Fertilizarea afinelor - cu ce și când?

Momentul potrivit pentru fertilizarea afinelor

La fertilizarea afinelor cultivate în grădină, fertilizarea are loc în ceea ce privește două scopuri diferite, creșterea arbuștilor și aprovizionarea cu energie suficientă pentru un stoc abundent de fructe pe ramuri. Prin urmare, prima fertilizare a anului trebuie efectuată în aprilie, pentru a permite afinelor din grădină sau din ghiveci să crească în mod optim noii lăstari. Cea de-a doua aplicare a îngrășământului ar trebui să fie dată plantelor cel mai devreme la sfârșitul lunii mai, când fructele sunt deja pe ramuri. După aplicarea îngrășământului, este întotdeauna important să-l inundați cu suficientă apă de irigare, astfel încât rădăcinile sensibile ale afinelor care sunt aproape de sol să nu fie deteriorate de o concentrație excesivă de îngrășământ.

citește și

  • Hibernează afinele în grădină
  • Transplantați afine în grădină
  • Îngrijire adecvată pentru afine în grădină

Aveți grijă cu îngrășămintele calcaroase

Selectarea îngrășământului pentru afine ar trebui să țină cont cu siguranță de nevoile de sol ale plantelor. Mediul acid al solului din amplasament, cu valoarea pH-ului între 4,0 și 5,0, nu trebuie să fie influențat prea mult de îngrășământul aplicat. Pe lângă preparatele speciale pentru afine, magazinele specializate au și îngrășăminte cu conținut scăzut de var pentru rododendroni și azalee. Dacă le folosiți chiar înainte sau în timpul perioadei de recoltare, trebuie să clarificați dacă aceste îngrășăminte florale conțin ingrediente dăunătoare consumului.

Materiale naturale pentru fertilizarea afinelor

Gunoiul de grajd și compostul obișnuit sunt în general inadecvate pentru fertilizarea afinelor cultivate, deoarece conțin o proporție prea mare de var. Dacă nu doriți să vă fertilizați afinele cu îngrășăminte cu azot artificial, cum ar fi sulfatul de amoniu și azotatul de amoniu, puteți utiliza și îngrășăminte naturale mai acide. Acestea includ în special următoarele materiale:

  • ace de brad și molid compostate
  • rasinoase tocate
  • Mulci (213,00 EUR la Amazon *) din bucăți de scoarță
  • Cedru și chiparos tăiat

Deoarece aceste materiale naturale se descompun doar relativ lent, ele pot fi aplicate pe sol în jurul plantelor de afine aproape tot timpul anului și prelucrate cu atenție în ele.

Sfaturi și trucuri

Când fertilizați cu îngrășăminte artificiale foarte concentrate, este întotdeauna mai bine să împărțiți îngrășămintele în porțiuni săptămânale mici, deoarece acest lucru poate preveni supra-fertilizarea și deteriorarea plantelor.

WK