Plantarea Montbretia - cum să faci totul bine

Locația potrivită

Montbretie provine inițial din Africa de Sud și, prin urmare, preferă o locație caldă și plină de soare. Se dezvoltă deosebit de bine în apropierea zidurilor, care dau încă o anumită căldură noaptea și oferă adăpost de vânt.

citește și

  • Ce locație preferă Montbretia?
  • Plantați Montbreti rezistent în mod corespunzător
  • Cum este iernat corect Montbretia?

Când plantați?

Puteți pune rizomii Montbretie în aer liber de la începutul lunii aprilie. Acoperiți locul de plantare cu un strat gros de trei până la patru centimetri de compost pentru a proteja plantele care încolțesc de înghețurile târzii.

Ce substrat preferă Montbretia?

Montbretienii preferă solurile bogate în nutrienți și bine drenate. Din acest motiv, solul greu sau foarte compact ar trebui să devină mai permeabil prin adăugarea unui pic de nisip. Un strat de drenaj gros de câțiva centimetri realizat din nisip sau pietriș asigură un drenaj bun al apei.

Cum se plantează?

Săpați o gaură separată de aproximativ 4 inci adâncime pentru fiecare tubercul. Distanța de plantare trebuie să fie de cel puțin treizeci de centimetri.

Când înflorește montbretia?

Montbretie impresionează prin timpul său neobișnuit de lung de înflorire pentru tuberculi, care se extinde din vară până în toamnă.

Trebuie replantată în mod regulat Montbretia?

Deoarece Montbretie este unul dintre consumatorii grei, în funcție de natura solului, poate fi necesar să-l mutați într-un loc nou la fiecare trei până la patru ani. Dacă fertilizați plantele suficient, transplantul este întotdeauna necesar dacă doriți să îndepărtați bulbii mici sau dacă trebuie să descoperiți că planta este verde la interior și înflorește doar în zonele periferice.

Cum se poate înmulți montbretia?

Rizomii Montbretie încolțesc numeroși bulbi, pe care îi puteți îndepărta cu atenție și utilizați pentru reproducere. Cu toate acestea, acestea înfloresc numai după aproximativ doi-trei ani. Uneori montbretienii produc și semințe pe care le poți recolta și semăna.

sfaturi

Ar trebui să aveți grijă la grădinărit în imediata apropiere a rizomilor. Tuberculii, care stau aproape de suprafața pământului, sunt foarte sensibili la răniri și adesea nu mai încolțesc dacă au fost deteriorați accidental.