Floarea trompetei ∗ Cele mai bune 10 sfaturi și soiuri de îngrijire

origine

Floarea trompetei americane, botanic Campsis radicans, care este mai relevantă pentru cultura noastră locală de grădinărit decât floarea trompetei chinezești, vine, așa cum sugerează și numele german, originar din America - mai exact, din nordul până în zonele centrale și estice ale SUA. Aceasta oferă, de asemenea, o trăsătură esențială în ceea ce privește tehnologia de cultivare în comparație cu trompeta îngerului, cu care floarea trompetei este adesea confundată - de fapt, spre deosebire de candidatul său pentru confuzie, care provine din zonele tropicale, este rezistentă, cel puțin majoritatea soiurilor sunt.

citește și

 • Momentul de glorie al florii trompetei
 • Floarea trompetei din grădină nu înflorește - ce să faci?
 • Trompetă de urcare (Campsis) - locație, îngrijire, iernare, reproducere

Floarea trompetei chinezești își are originile în estul Chinei și Japonia și nu este chiar rezistentă.

De asemenea, cultivăm deseori un hibrid de flori de trompetă americane și chinezești, marele tropmete alpinist (Campsis tagliabuana).

creştere

Floarea trâmbiței crește ca un arbust de cățărare lemnoasă, cu șiruri răsucite care se trag în sus cu rădăcini adezive pe pereți sau pe spaliere. Prin urmare, este unul dintre auto-alpiniști și nu are neapărat nevoie de un ajutor pentru alpinism. Creșterea sa este destul de puternică și, în funcție de condițiile amplasamentului, poate atinge o înălțime de până la 10 metri. Dar acest lucru este destul de rar, de obicei rămâne la jumătate din această înălțime. În cultura cupei rămâne, în general, și mai mică.

Marea trâmbiță de cățărat crește ca un arbust asemănător unei liane și este la fel de mare ca floarea trâmbiței americane.

Caracteristicile de creștere pe scurt:

 • arbust cu cățărare auto-alpinistă, lemnoasă
 • Creștere puternică
 • Înălțimea de aproximativ 5 până la 10 metri

frunze

Frunzele florii de trâmbiță, care pot avea o lungime de până la 25 de centimetri, sunt poziționate opuse șirurilor și, cu penajul lor nepereche, dau o structură frumoasă. Când sunt tineri, se arată într-un verde deschis, proaspăt și mai târziu se întunecă puțin. Foliile simple au o margine tăiată fin și se conic într-un punct la capăt. Floarea trâmbiței își aruncă frunzele toamna după ce a devenit galben strălucitor. Primăvara își alungă frunzele târziu, pe la jumătatea lunii mai.

a inflori

Floarea trompetei își datorează în mod natural numele florilor sale mari, decorative. Ele au într-adevăr o formă de tropic și au un aspect impunător cu o lungime de până la 7 centimetri. Creșterea tubulară din fața pâlniei bombate (4,63 € pe Amazon *) la sfârșit este foarte lungă. Aproximativ douăzeci de flori stau împreună în ciorchini pe lăstari. Bilele mari de flori rezultate se remarcă atractiv din frunzișul verde prin culoarea lor intensă (în funcție de soi, roșu stacojiu până la galben soare).

Pe staminele deschiderilor de flori ușor accesibile, floarea trompetei oferă insectelor utile, cum ar fi albinele și bondarii, o cantitate bogată de nectar.

Floarea trompetei înflorește pe scurt:

 • Formă tubulară lungă cu deschidere largă a pâlniei arcuite
 • Culori destul de intense de la stacojiu la galben
 • Sursă de hrană valoroasă pentru insectele benefice

Bună ziua

Floarea trâmbiței înflorește semnificativ târziu - nu își dezvoltă floarea principală până în august și septembrie timp de câteva săptămâni și se poate delecta cu splendoarea sa colorată până în octombrie. Dacă condițiile meteorologice sunt bune, primele flori pot apărea încă din iunie.

Din păcate, până când puteți aștepta cu nerăbdare o primă înflorire după plantare, trebuie să aveți răbdare - floarea trâmbiței are nevoie de aproximativ 4 până la 5 ani până când s-a stabilit suficient în locația sa pentru această ispravă.

