Hrănirea ariciului - ce, când și cum sunt hrăniți hibernatorii?

esențialul pe scurt

 • Hrănirea pe tot parcursul anului are avantaje și dezavantaje; Este deosebit de util să se hrănească toamna și iarna când hrana este limitată
 • Aricii consumă în principal insecte precum viermi, melci și gândaci, dar și fructe și legume atunci când alimentele care conțin carne sunt rare
 • Aricii pot fi hrăniți cu hrană pentru pisici sau câini, ouă amestecate sau fulgi de ovăz; Se poate da și pește prăjit sau carne fără condimente

Hrănind arici vara și iarna?

Habitatele care se micșorează, moartea insectelor și schimbările climatice nu lasă viața sălbatică fără urmă. Din ce în ce mai mulți proprietari de grădini instalează stații de hrănire pentru a compensa lipsa de hrană pentru arici și alți insectivori. Din punctul de vedere al experților, această măsură este bună și corectă, atâta timp cât sprijinul este limitat la o perioadă clar definită. Cu toate acestea, există dezavantaje de luat în considerare. Tabelul următor rezumă avantajele și dezavantajele hrănirii pe tot parcursul anului pentru arici:

citește și

 • Acesta este modul în care arici iernează în grădina dvs. - sfaturi pentru spațiile de iarnă potrivite
 • De ce, când și cum hibernează aricii?
 • Hrănirea veverițelor - Tot ce trebuie să știți
beneficiidezavantaj
Compensați pentru lipsa hraneiInvidia alimentară și stresul social
Faceți față efectelor seceteiSursa punctului de hrănire a infecției
Pierderea habitatului de pernăcalitate slabă a hranei pentru animale
Preveniți slăbirea sistemului imunitar din cauza lipsei de alimenteendogamie
Bătălii de împerechere
Pierderea independenței naturale
Obezitatea

Explicația beneficiilor

Mortalitatea insectelor și declinul speciilor nu mai pot fi negate. Schimbările climatice se agravează cu căldură de lungă durată și sol uscat de praf. Turma deja stagnantă de insecte și moluște se târăște adânc adânc în pământ în timpul verii, în afara accesului ariciilor înfometați. Pentru a fi mulțumiți, insectivorii trebuie să meargă departe. Habitatele care se micșorează, fragmentate de străzi, grădini funcționale ca grămezi de pietriș și ziduri de beton insurmontabile îngreunează viața ariciilor flămânzi. Malnutriția rezultată slăbește masiv sistemul imunitar, astfel încât bolile și paraziții se simt ușor. Din acest punct de vedere, stabilirea locurilor de hrănire are sens.

Explicarea dezavantajelor

Aricii sunt, prin natura lor, singuratici care se evită respectuos unul pe celălalt. O întâlnire este inevitabilă în locurile de hrănire. Stresul social și invidia alimentară creează un climat agresiv care duce la meciuri reale de box. Aricii slăbiți, care depind în mod special de hrana suplimentară, pierd. Aricii caca acolo unde sunt. Acest lucru face din fiecare loc de hrănire cu arici o sursă periculoasă de infecție, chiar și cu curățarea zilnică. Germenii patogeni sunt pur și simplu transmiși atunci când sunt aproape unul de celălalt pe vasul pentru alimente.

hrănirea ariciului

Cel mai mare dezavantaj al hrănirii arici este calitatea slabă a hranei, combinată cu o lipsă de cunoștințe despre hrana adecvată. Hrana pentru pisici de la discounter sau hrana uscată cu arici ca hrană completă sunt greșeli tipice care, din punct de vedere nutrițional, fac mai mult rău decât bine ariciilor. Dar chiar și cu ingrediente de înaltă calitate, hrănirea pe tot parcursul anului pentru arici duce în cele din urmă la deficiențe de nutrienți, diaree, pierderea înțepăturilor și tartru.

Dacă masa bogat așezată este la îndemână, aricii masculi nu mai merg în regiuni mai îndepărtate pentru a căuta o mireasă. Consecințele și bătăliile sângeroase de împerechere sunt consecințele. În plus, aricii hrăniți devin dependenți dezastruos de oameni în detrimentul instinctelor naturale. Rezultatul fatidic al hrănirii pe tot parcursul anului este, nu în ultimul rând, a fi foarte supraponderal, deoarece arici sunt insaciați.

