Pulverizarea mărului - agenți chimici și alternative biologice

Agenți chimici și utilizarea acestora

Utilizarea agenților chimici pentru pulverizare trebuie luată în considerare numai în caz de infestare extremă a dăunătorilor. Doar atunci când natura este atât de dezechilibrată încât aproape fiecare măr este infestat cu omidele moliei de îngheț, ar trebui să recurgeți la clubul chimic. Cu toate acestea, tratamentul în anul curent este adesea prea târziu, mai ales că unele dintre fructele tratate nu mai pot fi consumate. Majoritatea agenților chimici trebuie distribuiți în mod regulat pe întregul vârf al copacului până cel târziu în luna mai pentru a fi eficienți.

citește și

  • Eficient împotriva dăunătorilor și bolilor - pulverizați corect pomii fructiferi
  • Uneori, numai pulverizarea ajută la infestarea cu muște de fructe
  • Recunoașteți și luptați împotriva dăunătorilor de pe măr

Întăriți arborele cu măsuri de îngrijire specifice

Dacă se găsește un atac fungic pe un măr, utilizarea unui spray nu este uneori absolut necesară. Adesea, un atac fungic se datorează și unui nivel prea ridicat de umiditate, care rezultă dintr-un copac prea dens. Cu o tăiere puternică de vară, această problemă poate fi uneori rezolvată fără a afecta chimic recolta.

Protejați-vă propria sănătate atunci când pulverizați

Deoarece mulți agenți chimici nu sunt lipsiți de risc, avertismentele de pe ambalaj trebuie respectate. Multe produse nu mai pot fi utilizate pentru o anumită perioadă înainte de recoltare fără a afecta capacitatea merelor de a fi consumate. În plus, ar trebui să pulverizați numai atunci când nu există vânt, astfel încât să nu inspirați singur agentul în timp ce lucrați. Dacă este posibil, purtați protecție respiratorie, care vă protejează și de inhalarea accidentală a produsului.

Alternative biologice

Nu numai în agricultura ecologică comercială, ci și în propria grădină, puteți face multe împotriva dăunătorilor și a diferitelor boli cu mijloace naturale. Sprayurile biologice includ, de exemplu:

  • Soluție de bicarbonat de sodiu
  • Ceai de vermut
  • Ulei de rapita

Acești agenți lucrează doar la suprafața plantelor și nu pătrund în ramuri și fructe. Dar, deoarece sunt spălate de ploaie, acestea trebuie utilizate în mod regulat.

Sfaturi și trucuri

Manifestările excesive de boli și dăunători apar de obicei numai în monoculturi. O plantare slăbită cu alți pomi fructiferi poate proteja împotriva acestui lucru, precum și selectarea soiurilor rezistente la scabie pentru măr.