A nota:

 • Majoritatea soiurilor înfloresc între iulie și octombrie
 • Cu unele soiuri și pe vreme caldă chiar din iunie
 • Prima înflorire după plantare durează aproximativ 4 până la 5 ani

Continuați lectură

Care locație este potrivită?

Florile de trompetă preferă o locație însorită și caldă. De asemenea, ar trebui să fie protejat de vântul dur. De asemenea, este avantajos dacă, spre deosebire de zona superioară a plantei, baza sa nu este expusă la lumina soarelui deplină. De exemplu, puteți umbra zona rădăcinii cu o acoperire a solului. Cu toate acestea, aceasta ar trebui să aibă rădăcini libere, astfel încât să nu îngusteze rădăcinile plate ale florii trompetei.

Florile de trompetă se descurcă cel mai bine în condiții climatice mai blânde și mai uscate decât în ​​zonele reci și umede. În sudul Germaniei vă puteți baza, în general, pe un succes mai bun decât în ​​partea de nord și est a țării.

Floarea trompetei nu pune cerințe mari pe podea. Ar trebui să fie moderat bogat în substanțe nutritive, suficient de umed, relativ argilos, dar totuși permeabil. Floarea trompetei este cu greu interesată de valoarea pH-ului, poate face față atât solurilor acide, cât și solurilor alcaline.

Cerința de localizare dintr-o privire:

 • cald și însorit
 • la adăpost de vânt
 • Suprafață de pardoseală umbrită
 • Sol moderat bogat în substanțe nutritive, umed, bine drenat
 • Valoarea pH-ului nu contează

Udarea florii de trâmbiță

Ca rădăcină superficială, floarea trâmbiței necesită o practică de udare foarte atentă. Asigurați-vă că zona rădăcinii nu se usucă prea mult și udați în mod regulat, mai ales în perioadele mai lungi de uscare vara. În funcție de dimensiunea plantei, necesarul de apă este, de asemenea, mai mare. Dacă păstrați floarea trompetei în găleată, udarea este necesară și mai regulat. Ar trebui să evitați pe cât posibil umezirea cu apă. Așteptați întotdeauna până când pământul din ghiveci s-a uscat bine înainte de a uda din nou.

Fertilizați corect floarea trompetei

Chiar și atunci când plantați, este recomandabil să furnizați florii trâmbiței o sursă permanentă de nutrienți cu compost copt în pământul excavat. Un adaos proaspăt de compost în fiecare an în primăvară este, de asemenea, foarte bun pentru ea. Dar nu ar trebui să treci dincolo de acest îngrășământ organic. Mai presus de toate, evitați preparatele lichide azotate - acestea alimentează doar creșterea dimensiunii în dezavantajul florii.

a tăia

Deoarece floarea trompetei prezintă în general o creștere puternică, tăierea regulată este un capitol esențial în îngrijirea ei. Pentru a întineri și a crește vitalitatea, cel mai bine este să îndepărtați mai întâi toate crenguțele moarte, uscate în primăvară. Pentru promovarea țintită a înfloririi luxuriante, puteți, de asemenea, să scurtați radical toate lăstarii laterali lungi de pe lăstarii principali, astfel încât planta să fie încurajată să formeze noi lăstari scurți. Asigurați-vă că câteva muguri sunt păstrate la un moment dat.

O floare de trompetă tolerează, de asemenea, tăierea radicală. Puteți să le puneți complet din nou pe baston - acest lucru are ca rezultat, de obicei, o nouă lovitură puternică și acționează ca un makeover eficient, fundamental. Cu toate acestea, probabil că va trebui să faceți fără o floare în anul următor.

Regulile de tăiere dintr-o privire:

 • florile de trompetă cu creștere puternică trebuie tăiate în mod regulat
 • Reduceți primăvara
 • Îndepărtați șarpantele vechi, scurtați lăstarii laterali lungi pentru a favoriza înflorirea
 • Tunderea radicală întineritoare este bine tolerată

Hardy

Florile americane și mari de trompetă sunt rezistente - astfel încât să le puteți cultiva în siguranță în aer liber. Cu toate acestea, rezistența la iarnă nu este în întregime nelimitată. Limita de toleranță a florii trompetei americane și a hibridului este în jur de -17 ° C - în iernile extreme, daunele cauzate de frig nu pot fi excluse. În special, ar trebui să protejați plantele tinere proaspăt plantate de frig în primii ani iarna cu frunze și ramuri de brad în zona rădăcinii.