Este de dorit hrănirea temporară

Pentru aricii care au nevoie, hrănirea pe termen scurt este ultima soluție. Puteți evita problemele explicate ale hrănirii pe tot parcursul anului dacă ajutați aricii cu o stație de hrănire temporară în următoarele condiții:

 • toamna : înainte de hibernare, aricii tineri nu au deseori suficiente rezerve de grăsime
 • iarna : aricii treziți din hibernare sunt amenințați cu foame
 • primăvara : după hibernare, atâta timp cât îngheață și nu există insecte în jur
 • vara : arici găsiți, răniți sau bolnavi timp de 1-2 zile

Dacă aricii subponderali au acumulat suficiente rezerve de grăsime și există suficiente insecte pe drum, hrănirea trebuie oprită. O excepție se aplică ariciilor găsiți, bolnavi sau răniți. Animalele afectate aparțin cât mai curând posibil îngrijirii veterinarului sau a stației de îngrijire arici. Orice timp de așteptare de una sau două zile înainte de livrare este acoperit cu hrană suplimentară.

fundal

Grădină prietenoasă cu arici

Grădina prietenoasă cu ariciul ameliorează lipsa hranei și a locuințelor. Grădinile meticulos ordonate nu numai că provoacă lipsuri de alimente, dar, de asemenea, rareori au de oferit camere de iarnă. Cu o grădină prietenoasă cu arici, rezolvați ambele probleme simultan. Gardurile vii Benjes, grămezile de frunze, pereții de piatră uscată cu cavități sau chiar o casă de arici siguri pentru pisici sunt perfecte pentru un refugiu sigur și confortabil. Pentru ca aricii să facă o pradă bogată în grădină, florile, arbuștii și copacii înfloriți nativi ar trebui să domine planul de plantare, care atrage turme de insecte.

Ce mănâncă de obicei un arici?

Aricii sunt în primul rând consumatori de insecte, dar nici nu disprețuiesc viermii, gândacii și melcii. Earwigs și milipede sunt, de asemenea, la îndemână în meniu. În vremurile slabe, fără insecte, cavalerii înțepători se bucură, de asemenea, de un gust bun de carii pentru a-și satisface nevoia zilnică de calorii, proteine ​​și vitamine.

În țara fabulelor, ariciul consumă o dietă vegetariană. Carnivorele sunt interesate de fructe sau legume numai atunci când viermii suculenți sau omizile se încurcă în ele. Când este cald, supraviețuitorii deștepți își acoperă nevoile de apă cu fructe de padure sau cu vânturi. Preferința lor specială pentru dulciuri îi ispitește ocazional pe cei cu un dinte dulce să ciugulească mere coapte sau banane. Sistemul digestiv nu este conceput pentru procesarea alimentelor vegetariene, astfel încât micile păcate sunt excretate aproape nedigerate.

Ce mănâncă ariciul?

Legenda: Ariciilor le place să mănânce insecte, viermi, melci și gândaci.

Ce pot hrăni arici?

Nu este o întreprindere ușoară să hrănești arici într-o manieră adecvată speciei. Nici un aliment substitut, oricât de scump, nu se apropie de calitatea înaltă a surselor naturale de furaje. O hrană completă adecvată pentru arici nu a fost încă inventată. Puteți cumpăra alimente uscate cu arici în magazine specializate, care este doar un ingredient datorită conținutului ridicat de carbohidrați. Un amestec echilibrat de diferite componente este potrivit în primul rând ca o încercare și testat de reducere a deficitelor nutritive acute. Următorul tabel compară alimentele permise și interzise pentru arici:

permisinterzis
Alimente uscate aricilapte și produse lactate
Mâncare pentru pisicibrânză
Mancare pentru caini fara sosNuci, arahide
ovazStafide
Tărâțe de grâuMere, pere, banane
Ouă (fierte), omletăoua crude
carne prăjită, fără condimentecarne condimentată, crudă
pește necondiționat, gătitpește condimentat, crud
Viermi de mâncareSalată, roșii, morcovi, cartofi

Vă rugăm să serviți mâncare de arici într-un castron de mică adâncime. Apa proaspătă, liniștită, pe care o puneți într-un castron mai mic la locul de hrănire și o schimbați zilnic, este esențială. Cel mai bun moment pentru hrănire este în amurgul serii, când aricii caută deja hrană.

