea de apă în pat, jardiniere sau farfurie. Și numai apă în așa fel încât solul să rămână umed. Nu uitați să fertilizați! Adăugarea îngrășământului lichid la apa de irigație la intervale săptămânale este cea mai simplă soluție.

Pentru un captivant colorat pe balcon

Aceleași reguli se aplică plantării begoniilor pe balcon ca în grădină. Balconul însorit orientat spre sud este, probabil, inadecvat. Begoniile găsesc locul ideal pe partea parțial umbrită de nord, vest sau est.

De asemenea, este deosebit de important pentru begoniile din oale, căzi sau cutii pe care nu se acumulează apă stagnantă. Este recomandabil să amestecați substratul plantei cu aproximativ 40% nisip. Prea multă apă se scurge mai repede prin solul permeabil. În plus, ar trebui să existe găuri de drenaj în partea inferioară a jardinierei.

Begonii - otrăvitoare sau benefice?

Deși majoritatea speciilor de begonii nu sunt otrăvitoare, aceste trei sunt clasificate ca otrăvitoare.

 • Begonia gracilis
 • Begonia rex
 • Begonia - Stachys betonica

Principalele ingrediente active sunt oxalații de calciu și acidul oxalic. La om și animale, otrăvirea are loc prin membranele mucoase iritate, excreția crescută a urinei, vărsăturile și diareea. Infuzia de Begonia este utilizată ca remediu pentru anxietate, isterie, nevralgie și dureri de cap.

Sfaturi și trucuri

Vrei să-ți răsfeți begonia din când în când? Apoi, reîmprospătați-le cu un duș călduț din sticla de pulverizare. Acest lucru duce la lăstari verzi proaspete direct în cer sau îi face să șerpe mai repede de-a lungul solului.