A nota:

 • Florile americane și mai mari de trompetă sunt rezistente
 • Protejați în special exemplarele tinere de deteriorarea înghețului cu ramuri sau într-o casă rece când temperatura este foarte severă

Continuați lectură

Floare de trompetă în ghiveci

De asemenea, puteți cultiva o floare de trompetă într-o cadă, deoarece cu tăierea regulată poate fi păstrată destul de compactă. Într-o poziție solitară, totuși, este necesar un cadru de spalier pe care să poată ține șireturile în buclă. Ar trebui să puneți împreună substratul solului bogat în humus și să implementați drenajul din nisipul grosier. Udarea și fertilizarea cu compost ar trebui să fie puțin mai mici atunci când se cultivă într-o găleată.

Floarea trâmbiței trebuie repotată numai dacă ghiveciul este prea îngust și rădăcinile cresc din găurile inferioare ale ghiveciului.

Floarea trâmbiței este, de asemenea, puțin mai sensibilă la înghețul din găleată. De regulă, totuși, poate fi iernat în exterior. Dacă temperaturile scad sub -10 ° C, este mai bine să le puneți într-o casă rece sau să le acoperiți bine cu lână de grădină.

A nota:

 • Cultura oalelor este posibilă prin tăiere regulată
 • Instalați un dispozitiv de urcare
 • substrat bogat în humus cu drenaj de nisip
 • udare regulată și compostare
 • Repetați numai când rădăcinile sunt scurte
 • Mai bine să iernăm într-o casă rece

Propagați floarea trompetei

Metodele recomandate pentru propagarea florii trompetei sunt mai presus de toate:

 • Sinker
 • Utilizarea pintenilor

Sinker

Cea mai bună modalitate de propagare a unei flori de trompetă este folosirea metodei de coborâre. Pentru a face acest lucru, primăvara așezați o lăstare lemnoasă într-o jardinieră cu sol și fixați-o cu un cârlig metalic. Păstrați substratul uniform umed. Înrădăcinarea are loc treptat pe faza de vegetație. Nu trebuie să separați planta de planta mamă până în anul următor și apoi să continuați să o cultivați ferită de îngheț.

Poalele

O altă metodă este utilizarea picioarelor. Floarea trâmbiței formează, de preferință, alergători pe teren liber. Așadar, aici puteți accesa și planta cu ușurință plantele tinere separate în ghivece primăvara.

Cultivarea semințelor

Desigur, este posibil, de asemenea, să propagați floarea trompetei folosind propriile semințe. Cu toate acestea, veți primi, de obicei, un specimen care nu este în special înflorit. Semințele sunt colectate din plantă după ce fructele s-au copt și au fost lăsate să se usuce. Înainte de însămânțare - acest lucru se poate face pe tot parcursul anului - acestea trebuie înmuiate în apă timp de aproximativ 6 ore. Semințele au nevoie de mult timp pentru a germina într-o oală cu sol în ghiveci - aproximativ 4 săptămâni.

Continuați lectură

Boli și dăunători

Din fericire, florile de trompetă sunt foarte rezistente la boli și dăunători. Afecțiunile obișnuite, dar destul de inofensive, sunt mucegaiul și afidele.

mucegai

Puteți recunoaște făinarea prin învelișul caracteristic și omonim de pe frunze. Cu toate acestea, afectarea plantei este moderată. De asemenea, nu trebuie să utilizați mijloace artificiale agresive pentru a combate - ar trebui mai întâi să tăiați părțile bolnave ale plantei. Un tratament cu pulverizare cu un amestec de lapte-apă într-un raport de 1: 9 poate fi, de asemenea, de ajutor. Dacă infestarea este severă sau avansată, poate fi necesar un fungicid.

Afide

De obicei, puteți controla acești paraziți dându-i cu apă. Ceea ce ajută, de asemenea, este să folosiți un stoc făcut din urzici în loc de apă.

