Rockcress ∗ Cele mai bune 10 sfaturi de îngrijire și plantare

Plantați bine creșul de grădină

Vă recomandăm să plantați la începutul toamnei, astfel încât fermecătoarea stâncă să arate în primul său sezon ce putere florală are. În locația însorită, creați mai multe găuri de plantare la o distanță de 20-30 cm, deoarece planta perenă își face parte în grupuri mici. Îmbogățiți săpătura cu humus de scoarță, compost și așchii de corn. În fiecare groapă, așezați o plantă în ghivece suficient de adâncă încât substratul să ajungă doar la perechea inferioară de frunze. În ziua plantării și în perioada următoare, o alimentare abundentă cu apă contribuie la înrădăcinarea rapidă.

citește și

 • Când este timpul de înflorire pentru creștet?
 • Nu doar o sărbătoare pentru ochi - creștetul este comestibil
 • Cresa de stâncă: îngrijire pe arzătorul din spate

Sfaturi de îngrijire

Stilul necesită puțină întreținere de la grădinar. Aprovizionarea cu substanțe nutritive în pat este limitată la începerea fertilizării cu compost și coaja de corn la sfârșitul lunii aprilie / începutul lunii mai. În cutia cu cadă și flori (13,19 € la Amazon *) fertilizați la fiecare 4 săptămâni în aprilie și mai cu un preparat lichid obișnuit. Deoarece perena își atinge optimul în sol proaspăt și umed, nu ar trebui să-i fie sete. Udați întotdeauna nasturele când solul este uscat. Dacă prima grămadă de flori rămâne fără respirație, tăiați tulpinile de flori ofilite înapoi în partea de sus a frunzelor pentru a atrage o a doua floare. Frunzele veșnic verzi sau veșnic împodobesc grădina altfel tristă în timpul sezonului rece, numai pentru a fi tăiată lângă pământ în ianuarie sau februarie. Protecția de iarnă remarcabilă nu este necesară pentru perena rezistentă la îngheț.Doar în anul de plantare, în locuri dificile și în plantator, recomandăm măsuri de precauție adecvate.

Continuați lectură

Care locație este potrivită?

Nu este deloc ușor să observați plante perene înflorite în plin soare. Aici creștetul iubitor de soare vine la îndemână. Chiar și în lumina soarelui aprins, abundența florilor nu cauzează probleme atâta timp cât solul este proaspăt și umed, umic și bine drenat. Toleranța ridicată la calciu califică floarea de primăvară ca fiind candidatul ideal pentru grădinile de pe acoperiș, structurile din piatră, scările din piatră și siturile însorite ale mormintelor.

De ce sol are nevoie planta?

Rockcress nu solicită solului capricios. Se dezvoltă neobosit în solul normal de grădină, care este umic, proaspăt și umed și bine drenat. Un conținut crescut de var al solului nu este doar tolerat, dar răsplătit cu o creștere vitală. Dacă covoarele cu flori proaspete de primăvară înfloresc în cadă sau în balcon, solul obișnuit de ghiveci este mai mult decât suficient.

Când este timpul de înflorire?

Perioada centrală de înflorire a creștetului se extinde în lunile aprilie și mai. Cu toate acestea, unele specii nu se gândesc să respecte această cerință și să înflorească încă din martie sau să decoreze grădina toamna. De exemplu, creștetul caucazian și creștetul alpin deschid scena de înflorire la începutul primăverii. Stilul albastru lasă pe specificații săi să meargă mai întâi să-și îmbrace rochia de flori din iulie până în septembrie. Prin urmare, atunci când cumpărați planta, întrebați cu atenție dacă aveți o perioadă de înflorire clar definită în mânecă.

Continuați lectură

Tăiați corect creșul de grădină

Nasturelul, care este ușor de tăiat, poate fi tăiat oricând în formă cu foarfeca. După prima perioadă de înflorire, tăiați tulpinile de flori ofilite până la smocurile bazale de frunze; cu puțin noroc, o a doua floare va prospera la sfârșitul verii. La rândul lor, tăiați-le doar la frunze, deoarece frunzele veșnic verzi sau veșnic verzi creează ochi plăcuți în grădina de iarnă.

