Sucul fructelor de aronia - așa se face

Suc de fructe de aronia rece

Avantajul cheie al sucului la rece este că nu se pierd substanțe nutritive în acest proces. Cu toate acestea, sucul crud poate fi păstrat doar câteva zile. Dacă doriți să păstrați sucul de fructe de aronia obținut în acest mod, trebuie să îl fierbeți, ceea ce înseamnă că nu mai există nicio diferență în ceea ce privește sucul de fructe de pădure fierbinți. Puteți face fructe de padure reci cu două dispozitive diferite:

citește și

  • Sunt fructele de aronia consumate crude otrăvitoare?
  • Delicatete de casă: suc de soc
  • Recoltați boabele de aronia numai când sunt coapte

Storcător cu centrifugă

Majoritatea storcătorilor comerciali folosesc forța centrifugă pentru a extrage sucul din fructe sau legume. Boabele de aronia sunt zdrobite în dispozitiv și apoi filate în centrifugă, care separă sucul de componentele solide ale boabelor. Storcatoarele centrifuge funcționează foarte repede și cu atenție, dar uneori sunt destul de zgomotoase.

Storcator

La storcătoare, fructele sau legumele care urmează a fi stoarse sunt măcinate fin. Boabele de aronia sunt presate încet de așa-numitele șuruburi de suc, ceea ce face ca sucul lor să scape. Această variantă de suc este cea mai blândă și, prin urmare, produce cel mai sănătos suc. Pentru fructele moi, cum ar fi boabele de aronia, utilizarea unui storcător este foarte potrivită.

Sucul fructelor de aronia în timp ce este fierbinte

O alternativă la stoarcerea la rece este cea la cald, care vă oferă suc încălzit pe care îl puteți păstra timp de câteva luni (cu condiția să-l puneți în sticle sterile și să le acoperiți imediat). Din nou, aveți două opțiuni:

Extractor cu aburi

Opțiunea mai simplă este utilizarea unui extractor de abur. Acesta constă din mai multe elemente așezate unul peste celălalt, care seamănă cu o cratiță mare cu un gura de scurgere. Turnați puțină apă în vasul de jos, puneți boabele de aronia în strecurătorul de fructe de mai sus și aveți răbdare. Vaporii de apă distrug structura celulară a fructelor de pădure, provocând scăparea sucului și curgerea prin tub în sticla furnizată.

Metoda este simplă și deosebit de potrivită pentru fructe de pădure. Storcătoarele cu abur sunt, de asemenea, mult mai ieftine decât storcătoarele sau storcătoarele centrifuge.

oală de gătit

Dacă rareori faci suc și nu vrei să-ți cumperi propriul dispozitiv, poți să-ți suci fructele de aronia într-o cratiță. Pune boabele spălate într-o cratiță suficient de mare, adaugă puțină apă și gătește aproximativ 20 de minute. Apoi apăsați boabele de aronia fierte moale printr-o sită. Pentru a obține un suc deosebit de clar, ar trebui să-l filtrați printr-o cârpă într-o a doua trecere.

Dacă doriți să păstrați sucul pentru o perioadă mai lungă de timp, fierbeți-l din nou înainte de îmbuteliere și utilizați sticle sterile.