Multiplic Monstera - Acesta este modul în care frunza ferestrei poate fi propagată

De la frunză până la Monstera terminată - un ghid pas cu pas

O frunză de fereastră adultă poate face față cu ușurință dacă trebuie să-și sacrifice una dintre frunzele impunătoare ca ramură pentru reproducere. Primăvara este cel mai bun moment pentru tăierea capului. Dacă începutul noului sezon de creștere este pe cale să înceapă, înrădăcinarea progresează cu atât mai rapid. O frunză singură nu face, desigur, butași pe frunza ferestrei. Cum să procedați corect:

 • Tăiați o frunză care include tulpina și cel puțin o rădăcină aeriană
 • Lăsați interfața să se usuce timp de 30 până la 60 de minute într-un loc aerisit
 • Între timp, umpleți o oală mare cu substrat din fibră de cocos, înțepând solul sau nisipul din turbă
 • Introduceți butașii capului cu rădăcini aeriene și apă

citește și

 • Propagarea cu succes a arțarului - așa se poate face cu butași
 • Tăiați și îngrijiți ramurile Monstera - așa funcționează
 • Propagați Monstera deliciosa prin butași - așa funcționează

La sfârșitul filmării, lipiți un baston de lemn în substrat la dreapta și la stânga filmului și puneți o pungă de plastic peste el. Până când un lăstar proaspăt semnalează dezvoltarea cu succes a rădăcinilor, microclimatul cald și umed de sub capotă aduce o contribuție vitală.

Creșterea unei întregi turme de Monstera dintr-o tăiere a tulpinii - așa funcționează

O bucată de ax non-lignificat, fără frunze, este denumită tăiere a tulpinii. În loc de frunze, această tăiere are mai mulți ochi adormiți. Acestea sunt muguri de frunze latente care pot fi recunoscute ca puncte de vegetație rotunde. Prin tăierea unei tăieri de tulpină între aceste puncte de vegetație, aveți în mâini material adecvat pentru propagare. Cum se face corect:

 • Pentru fiecare secțiune, umpleți o oală cu sol slab
 • Pulverizați substratul cu apă fără var
 • Așezați tăierea orizontală deasupra și apăsați-o în jos
 • Ochiul adormit îndreaptă în sus

În mod ideal, ar trebui să așezați vasele pentru creșă (14,90 EUR pe Amazon *) într-o seră interioară încălzită. Alternativ, puteți pune o pungă de plastic sau o glugă de sticlă peste ea. Pe scaunul ferestrei parțial umbrit și cald, ventilați capacul zilnic. Pentru alimentarea cu apă, turnați de preferință de jos. Pentru a face acest lucru, puneți vasul în apă moale timp de câteva minute, care crește din cauza forței capilare.

Rădăcinile și frunzele se dezvoltă din punctele de vegetație. Spre deosebire de tăieturile capului, acest proces durează mai mult. Dacă o tăiere a tulpinii și-a înrădăcinat complet ghiveciul de creștere, repotezați-l într-un recipient mai mare. Din acest moment, faza de reproducere se încheie în programul normal de întreținere pentru o frunză de fereastră adultă.

sfaturi

Un fruct Monstera prosperă ca un fruct colectiv format din nenumărate fructe de pădure. O singură boabe conține 1 până la 3 semințe care nu au endosperm. Dacă unei semințe îi lipsește acest țesut nutritiv, utilizarea sa pentru însămânțare se dovedește a fi la fel de complicată ca și pentru orhidee.