Depozitarea portocalelor - așa durează cel mai mult

Ce se întâmplă cu portocalele depozitate în frigider?

În general, nu se recomandă păstrarea portocalelor în frigider. Există un motiv bun pentru aceasta: fructele tropicale își pierd rapid aroma atunci când sunt depozitate la temperaturi scăzute. Cu toate acestea, extindeți foarte mult durata de valabilitate a portocalelor dacă le păstrați la temperaturi cuprinse între 0 ° C și 9 ° C: Fructele rămân proaspete până la cinci luni. Deci, este o chestiune de cântărire: înainte ca portocalele să se strice, o opțiune bună este să le depozitați la frigider. Cu toate acestea, acest lucru vine în detrimentul dulceaței fructelor.

Când le depozitați în frigider, rețineți că aerul nu poate circula bine acolo. Dacă este posibil, așezați portocalele unul lângă celălalt și verificați-le în mod regulat pentru a vedea dacă sunt pete putrede și mucegai.

citește și

  • Portocalele se coc tot timpul anului
  • Diferite moduri de a congela portocalele
  • Tipuri și hibrizi portocalii - mare varietate în formă și gust

Ce se întâmplă cu portocalele depozitate la temperatura camerei?

Depozitul clasic de fructe este un castron de fructe care este decorativ în sufragerie sau în bucătărie. Oricât de frumos ar părea un astfel de castron, acesta prezintă câteva dezavantaje:

  • Majoritatea tipurilor de fructe se strică rapid la temperatura camerei
  • fructele se află direct una lângă alta sau una peste alta
  • mai multe tipuri de fructe sunt păstrate împreună

Portocalele își obțin aroma completă la temperatura camerei, dar pot fi păstrate doar câteva zile. Apoi devin moi și tind să se formeze. Dacă fructele sunt aproape una de alta, aceasta se răspândește rapid la toate portocalele - mai ales dacă au deja puncte de presiune datorită etanșeității. De asemenea, este un dezavantaj dacă portocalele se află în castronul de fructe împreună cu alte tipuri de fructe: mere, pere și banane evaporă gazul de etilenă de coacere, ceea ce face ca alte fructe să se coacă sau să se strice. Citricele în special, cum ar fi portocalele, se putrezesc sub influența gazului.

Aveți o pivniță de depozitare?

Proprietarii de pivnițe de depozitare pot cumpăra mai multe portocale cu încredere; Camera dvs. de depozitare oferă condiții optime pentru depozitarea portocalelor:

  • 10 ° C până la 15 ° C sunt temperaturi bune de depozitare pentru portocale. Pot fi păstrate la aceste temperaturi câteva săptămâni și își păstrează aroma dulce.
  • Așezați fructele unul lângă altul pe o zonă mare pentru a evita punctele de presiune. Mere, de exemplu, sunt potrivite pentru acest lucru.
  • Păstrați portocalele separat de alte tipuri de fructe, astfel încât să nu fie expuse gazului de etilenă de maturare, ceea ce ar duce la putrezirea mai rapidă.

Dacă nu aveți la dispoziție o pivniță de depozitare rece, ar fi înțelept să nu cumpărați portocale în avans. Cel mai bine este să consumați fructele proaspăt cumpărate în termen de două zile.