Semănatul Physalis - acesta este cel mai bun mod de a semăna semințele

Preferă Physalis, dacă este posibil

Physalis iubitor de căldură durează mult timp să crească, să înflorească și să dea fructe mici, asemănătoare cireșelor. În plus, din cauza riscului de îngheț, semințele nu trebuie eliberate în aer liber înainte de mijlocul până la sfârșitul lunii mai. Ambele motive înseamnă că vara germană este prea scurtă pentru a culege physalis coapte la timp pentru sfârșitul sezonului de vegetație. Din acest motiv, este recomandabil să mutați plantele pe pervaz, cât mai curând în februarie, dacă este posibil și să puneți plantele tinere în patul în aer liber din mai. Alternativ, poate fi păstrat și într-o găleată pe balcon sau terasă.

citește și

  • Nu fertilizați fizicul prea mult
  • Physalis nu sunt rezistente
  • Physalis sunt în sezon tot timpul anului

Preferă physalis

Procedați după cum urmează când scoateți plantele:

  • Luați ghivece mici și umpleți-le cu sol de ghiveci standard.
  • Cu ajutorul unui deget, faceți o gaură de aproximativ 5 milimetri adâncime în centrul substratului.
  • Aruncați trei până la patru semințe în ea și acoperiți-le ușor cu sol.
  • Pulverizați semințele cu apă. Păstrați-le uniform umede - Physalis are nevoie de multă apă.
  • Alternativ, puteți lua o cutie de balcon și puteți așeza un număr de semințe în substrat.
  • Așezați oala / cutia într-un loc ușor și cald (de exemplu, pervazul ferestrei în camera de zi).
  • De îndată ce plantele s-au dezvoltat între trei până la patru frunze, le puteți smulge, adică le puteți transfera individual într-o oală mai mare cu un diametru de aproximativ 10 până la 12 centimetri.

Semănați fizalisul direct pe câmp

Desigur, însămânțarea directă în aer liber este de asemenea posibilă, dar cel puțin nu înainte de sfârșitul lunii mai pentru fructele andine (și alte specii de fizali care nu rezistă la îngheț, cum ar fi cireșul de ananas). Dar atunci va fi probabil prea târziu pentru o recoltă în același an, deoarece fructele care se coc în august / septembrie cu suficient soare și căldură nu mai pot ajunge la maturitate din cauza răcoarei toamnei. Spre deosebire de multe informații de pe net, cel puțin boabele andine sunt o plantă perenă, ceea ce înseamnă că poți să iernezi în siguranță și va da roade în anul următor. Pentru aceasta, totuși, ar trebui să cultivați cel mai bine fizalul într-o oală, deoarece nu este rezistent la iarnă. Pe de altă parte, physalisul plantat în aer liber este de fapt doar anual, deoarece nu supraviețuiește iernii germane.Floarea felinarului este o excepție.

Sfaturi și trucuri

Dacă aveți deja un physalis în grădina dvs., nu mai trebuie să cumpărați semințe. Puteți usca semințele și le puteți recolta pentru însămânțarea primăverii următoare sau puteți zdrobi ușor câteva fructe și le puteți îngropa sub un strat subțire de sol din grădină. De asemenea, compostul este foarte potrivit pentru semănat.

IJA