Îngrijirea copacilor de mandarină - cele mai importante lucruri de la A la Z

la apă

La fel ca toate speciile de citrice, arborele de mandarină are nevoie și de multă apă, dar trebuie să dai dovadă de sensibilitate la udare. Planta nu trebuie să fie nici prea uscată, nici prea umedă, în special umiditatea prea ridicată duce la putrezirea rădăcinii temută. Cel mai bine este să udați întotdeauna când solul din oală s-a uscat la suprafață. Substratul ar trebui să se simtă ușor umed atunci când îl sapi cu degetul, dar niciodată umed. Apa de ploaie sau apa veche este cea mai bună, deoarece mandarina este sensibilă la var.

citește și

  • Palma de cânepă chineză: ce este important în îngrijire?
  • De ce îngrijire are nevoie de verbena cu lămâie?
  • Strelitzia nicolai - păstrați-vă fericit cu această grijă!

Fertiliza

Aplicarea regulată a îngrășămintelor speciale pentru citrice este esențială în timpul sezonului de vegetație. Începeți încet spre sfârșitul pauzei de iarnă și măriți porțiile, apoi reduceți-le încet din nou în a doua jumătate a verii. Ultima dată când ar trebui să fertilizați în septembrie.

Când și cum se taie

Mandarinele se modelează cel mai bine în timpul dinaintea primei înmuguriri, adică cu puțin înainte de sfârșitul sezonului de iarnă. De asemenea, îndepărtați crenguțele uscate și cascadate, iar coroana ar trebui, de asemenea, subțiată.

Dăunători

În special dacă arborele de mandarină este iernat necorespunzător, acesta este atacat în principal de solzi și afide, precum și de acarienii păianjen. Puteți recunoaște, de obicei, o infestare cu insecte solzi prin faptul că frunzele și / sau întreaga plantă se lipesc brusc. Acarienii păianjen pot fi evitați asigurând umiditate ridicată în cartierele de iarnă. Pentru a face acest lucru, este suficient să se aburească din când în când copacul folosind o sticlă de pulverizare.

Boli

Dacă arborele dvs. de mandarină pierde frunzele sau dacă acestea se estompează sau se îngălbenesc, erorile de îngrijire sunt de cele mai multe ori cauza. Asigurați-vă absolut că puieții

  • nu prea umed
  • nu prea uscat
  • are un loc complet însorit
  • nu este într-un loc curgător
  • și este fertilizat în mod regulat cu îngrășământul potrivit

Vărsarea frunzelor sau frunzele galbene decolorate indică, de obicei, prea puțină lumină și / sau înfundare. Frunzele care devin verde deschis cu venele frunzelor posibil mai întunecate, pe de altă parte, sunt de obicei o indicație a deficitului de nutrienți.

iernat

La temperaturi sub 18 ° C, arborele de mandarină trebuie adus în casă. Cartierele de iarnă sunt cât se poate de luminoase și numai între 10 și 12 ° C calde.

Sfaturi și trucuri

Clementinele, o încrucișare modernă între mandarine și portocala amară, sunt mai puțin sensibile decât mandarinele și, prin urmare, mai ușor de păstrat.

IJA