Soiurile cu flori duble, în special, vă tentează să tăiați vaze. Pentru a face acest lucru, alegeți acei lăstari cu primii muguri care tocmai s-au deschis.

Se toarnă cresa de gâscă

Deoarece creștetul evaporă umezeala abundentă datorită biomasei sale abundente, precipitațiile normale sunt de obicei insuficiente pentru alimentarea cu apă. Prin urmare, trebuie să udați întotdeauna patul și jardiniera atunci când suprafața substratului s-a uscat. Pentru a face acest lucru, apăsați un deget în pământ. Dacă partea superioară de 2 cm se simte uscată, este nevoie de apă.

Fertilizați corect creștina de gâscă

În solul de grădină bogat în substanțe nutritive, fertilizarea organică la sfârșitul lunii martie / începutul lunii aprilie cu compost, humus de scoarță, așchii de corn sau guano este suficientă. (10,44 € la Amazon *) În cazul în care legumele crucifere delicate au dezvoltat perne dense, încorporarea îngrășământului solid cu grebla ar putea provoca daune. În acest caz, recomandăm gunoi de grajd, cum ar fi urzici sau gunoi de grajd, pentru aportul de nutrienți din pat. Cultivat într-o cutie sau cadă de balcon, creștetului i se administrează o doză de îngrășământ lichid în aprilie și mai.

Iernarea

Toate speciile de stâncă care au capturat inima grădinarilor noștri sunt complet rezistente. Prin urmare, nu este necesară o protecție explicită. Doar în locuri foarte aspre și în plantă trebuie luate măsuri de precauție împotriva temperaturilor geroase și a umezelii permanente în timpul iernii. Un strat de frunze sau de tufiș este suficient în pat. Ghivecele și cutiile pentru ferestre (106,25 EUR la Amazon *) sunt înfășurate în folie cu bule și așezate pe lemn. Udați perena în seceta de iarnă în zilele blânde, mai ales când înghețul clar domină vremea.

Creșteți crescutul de grădină

Te-a convins complet creșul cu multe avantaje? Apoi, este posibil să multiplicați această mică frumusețe de primăvară în felul următor:

 • Împărțirea mingii de rădăcină primăvara sau toamna
 • Tăiați butași în perioada de înflorire
 • Semănați semințele direct în pat în luna mai

Cum transplantez corect?

Transplantul și întinerirea merg mână în mână cu creștetul. Dacă după câțiva ani dorința de a înflori lasă de dorit, în timp ce perena se cheltește din interior, procedați după cum urmează:

 • Dezgropați rădăcina primăvara sau toamna
 • Așezați pe o suprafață fermă pentru a tăia planta cu un cuțit sau pică
 • Decupați petele goale și rădăcinile putrezite

În cele din urmă, plantați fiecare segment în noua locație, menținând adâncimea de plantare anterioară.

Creșterea stâncii este comestibilă?

Crăciunul este o sărbătoare pentru simțuri care ne gâdilă și palatul. Florile distincte decorează feluri de mâncare reci și calde pentru a le da atingerea finală cu gustul lor proaspăt, picant. În plus, frunzele verzi sunt potrivite pentru consum. Recoltate cu puțin înainte de perioada de înflorire, acestea conțin multă vitamină C, au gust de salate picante și rotunde sau supe aromate.

Continuați lectură

Soiuri frumoase

 • Plena: Încântător de frumoasă, cu flori albe, luxuriante, duble și fluturi de flori de până la 25 cm lungime
 • Hedi: Formează paturi de flori dense, de culoare roz, peste frunzele veșnic verzi; acoperirea solului ideală
 • Magia de primăvară: acest soi împodobește grădina de stâncă cu frumoasele sale covoare cu flori roșii carmin
 • Variegata: Soiul creează un aspect pitoresc cu flori albe și frunze verzi-albe
 • Rockcress Suendermannii: O varietate pitică compactă, excelentă pentru paturi și cărări