Este pepenele albastru copt? - Așa poți spune

Diferitele clase comerciale de pepene galben

De regulă, două clase diferite de pepeni importați sunt disponibile în magazinele din această țară. Fructele din categoria 1 nu trebuie să aibă urme sau decolorări pe piele și să aibă o formă perfect ovală. Cu dimensiunea lor, cântăresc de obicei între 1,3 și 3 kilograme. Acești pepeni galbeni aurii nu sunt doar foarte potriviți pentru consumul proaspăt, ci și pentru decorarea artistică a unei mese cu fructe exotice. Fructele mai ieftine din cea de-a doua categorie pot avea anumite vânătăi pe piele sau lovituri, dar ar fi trebuit să fie recoltate coapte și să nu aibă fisuri în piele. Deoarece pepenii mierea nu se coacă bine atunci când sunt recoltați în verde, aceste fructe ar trebui cumpărate numai când sunt coapte.

citește și

  • Sezonul pepenelui galben
  • Poți congela un pepene galben?
  • Când este într-adevăr un pepene copt?

Culoarea, duritatea și mirosul unui pepene coapte

Un pepene melat copt poate fi identificat prin diverși factori. Fructele coapte emană un miros plăcut dulce, care nu ar trebui să miroasă prea pătrunzător ca parfumul. În plus, culoarea bolului ar trebui să fie de un galben auriu profund în jur. Dacă pepenele a fost recoltat puțin verde, pulpa este de obicei foarte tare. Pe de altă parte, un pepene coapte ar trebui să cedeze puțin când apăsați ușor pielea cu degetele. Cu toate acestea, dacă pulpa cedează prea mult în acest test de presiune, atunci este un specimen prea copt, care are, de obicei, și un gust penetrant, parfumat al pulpei.

Păstrați pepenele albastru în mod corespunzător

Un pepene melat copt poate fi depozitat timp de aproximativ una până la două săptămâni la temperatura camerei, în funcție de gradul real de coacere. Cu toate acestea, această valoare de ghid se aplică numai dacă shell-ul este intact. Pepenii de miere care au fost deja tăiați trebuie consumați cât mai repede posibil și, la fel ca pepenii verzi, pot fi păstrați la frigider pentru maximum câteva zile. Cu toate acestea, pepenii trebuie întotdeauna acoperiți cu folie alimentară pe partea tăiată, chiar și în frigider. Acest lucru previne cel puțin parțial mirosurile străine ale altor alimente să pătrundă în carnea pepenilor.

Cultivează-ți pepenii

De fapt, majoritatea pepenilor dulci de pe piață din această țară provin din următoarele regiuni în creștere:

  • Italia
  • Spania
  • Grecia

În afara sezonului, pepenii mierea sunt disponibili și în zbor din Costa Rica și Brazilia. În propria grădină, trebuie să mutați plantele de pepene dulce devreme în primăvară, dacă doriți să recoltați fructe coapte până toamna. În mod ideal, ar trebui să plasați plantele tinere de pepene galben într-o seră în luna mai, unde, cu multă grijă, fructele își schimbă culoarea fructelor din verde în galben miere până toamna.

Sfaturi și trucuri

Când creșteți în grădină, puteți recunoaște, de asemenea, starea de maturitate a fructului prin faptul că părțile plantei de pepene dulce mor și încep să se usuce în ciuda alimentării cu apă.