Semănați pepene verde - așa reușește însămânțarea

Alegerea semințelor potrivite

Există diferite modalități de a obține semințele de care aveți nevoie pentru a crește pepeni verzi. Dintre numeroasele soiuri diferite de pepene verde, comerțul specializat în consumabile pentru grădinărit le oferă de obicei pe cele care sunt cel mai puternic reprezentate ca mărfuri importate în supermarketuri. Acestea sunt de obicei fructele mari Crimson Sweet și Sugar Baby mai mici. De asemenea, puteți folosi semințe din pepeni verzi cumpărați sau crescuți în casă pentru a crește plantele. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că, pe de o parte, nu este un soi hibrid și, pe de altă parte, că eliminați și orice pulpă din semințe. Dacă pulpa rămâne pe semințe, acestea se pot mula foarte ușor în timpul fazei de germinare.

citește și

  • Cultivați pepene verde în grădină
  • Semănați corect semințele de pepene verde
  • Plantează un pepene verde în propria grădină sau seră

Aduceți plantele înainte în timp util

În sezonul principal din mai până în septembrie, pepenii importați din supermarket provin în mare parte din următoarele țări din sudul Europei, unde soiul greu Crimson Sweet este apoi copt:

  • Spania
  • Ungaria
  • Italia
  • Curcan

În caz contrar, pepenii, cum ar fi varietatea mai mică Sugar Baby, sunt importați pe tot parcursul anului din țări precum Iran, Mexic și China. Pentru a putea recolta fructe coapte pe deplin dintr-un pepene verde în latitudinile noastre climatice, trebuie să aduceți plantele înainte în timp util. Semănați pepenii verzi în ghivece de la jumătatea lunii aprilie, astfel încât să puteți planta plantele tinere în aer liber sau într-o seră pe vreme fără îngheț în luna mai.

Locația perfectă pentru un pepene verde

Chiar dacă nu aveți o seră spațioasă pentru pepenii dvs., puteți să le recoltați bine într-un loc cald din grădină. Asigurați-vă, totuși, că solul este bine drenat și bogat în substanțe nutritive și că plantele tinere sunt bine protejate de melci.

Sfaturi și trucuri

Pepenii verzi prosperă deosebit de bine pe o pantă orientată spre soare. Acest lucru poate fi generat și prin umplerea unei mici grămezi de pământ, care oferă în același timp un remediu împotriva apei.

WK