Așezarea căptușelii iazului - instrucțiuni în 4 pași

Planificați căptușeala iazului

În primul rând, trebuie să vă angajați într-un anumit tip de diapozitiv - vă vom oferi un pic de ajutor în acest articol în acest articol.

citește și

 • Atașați căptușeala iazului - așa se face corect
 • Așezați căptușeala iazului fără cute - așa funcționează
 • Așezarea căptușelii iazului: de ce temperatura este crucială

După ce ați selectat materialul de film potrivit pentru dvs., trebuie să determinați dimensiunea necesară (lungimea și lățimea) a filmului și să o comandați. Calculul dimensiunii căptușelii poate fi o provocare, în funcție de cât de complicată este forma iazului. În acest articol special vom explica în detaliu cum funcționează și cum se calculează corect.

Apoi puteți comanda filmul de la producător. Când este livrat, așezarea poate începe.

Observați temperatura exterioară

Cel mai bine este să așezi întotdeauna foliile vara. La temperaturi scăzute, majoritatea foliilor sunt mai puțin flexibile și întinse și, prin urmare, mult mai dificil de așezat.

În plus, fragilitatea filmelor din PVC atunci când este rece poate provoca ruperea filmului atunci când este așezat. Astfel de daune sunt mai mult decât enervante atunci când iazul care tocmai a fost finalizat trebuie reparat ulterior imediat.

Important la stabilire

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le acordați cu siguranță atenție atunci când puneți:

 • În primul rând, familiarizați-vă cu modul în care filmul va fi înfășurat sau împăturit când va sosi.
 • Purtați încălțăminte adecvată atunci când așezați (tălpi rotunjite din cauciuc, în care nu se pot bloca pietre, în caz de îndoială este mai bine să mergeți desculți)
 • Este imperativ să vă asigurați că filmul nu este supus tensiunii sau sarcinilor de întindere atunci când este așezat; acest lucru trebuie evitat cu orice preț.

Așezarea căptușelii iazului - instrucțiuni pas cu pas

 • Căptușeală de iaz
 • nisip
 • Lână de iaz, tăiată la dimensiune
 • Pietriș pentru trepte de terasă
 • Pietriș pentru bariera capilară
 • Pietre pentru a cântări folia din zona de margine
 • Helper (întotdeauna recomandat, inevitabil pentru iazurile mai mari, 1 helper la 100 m² de folie)
 • Rake
 • cazma

1. Pregătiți căptușeala iazului

Aduceți căptușeala iazului fabricată de producător la malul iazului planificat, la un colț al iazului. Vedeți dacă există instrucțiuni speciale de așezare de la producător. Astfel de instrucțiuni există în multe cazuri - ar trebui să le urmați întotdeauna exact.

2. Pregătiți substraturile

În primul rând, creați întotdeauna orice conducte de cablu de care aveți nevoie pe podeaua iazului. Apoi adăugați un strat de nisip gros de aproximativ 5 cm. Acest strat protejează efectiv filmul de daune ulterioare și ar fi trebuit să fie luat în considerare în planificare.

Acum așezați lână de iaz pe stratul neted, doar de nisip. Trebuie să fie fără riduri, aveți grijă. Apoi atașați lâna de iaz la margini astfel încât să nu poată aluneca atunci când căptușeala este așezată deasupra.

3. Așezați folia

Împreună cu ajutoarele, desfășurați folia de la margine în groapă. Îndepărtați întotdeauna cutele într-o cută mai mare și împăturiți-le. Umpleți iazul aproximativ o treime cu apă pentru a cântări căptușeala și așezați pietricele pe orice trepte de terasă. Acest lucru împinge folia mai adânc în iaz. Lăsați să stea cel puțin o zi. Marginile filmului trebuie să fie ponderate.

4. Completați iazul

Umpleți iazul complet. Când apa este umplută, puteți începe să ridicați bariera capilară. Construiți un deal înalt de 10 cm în jurul marginii iazului, în spatele acestuia o șanț la fel de adânc. Trageți marginile foliei peste deal în șanț și fixați-le acolo (de exemplu între două pietre). Umpleți șanțul cu pietriș. Eventual, puteți atașa o folie sau un covor de terasament peste folie.

sfaturi

Terasele, peninsulele și în special colțurile terasei provoacă adesea dificultăți reale atunci când se așează căptușeala iazului. Dacă construiți singur un iaz, este mai bine să evitați astfel de structuri complicate, cu excepția cazului în care nu există altă cale.