Fructul pasiunii este copt? - Așa poți spune

Identificați un fruct pasional copt după piele și greutate

Există adesea un zvon fals că un fruct al pasiunii este doar într-adevăr copt și potrivit pentru consum cu o piele puternic ridată. Fructele de culoare violet au, de obicei, un gust bun cu forma lor sferică, chiar și cu o piele netedă. Cu toate acestea, este adevărat că fructele cu pielea ridată tind să aibă un gust mai dulce și mai puțin acru. Acest proces de micșorare a cojii de fructe poate fi observat cu ușurință acasă la temperatura camerei normale. Cu toate acestea, nu ar trebui să cumpărați fructele în supermarket cu o suprafață complet ridată, acest lucru ar putea fi un semn al depozitării prea lungi. Pe lângă scufundările de pe piele, greutatea sa foarte mică este un semn că un fruct de pasiune copt ar putea fi deja foarte vechi.Într-un astfel de caz, gustul nu mai este optim și poate rezulta un miros fermentat și gustul pulpei.

citește și

  • Când este coaptă un fruct al pasiunii?
  • Sezonul fructului pasiunii
  • Înflorirea fructului pasiunii

Utilizările unui fruct pasional copt

Un fruct de pasiune copt poate fi transformat în diverse alimente în bucătărie, de exemplu ca:

  • Periuţă
  • Porție de fructe pentru sundae
  • Fructe proaspete
  • Se ornează pentru prăjituri și plăcinte

Când prelucrați smoothie-ul, trebuie să vă asigurați că boabele sunt mai întâi tocate mărunt cu mixerul. În general, fructele pasiunii sunt adesea tăiate în jumătate, iar pulpa cu sâmburi comestibile este apoi scoasă direct din piele. O rețetă populară de tort din Australia prescrie pulpa fructelor pasiunii ca o porție de garnitură pe așa-numita Pavlova. Este un tort făcut din amestec de bezea, care este acoperit cu fructe exotice colorate.

Diferența dintre fructul pasiunii și maracuja

De multe ori, un fruct de pasiune tăiat în jumătate este prezentat greșit pe sticlele de suc cu o porție de suc de fructe de pasiune. În principiu, fructele pasiunii sunt considerate botanic ca parte a florilor pasiunii, dar strict vorbind este un tip separat de fructe. Acest lucru este adesea denumit fruct de pasiune galben sau grenadilla. Cu fructele pasiunii, chiar și fructele pe deplin coapte se pot simți foarte greu. Acest lucru se datorează pulpei mai dure comparativ cu fructul pasiunii de culoare violet.

Cultivați-vă singuri fructul pasiunii

În principiu, puteți cultiva și fructele pasiunii în această țară. Cu toate acestea, deoarece este o plantă care provine din America de Sud și din alte țări tropicale, cultivarea cu succes în această țară este posibilă numai pe pervazul ferestrei, ca plantă container sau în seră.

Sfaturi și trucuri

Dacă doriți să utilizați semințele dintr-un fruct pasionat cumpărat pentru a crește în ghivece, trebuie mai întâi să îndepărtați cu atenție pulpa. În caz contrar, semințele pot deveni ușor mucegăite.

WK