Măslinul - cât de rezistent este?

Măslinele sunt rezistente, dar sensibile la îngheț

Măslinul adevărat, așa cum se numește și măslinul, provine dintr-un climat cald și uscat, care se caracterizează prin veri calde și ierni blânde. Cu toate acestea, multe soiuri de măsline sunt, de asemenea, familiarizate cu înghețurile ușoare din țara lor natală, dar nu sunt obișnuite cu perioade lungi de îngheț și / sau înghețuri foarte adânci. Prin urmare, măslinele sunt descrise ca rezistente, deși sunt destul de sensibile la îngheț.

citește și

  • Majoritatea măslinelor nu se auto-fertilizează
  • Măslinele au nevoie doar de puțină apă
  • De ce producătorii adesea colorează măslinele în negru - și cum puteți expune această farsă

Îngrijirea corespunzătoare a măslinelor iarna

Măslinele au nevoie de o pauză de iarnă în care preferă să stea în aer liber sau la maximum 10 ° C într-o locație răcoroasă și luminoasă din casă sau apartament. Temperaturile din jurul punctului de îngheț sunt de obicei bine tolerate, atât timp cât cupa este bine protejată de îngheț. În acest scop, se recomandă încălzirea rădăcinilor, în special în regiunile în care se poate răci foarte mult. Măslinele trebuie udate regulat, chiar și iarna, dar mult mai rar.

Pregătirea pentru iarnă

Înainte de a vă iarna măslinul, trebuie mai întâi să-l pregătiți în consecință. Pentru a face acest lucru, vă puteți tăia puieții spre sfârșitul sezonului de creștere și ar trebui să fertilizați din nou cu potasiu patentat. Acest îngrășământ este, de asemenea, cunoscut sub numele de magnezie de potasiu și asigură faptul că lăstarii tineri se pot lignifica mai repede. Lăstarii aliniați, pe de altă parte, sfidează înghețul mult mai bine.

Iarnă măslinele

Pentru a vă face măslinele rezistente la iarnă, mai întâi are nevoie de o locație protejată. Arborele are nevoie de multă lumină și aer chiar și iarna, motiv pentru care încăperile întunecate de la subsol nu sunt utile. În schimb, puteți așeza copacul pe un perete care radiază căldura, în mod ideal într-un colț acoperit și acoperit. Acoperiți solul din oală cu un strat gros de bețișoare sau mulci de scoarță, acest lucru va menține rădăcinile calde și le va proteja în mod optim de îngheț. De îndată ce amenință să se răcească, înfășurați oala, trunchiul și coroana cu covorașe de protecție împotriva înghețului din iută, sisal, paie sau nucă de cocos.

Ce cu siguranță nu ar trebui să faci iarna

  • lăsați măslinul afară fără protecție
  • pune măslinul într-un loc întunecat (de exemplu, pivniță)
  • așezați măslinul în sufragerie sau într-un alt loc cald
  • nu se toarnă
  • fertiliza

Selectați soiurile de măsline adecvate

Există în jur de 1000 de tipuri diferite de măsline în lume, dintre care unele sunt foarte sensibile la îngheț și altele mai puțin. Cât de sensibil este un măslin la îngheț depinde în primul rând de regiunea sa de origine. Din acest motiv, atunci când cumpărați, trebuie să aveți grijă să nu cumpărați un soi din Andaluzia sau dintr-o zonă fierbinte similară. În schimb, este mai bine să alegeți copaci care au fost cultivați într-o zonă mai aspră - aceștia sunt obișnuiți cu vremea rea ​​și cu siguranță vor supraviețui mai bine unei ierni germane.

Sfaturi și trucuri

Dacă nu vă iernăm măslinul în exterior, ci în interior, vă asigurați multă lumină, temperatura potrivită și un aport regulat de aer proaspăt. Măslinele nu sunt plante de interior, sunt mult mai confortabile în aer liber. Prin urmare, ventilația regulată este importantă în camerele de iarnă.