Castanul norocos își pierde frunzele - cauze (Pachira aquatica)

De ce castanul norocos își pierde frunzele?

Dacă castanul norocos pierde multe frunze, este întotdeauna un motiv de îngrijorare. Cauzele posibile sunt:

  • locație prea întunecată
  • locație prea răcoroasă
  • Proiecte
  • Îndepărtarea apei
  • Infestarea dăunătorilor

citește și

  • Ce trebuie făcut atunci când castanul norocos capătă frunze galbene
  • Preveniți frunzele maro pe castanul norocos
  • Ce trebuie făcut atunci când mimosa își pierde frunzele

Adesea cauza se află și în trunchiurile împletite ale castanului norocos. Dacă ați cumpărat o plantă în acest fel, ar trebui să o desfaceți imediat și să așezați tulpinile individual. De asemenea, repotezați Pachira aquatica în sol proaspăt.

Pierderea ușoară a frunzelor este inofensivă

O ușoară pierdere a frunzelor, în special în zona inferioară, nu este un motiv de îngrijorare. Acesta este un proces natural prin care apar trunchiurile caracteristice.

Locația potrivită pentru un castan norocos

Castanele norocoase preferă o locație cât mai strălucitoare posibil. Asigurați-vă că temperatura ambiantă nu scade sub 15 grade. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți grijă de puiet afară vara.

Castanul norocos nu primește curenți și schimbări frecvente de loc. Protejați-le de curenți și lăsați-le întotdeauna în aceeași locație, dacă este posibil.

Udarea Pachira aquatica cu tact

Probabil cea mai frecventă problemă care duce la pierderea frunzelor este umezeala excesivă în rădăcină. Îndepărtarea apei nu numai că face ca planta să-și piardă frunzele, ci asigură, de asemenea, că trunchiul devine moale.

Udați castanele norocoase doar rar și numai atunci când rădăcina este la fel de bună ca uscată. Iarna, reduceți cantitatea de apă în plus.

Mai ales iarna, castanul norocos apreciază stropirea ocazională a frunzelor cu apă călduță, fără var. Acest lucru previne și dăunătorii.

sfaturi

Petele maronii de pe frunzele Pachira aquatica sunt adesea o indicație a dăunătorilor sau a bolilor virale. Examinați atent planta pentru a identifica posibilele probleme în timp. Dacă infestarea este foarte avansată, castanul norocos de obicei nu mai poate fi salvat.