Panselele sunt rezistente? - Așa supraviețuiesc iarna

Panselutele sunt plante bienale. Aceasta înseamnă că trebuie să supraviețuiască iernii următoare însămânțării pentru a înflori în primăvara următoare. Dacă sunt semănate foarte devreme, primele flori pot apărea la sfârșitul toamnei, iar panseluțele înfloresc toată iarna.

citește și

  • Panselutele sunt mâncătoare slabe
  • Panselutele sunt bienale sau perene
  • Timpul de plantare pentru panseluțe

Rezistența suficientă la iarnă a fost unul dintre obiectivele de reproducere de la începutul secolului al XIX-lea, alături de perioada de înflorire timpurie și dimensiunea florilor. Atunci când cumpărați semințe, ar trebui să acordați atenție nu numai culorii, ci și dacă soiul dorit este suficient de rezistent la iarnă.

Plantele pe care le-ai cultivat sunt rezistente la îngheț

Panseluțele de grădină (Viola wittrockiana) și violetele cu coarne (Viola cornuta), pe care le cumpărăm toamna, sunt rezistente la frig. În schimb, plantele oferite primăvara care au fost cultivate în sere fără îngheț sunt relativ sensibile la frig. Prin urmare, un grădinar experimentat își însămânțează singur panselele vara pentru înflorirea primăverii. Plantele autocultive se remarcă

  • Robusteţe,
  • înflorire persistentă și abundentă, de asemenea
  • o rezistență mai mare la îngheț.

O mică protecție de iarnă nu poate face rău

Cu toate acestea, panseluțele, care sunt originare din clima temperată, pot îngheța până la moarte în ierni foarte reci, fără zăpadă sau se pot usca într-o locație foarte însorită. Prin urmare, este recomandabil să protejați plantațiile cu un strat de paie, frunze sau tufișuri atunci când există îngheț sever și permanent și lipsa stratului de zăpadă. Pe vreme fără îngheț, plantele ar trebui udate cu ușurință din când în când.

Sfaturi și trucuri

Panseluțele nu pot fi iernate în casetele ferestrei (106,25 EUR la Amazon *). Pentru balconul dvs., puteți pune plantele tinere într-o cameră răcoroasă iarna.