Youtube

Rețete pentru meniuri gustoase cu arici

Consumatorii de spini din grădină adoră un meniu variat. Următoarele rețete fac ca inimile ariciilor să bată mai repede:

 • Se amestecă 100 g alimente pentru pisici cu 2 linguri de alimente uscate cu arici
 • Se toacă 100 g carne de pasăre, se amestecă cu 2 linguri de fulgi de ovăz, se prăjește în 1 linguriță ulei vegetal
 • Se prăjește 30 g carne de vită măcinată și 1 ou bătut în 1 linguriță de ulei, se amestecă 2 linguri fulgi de ovăz
 • Se prăjesc 60 g de carne tocată necondiționată în 1 linguriță de ulei, se adaugă 1 lingură de tărâțe de grâu
 • Se prăjesc 60 g ouă amestecate cu 1 linguriță de ulei, se amestecă 2 linguri de alimente uscate de arici

Digresiune

Pruncul arici

Puii arici aparțin mâinilor experților. Arici tineri orfani cu ochii și urechile închise găsite în afara cuibului și-au pierdut mama. Mirenii sunt copleșiți atunci când vine vorba de salvarea neputincioșilor gâștigați. Hrănirea arici pentru bebeluși necesită cunoștințe speciale care depășesc cu mult hrănirea normală a ariciilor adulți. Aduceți arici pentru bebeluși la cea mai apropiată secție de arici sau un medic veterinar cât mai repede posibil. Pentru transport în condiții de siguranță, tamponați o cutie de carton cu ziar rupt sau hârtie de bucătărie. Este important să rețineți că observați locația și ora descoperirii ca informații importante pentru experți.

Se cântărește cantitatea de furaje

După ce a fost clarificat cu ce hrănești arici într-o manieră adecvată speciei, apare problema cantității corecte de furaje. Animalele drăguțe spinoase sunt nesățioase și nu știu cum să se simtă pline. Pentru ca hrana suplimentară să nu conducă la excesul de greutate, care dăunează sănătății, vă rugăm să cântăriți cu atenție rația zilnică. Suma exactă depinde de vârsta și mărimea oaspeților invitați. Următoarea prezentare generală rezumă valorile empirice dovedite:

 • Arici tineri : 120 până la 150 de grame pe zi
 • Arici adulți : 200 până la 230 de grame pe zi

Când încetați să vă hrăniți, veți determina greutatea copilului tău înțepător. Când aricii tineri s-au hrănit reciproc cu 600 de grame și aricii adulți cu 1.000 de grame, este timpul să punem capăt mesei. Cu această greutate de luptă, suporturile cu țepi sunt echipate în mod ideal pentru hrănire independentă și o hibernare nedeteriorată. Vă rugăm să nu curățați brusc locul de hrănire. Înțărcarea este mai ușoară prin reducerea cantității de furaje cu o treime în fiecare zi.

sfaturi

Când aricii se trezesc din hibernare, nu au mâncat nimic de mult timp. În primele trei zile, se recomandă insistent creșterea treptată a cantității de alimente. Dacă insectivorii înfometați alimentează rația zilnică normală de 180 până la 200 de grame chiar de la început, sunt inevitabile probleme stomacale și intestinale considerabile ca urmare a supraîncărcării.

Sfaturi pentru locul ideal de hrănire

Un loc de hrănire amenajat corespunzător nu este accesibil oaspeților neinvitați, precum pisici, câini, jderi sau vulpi. Curățenia minuțioasă previne răspândirea bolilor, paraziților, mucegaiului și putregaiului. Următoarele sfaturi vă pot inspira să configurați locul perfect de hrănire pentru arici:

 • Cea mai bună locație: un loc protejat, ascuns în grădină
 • Ideal ca hrănitor pentru păsări fabricat dintr-o cutie de lemn sau cărămizi asamblate
 • Suprafața de bază aproximativ 30x30x30 cm cu o gaură de intrare 10x10x10 cm
 • Acoperișul cântărit cu pietre
 • Podea fixată cu plasă de sârmă pentru a preveni atacurile de dedesubt

Aricii de multe ori fac caca acolo unde mănâncă. Dacă locul de hrănire se află deasupra solului deschis al grădinii sau al gazonului, vă rugăm să mutați suprastructura din când în când. O locație pe o suprafață etanșă trebuie curățată în mod regulat. Aricii nu mănâncă acolo unde dorm și invers. Este avantajos dacă alimentatorul pentru păsări și zona de dormit, în special cele din iarnă, se află în imediata apropiere. În cel mai bun caz, ambele intrări sunt una lângă alta sau opuse.

