Semințe de mesteacăn - trăsături, propagare și multe altele

Așa arată semințele de mesteacăn

Semințele de mesteacăn sunt inteligent protejate și pregătite pentru distribuție în fructe mici, cu aripi cu aripi, care au doar până la trei milimetri lungime. Datorită aripilor minuscule, nucile maronii pot fi transportate pe distanțe mari de forța vântului. Ca plante pioniere, mesteacănii sunt dependenți de reproducerea rapidă și eficientă în sălbăticie: De aceea semințele germinează după aproximativ paisprezece zile.

citește și

 • Totul despre fructul mesteacănului - optică, beneficii, utilizări
 • Mesteacanul și mugurii săi - recoltați și folosiți corect
 • Propagarea mesteacănului - trei moduri de a-ți obține propriul mesteacăn

Când pot fi găsite semințele?

Dacă doriți să descoperiți și să recunoașteți semințele de mesteacăn, aveți posibilitatea să faceți acest lucru toamna și iarna. Pentru că în acest timp nucile se opresc la nimic. În avans, au copt în perioada iulie-octombrie, bine protejate în standurile tipice de fructe agățate ale mesteacănului. Aceasta este precedată de polenizare, care este inițiată și de vânt. Între martie și mai, polenul eliberat intens fertilizează tinerii pisici de mesteacăn. Persoanele care suferă de alergie la polen își folosesc simptomele pentru a spune exact când mesteacanul începe să înflorească.

Mesteacăn în creștere din semințe

Spre deosebire de multe alte componente valoroase ale copacilor pitorești - cum ar fi frunzele de mesteacăn sau mugurii de mesteacăn - semințele lor nu sunt neapărat potrivite pentru consum sau în scopuri cosmetice. Cu toate acestea, puteți folosi semințe de mesteacăn pe care le-ați adunat sau cumpărat pentru a crește singuri mesteacăn. Un copac nou poate fi adus la viață într-o manieră foarte simplă, cu o abordare profesională și câteva instrumente. Această abordare este, de asemenea, începutul ideal pentru iubitorii de mesteacan expresiv bonsai pentru a-și însoți propriul copac de la o vârstă fragedă. Funcționează așa:

 1. Puneți solul în ghiveci într-un vas mic sau într-un castron.
 2. În partea de jos a borcanului, puteți pune niște pietre mici sau o rețea pentru un drenaj mai bun (drenarea excesului de apă).
 3. Apoi adăugați ușor semințele de mesteacăn.
 4. Apoi acoperiți semințele cu un strat de sol înalt de aproximativ doi până la trei centimetri.
 5. Acum poziționați ghiveciul de reproducere în cel mai luminos loc posibil.
 6. Mesteacanii au nevoie de multă lumină, dar ar trebui evitată lumina directă a soarelui. Ar putea arde frunzele fragede și lăsa substratul să se usuce prematur.
 7. Păstrați substratul în permanență umed, dar nu umed.
 8. Acum așteptați două până la patru săptămâni în timp ce semințele încep să încolțească.
 9. Odată ce răsadurile care încolțesc au o înălțime de cel puțin șase până la opt centimetri, puteți transplanta micii mesteacăn în sol bogat în substanțe nutritive și urmăriți-i cum se dezvoltă.