Floarea trompetei nu înflorește

Când vine vorba de acest subiect, trebuie amintit mai întâi că o floare de trompetă proaspăt plantată are nevoie de 3 până la 4 ani pentru a aduna suficientă putere pentru o primă înflorire. Deci, nu trebuie să sperați la flăcările de culoare în acest timp. Dacă un specimen stabilit nu înflorește, ar putea fi din unul dintre următoarele motive:

 • Locație greșită
 • Lipsește tăierea
 • Specimen cultivat din semințe

Locație greșită

Floarea trâmbiței este o plantă extrem de iubitoare de soare și căldură. O locație prea întunecată, rece și, probabil, încă curgătoare poate strica plăcerea înfloririi. În astfel de condiții, în special mugurii tineri se pot îngheța la începutul primăverii.

Lipsește tăierea

Cura de întinerire primăvara prin tăierea lăstarilor este foarte importantă pentru o bună înflorire. Deoarece floarea trâmbiței formează numai flori pe lăstarii proaspeți - dar dacă nu există tăieturi, este posibil ca ramurile noi să nu poată să încolțească deloc.

Specimen cultivat din semințe

O floare de trompetă propagată de răsaduri nu este în general destul de dispusă să înflorească. Prin urmare, propagarea cu semințe proprii nu este recomandată. Cu toate acestea, unele exemplare cumpărate pot fi cultivate și din semințe - această metodă este cea mai ieftină. Prin urmare, atunci când cumpărați, asigurați-vă că aveți o origine de încredere și nu vă întoarceți la cea mai ieftină ofertă!

Continuați lectură

Bacsis:

Dacă doriți să împiedicați răspândirea necontrolată a florii trompetei, tăiați fructele înainte de coacere. Chiar dacă planta este foarte frumoasă, poate deveni și o pacoste dacă este atât de dornică să caute.

sortează

Doamna Galen

Madame Galen este una dintre cele mai comune soiuri de floare de trompetă hibridă Campsis tagliabuana, adică marea trompetă de cățărat. Madame Galen are o creștere ușor mai slabă decât Campsis radicans sălbatic, dar totuși are o înălțime medie de 5 metri. De asemenea, ar trebui să fie prevăzut cu un dispozitiv de urcare. Florile sale au o culoare atractivă, cu tuburi galben-portocalii și o deschidere de pâlnie stacojie. Se deschid din iulie și persistă de obicei până în septembrie.

Flava

Campsis radicans Flava se bucură de florile sale frumoase, de culoare galben-soare, care apar între iulie și septembrie. Are o creștere foarte rapidă și, prin urmare, este deosebit de potrivit pentru ecologizarea rapidă a pereților. Tarcurile de răsucire se depășesc rapid, astfel încât un ajutor stabil de urcare este indispensabil. La fel ca forma sa originală, Flava are nevoie de o locație însorită și caldă și ar dori să fie umbrită la rădăcini. Comparativ cu forma sălbatică, acest soi este puțin mai mic, cu o înălțime medie de aproximativ 3 metri. De asemenea, nu tolerează temperaturi extrem de reci - ar trebui să vă așteptați la maximum -10 ° C.

flamenco

Această varietate a florii trompetei americane impresionează mai ales prin florile sale deosebit de mari și numeroase în roșu-portocaliu intens. Florile apar, de asemenea, puțin mai devreme decât cele ale sălbaticului Campsis radicans. Formează aproximativ 10 până la 15 flori pe grup. În condiții bune, Campsis radicans Flamenco atinge până la 10 metri înălțime. Este foarte robust împotriva înghețului.

vara indiana

Soiul Indian Summer aparține, de asemenea, tipului hibrid al marii trâmbițe de cățărare. Își ia numele de la culoarea portocalie strălucitoare a florilor sale lungi, care pot apărea din iunie și pot rămâne până în octombrie. Vara indiană preferă o locație însorită până la parțial umbrită și atinge o înălțime moderată de aproximativ 4 până la 5 metri. Deoarece crește foarte repede, este foarte potrivit pentru pereți și balustrade care trebuie ecologizate rapid.