Vizualizați această postare pe Instagram

Toamna este oficial inaugurată 🍂🍁🌾 _______________________________________________ # Igel #Autumn #Sunshine # IgelFüttern # SoSüß #Instaigel #Instacute #PicOfTheDay #Instaphoto #InstaAutumn #Green #Brown #Stachelig #Eingeigelt #Kedgehoghhfog # Hog

O postare partajată de ➺ 𝑴𝒆𝒍𝒍𝒊 (@ _wife.life._) pe 21 septembrie 2015 la 12:48 PDT

Caz special: hrănirea tinerilor arici

Puii arici și arici foarte slabi nu sunt în stare să mănânce singuri alimente solide. Pentru a acoperi un posibil timp de așteptare înainte de a fi admis într-o stație de arici, hrănește-l pe cel mic cu mâna. Acest lucru se poate face folosind o pipetă sau o seringă de unică folosință fără ac.

Laptele substitut de pui, care este disponibil de la veterinar, este ideal ca hrană lichidă. Pentru o vreme, laptele de pisică cu conținut scăzut de lactoză de la comercianții cu amănuntul specializați sau preparatul de carne Hipp (amprentă: din luna a 4-a) este potrivit. Luați ariciul întins pe spate în mână, astfel încât să-și asume o poziție ușor așezată. Folosiți degetul mare pentru a vă stabiliza cu atenție postura. Picurați alimentele lichide de patru până la cinci ori pe zi în gura ariciului în doză de 10 până la 30 de mililitri fiecare. Vă rugăm să așteptați după fiecare picătură până când ariciul a înghițit.

O iubire neînțeleasă față de animale nu trebuie să conducă la hrănirea pe tot parcursul anului și la iernarea neprovocată a arici în subsol.

întrebări frecvente

Aricii sunt insectivori, nu-i așa? De curând am văzut un arici interesându-se de parazi.

Aricii se hrănesc în principal cu insecte, viermi, gândaci, melci etc. Cu toate acestea, nu pot rezista unei gustări dulci între ele, cum ar fi o boabă complet coaptă sau o bucată de măr. Cu toate acestea, sistemul digestiv al insectivorului nu este orientat spre procesarea alimentelor pe bază de plante, astfel încât fructele sunt excretate aproape nedigerate. Dacă un arici este interesat de căderi de vânt, de obicei are în viziune viermii pe care îi conține.

Ar trebui să ajut arici cu hrană suplimentară când este uscat?

Mulți ani de experiență în centrele de arici și stațiile de îngrijire arici au arătat că hrănirea ariciilor ar trebui interzisă din primăvară până în toamnă. Este o poveste veche a soțiilor că insectivorii nu pot găsi alimente în seceta și căldura de vară. Furajele substitutive de orice fel nu ating niciodată calitatea animalelor de pradă naturale. Hrănirea arici este necesară numai în situații excepționale, cum ar fi debutul devreme al iernii sau la sfârșitul iernii când nu există animale furajere în natură.

Când hibernează un arici?

În condiții meteorologice normale, aricii hibernează din noiembrie până la sfârșitul lunii martie / începutul lunii aprilie. Femelele intră de obicei în hibernare o lună mai târziu, deoarece după creșterea epuizantă a copiilor lor au nevoie de mai mult timp pentru a-și acumula rezerve adecvate de grăsime. La ambele sexe, durata fazei de odihnă de iarnă este aproximativ aceeași. Aceasta înseamnă că aricii femele se trezesc mai târziu în primăvară decât omologii lor masculini.

După hibernare, am făcut mai ușor pentru aricii din grădina noastră să înceapă sezonul cu hrană pentru pisici. Putem continua să oferim alimente în luna mai? Toată familia se bucură să se uite seara cum arici se hrănesc.

Vă rugăm să nu mai hrăniți acum. Înțeles, este o plăcere să urmăriți drăguțul arici. Cu toate acestea, faceți insectivorilor un serviciu. Mâncarea pentru pisici este adecvată doar parțial și temporar ca hrană pentru arici. Dacă o masă fixă ​​este gata în fiecare seară, aricii nu mai vânează insecte, se îngrașă, lenevesc și, în cel mai rău caz, se îmbolnăvesc. Hrănirea arici ar trebui să fie o soluție oprită numai pentru a acoperi vremurile sărace în alimentație la sfârșitul iernii.

sfaturi

Naturschutzbund (NABU) stă la baza urgenței măsurilor de protecție adecvate speciilor pentru arici. Ca parte a proiectului de cercetare a cetățenilor „Arici în Bavaria”, s-a arătat că distrugerea habitatelor forțează tot mai mult aricii în vecinătatea așezărilor umane. Rezultatul trist: din 28.000 de arici numărați în 2015, mai mult de o treime au fost morți, majoritatea victime triste în trafic.