Așezați și întrețineți gazon de fotbal - așa se face

Pregătiți patul de semințe - Iată cum să o faceți corect

Pentru ca un gazon de fotbal să poată supraviețui contraatacului și clincherului, stabiliți cursul cu pregătirea profesională a terenului. Pentru lucrările următoare, alegeți o zi uscată între aprilie și iunie, deoarece în acest moment condițiile climatice sunt ideale pentru crearea unui teren de fotbal. Cum se face în mod exemplar:

 • Îndepărtați orice gazon rămas cu o mașină de curățat gazonul
 • Până la pământ sau dezgropați 1-2 pică adânc
 • Îndepărtați toate buruienile, îndepărtați meticulos rădăcinile, rizomii și pietrele
 • Mai întâi, greblați zona aproximativ și apoi transformați-o în firimituri fine

citește și

 • Intindeți și întrețineți peluze ornamentale - așa o faceți bine
 • Un gazon fără tundere - creați un înlocuitor de gazon sau o pajiște sălbatică
 • Când este tuns gazonul? - Sfaturi la momentul perfect

Pentru a pune semințele de gazon într-o dispoziție germinativă, grădinarii cu experiență lucrează cu compost copt și făină de corn în stratul superior al solului. Apoi presărați zona și lăsați-o să se odihnească timp de 14 zile.

Semănați gazon de fotbal - așa funcționează cu pricepere

După ce subsolul s-a instalat, mușchiul este gata să accepte semințele delicate de gazon. Acum solului i se dă ultima atingere prin plivirea din nou și crearea unui substrat fin sfărâmicios. Distribuiți semințele cu ajutorul unui împrăștiat. Apoi folosiți grebla pentru a lucra ușor germenii ușori și consolidați patul de semințe cu o rolă.

În perioada următoare, gazonul de fotbal proaspăt semănat nu trebuie să se usuce în niciun moment pentru a nu pune în pericol germinarea semințelor. În funcție de soi, puteți aștepta cu nerăbdare primele răsaduri în termen de 8 până la 21 de zile.

Antrenamentul de fitness pentru gazon de fotbal - acesta este ceea ce contează

Înainte de a merge la vânătoare de goluri pe propriul teren de fotbal cu copiii tăi, verdele este adus în formă maximă. Când tulpinile au atins o înălțime de 10 centimetri, primesc prima tăietură. Tundeți maximum o treime din vârfurile de iarbă. Următoarele măsuri de întreținere mențin gazonul de fotbal în formă:

 • Fertilizați regulat noul gazon organic chiar de la început
 • Cosi săptămânal din aprilie până în septembrie / octombrie, nu mai puțin de 3-4 centimetri
 • Irigați în mod repetat temeinic în seceta de vară
 • Nu pășiți pe terenul de fotbal înainte de a tunde și nu udați niciodată în soarele aprins

La sfârșitul verii și la începutul noului sezon în aer liber, o peluză stresată, cu mușchi, este îngrijită în mod deosebit cu dragoste. Respiră o nouă viață în verde prin scarificare, aerare, șlefuire și fertilizare. Dacă un test al valorii pH-ului relevă un rezultat sub 5,5, puteți compensa deficiența cu var de gazon în cel mai scurt timp.

Sfaturi și trucuri

Alegerea unei sămânțe potrivite creează cele mai bune condiții pentru un gazon de fotbal rezistent. Forschungsgesellschaft Landschaftsentwicklung und Landschaftsbau eV a aruncat o privire atentă și a găsit mixul ideal. Căutați o ofertă cu 60% albastru (Poa pratensis) și 40% germană (Lolium perenne).