Thuja - recunoaște și tratează infestarea fungică (arborele vieții)

Boli fungice ale tuiei

Patru tipuri de ciuperci atacă tuja:

  • Pestalotiopsis funerea
  • Didymascella thujina
  • Kabatina thujae
  • Armillaria mellea (infestare cu ciuperci de miere)

citește și

  • Ce boli transformă tuja în negru?
  • Ce dăunători atacă un gard viu de tuja?
  • Care tuia crește cel mai repede?

Moartea instinctivă

Moartea împușcăturii este declanșată de Pestalotiopsis funerea. Simptomele unei infestări sunt decolorarea maro a vârfului, care se răspândește încet la întregul lăstar. Mai târziu se formează pete negre, lăstarul se usucă și moare.

Tan și cu fulgi

Didymascella thujina și Kabatina thujae rumenesc acele și solzii, iar Kabatina thujae afectează în principal frunzele și vârfurile tinere. Inițial, simptomele infestării apar ca pete mici pe ace și solzi. Se răspândesc mai departe și duc la moartea întregului instinct.

Thuja moare

Armillaria mellea este responsabilă de moartea temută a tuiei. Această ciupercă se caracterizează printr-o rețea albă care poate fi găsită între scoarță și lemn. Tuja moare foarte repede după o infestare și nu mai poate fi salvată.

Ce trebuie făcut în caz de atac fungic thuja?

În cazul unui ușor atac fungic care este recunoscut în timp util, ajută la tăierea generoasă a lăstarilor infectați și eliminarea acestora în deșeurile menajere.

Dacă gardul viu arborvitae suferă de Armillaria mellea, puteți încerca să combateți ciuperca cu un fungicid. Aceasta se administrează conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cu toate acestea, controlul are succes numai dacă atacul fungic este recunoscut în fazele incipiente.

Prevenirea atacului fungic asupra gardului viu thuja

Sporii fungici le place în special să se răspândească pe copacul vieții atunci când există umezeală. Prin urmare, ar trebui să udați dimineața, dacă este posibil, astfel încât tuja să se usuce în timpul zilei. Evitați udarea frunzelor și trunchiului.

Ocazional, subțiați copacii cu atenție pentru a îmbunătăți circulația aerului în gard viu. Tăiați ramurile uscate care cresc în lateral.

sfaturi

Butașii de tuia infectați cu ciuperci nu aparțin niciodată pe compost. Acestea sunt aruncate împreună cu deșeurile menajere sau - dacă este posibil - imediat arse în grădină.