Spălarea afinelor - de ce și cum o faci?

Vulpea tenie și alte riscuri

Practic, numai afinele de pădure sunt afectate de pericolul teniei vulpii, deoarece fructele lor sunt de obicei recoltate în sălbăticie și la o înălțime mai mică de 40 de centimetri. Chiar dacă riscul de infecție cu patogenul teniei vulpii prin consumul de fructe sălbatice este neglijabil, boala, care uneori duce la moarte, justifică manipularea conștiincioasă a afinelor sălbatice. Spălarea fructelor nu numai că clătește ouăle invizibile mici ale teniei vulpii, ci și orice spray și îngrășăminte care pot fi prezente din afine cultivate cumpărate sau culese de la sine.

citește și

  • Colectați afinele pentru consum
  • Afinele - sezon și recoltare
  • Congelați afine corect

Spălarea ca alternativă la încălzire

Agenții patogeni care provoacă viermele vulpei ar putea fi, de asemenea, ucis prin încălzirea afinelor la o temperatură de peste 60 de grade Celsius. În acest sens, spălarea cu apă înainte de a fierbe afinele nu este cu adevărat necesară. Cu toate acestea, spălarea boabelor proaspete nu dăunează dacă următoarele afine sunt fabricate din afine colectate și încălzite:

  • gem
  • jeleu
  • suc

Spălați și uscați afine ușor

Pentru o spălare deosebit de delicată, afinele relativ delicate sunt plasate într-o sită și apoi înmuiate într-un al doilea vas plin cu apă. Uneori fructele de pădure se udă când sunt folosite pentru îngheț sau uscare. În acest caz, după baia de apă, afinele sunt întinse pe un strat de hârtie de bucătărie și tamponate ușor de sus cu un al doilea strat de hârtie de bucătărie. Acest lucru va împiedica, de asemenea, combinarea fructelor congelate într-o bucată inseparabilă.

Sfaturi și trucuri

Dacă nu doriți să renunțați la bucurarea afinelor proaspete în timp ce colectați în pădure, puteți lua o sticlă de apă cu dvs. în pădure și o puteți folosi pentru a spăla pe scurt fructele de la fața locului.

WK