Afinele pe balcon - cum să le crești în ghivece

Balconul ca locație pentru cultivarea afinelor

Deoarece unele soiuri de afine sunt puțin sensibile la locațiile cu vânt, balconul poate fi un loc bun pentru a cultiva afine mici. Deoarece afinele din America de Nord, în special, adoră soarele plin și locațiile calde, puteți produce fructe deosebit de dulci pe un balcon orientat spre soare. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că afinele pot prospera doar în solul acid. În plus, atunci când cultivați într-o cadă, udarea regulată a plantelor, mai ales cu puțin înainte și în timpul recoltei, nu trebuie uitată.

citește și

  • Cultivarea cu succes a afinelor în grădină
  • Cultivați afine într-o oală
  • Recoltați afine cu afine cultivate în propria grădină

Alegerea soiurilor potrivite

Nu toate soiurile de afine cultivate sunt potrivite pentru cultivarea în ghivece. Acest lucru se datorează și faptului că unele tipuri de afine pot crește până la 3 metri înălțime și astfel pot depăși dimensiunile majorității balcoanelor. Pentru cultivarea necomplicată pe balcon fără tăiere constantă, ar trebui să alegeți soiuri care să rămână mici și compacte. Pe de o parte, acesta poate fi un soi de afine sălbatice, cum ar fi Vaccinium Sylvana. Așa cum se obișnuiește pentru afinele sălbatice, acestea produc fructe deosebit de aromate în timpul recoltei, în plină vară. Cu toate acestea, fructele mai mari, în cantități numeroase, vă promit soiuri precum:

  • Sunshine Blue
  • Northsky
  • afinul în ghiveci Vaccinium corymbosum

Îngrijirea afinelor în găleată

Pentru ca afinele să prospere optim în cadă, ar trebui să alegeți jardiniere cu lățime suficientă, deoarece afinele au rădăcini mai late decât cele adânci. Totuși, acest lucru înseamnă, de asemenea, că afinele din ghiveci trebuie udate aproape în fiecare zi în mijlocul verii. Pentru a nu exista încă apei, ar trebui să se utilizeze un substrat de plante slab cu o valoare acidă a pH-ului, cum ar fi rododendronul și solul azaleei, care poate fi udat de jos cu un coaster de udare.

Sfaturi și trucuri

În câmp deschis, afinele nu sunt de obicei prea sensibile la îngheț. Deoarece plantele din găleată cu rădăcinile deasupra solului sunt mult mai sensibile, ar trebui să se facă o protecție adecvată împotriva înghețului.

WK