Blackberry Fox Tenia - ar trebui să știți asta

Amenințarea reală și statisticile

De fapt, tenia vulpii este o boală care se răspândește în Europa de câteva decenii și poate fi periculoasă nu numai pentru oameni, ci și pentru numeroase animale. Deoarece evoluția bolii poate duce uneori la dizabilități severe sau chiar la deces, factorii de infecție și potențialul abstract de risc ar trebui, de asemenea, să fie discutați în principiu. Cu toate acestea, realitatea este că foarte puțini oameni din Europa Centrală sunt victime ale acestui agent patogen în fiecare an. Acest lucru nu se datorează numai faptului că există un număr tot mai mic de vulpi în păduri, ci și descurajării multor adulți și copii de la gustarea fructelor dulci din pădure.

citește și

  • Timpul de coacere a murelor din grădină
  • Locația ideală pentru murele din grădină
  • Fierbe murele pentru a le menține mai mult timp

Mure sălbatice și siguranța consumului

Astăzi sunt mulți copii și adulți care, din cauza fricii de tenia vulpii, nu colectează și nu mănâncă niciun fruct în sălbăticie. Cu toate acestea, murele sălbatice cu gustul lor picant și aromat pot fi utilizate proaspete sau uscate dacă sunt respectate următoarele reguli de siguranță:

  • culegeți fructe mai mult de 80 cm de la sol
  • colectați doar fructe din zone care s-au dovedit a fi lipsite de tenii vulpii
  • spălați bine fructele de mai multe ori

De fapt, spălarea murelor colectate de mai multe ori cu apă limpede oferă cea mai bună protecție împotriva infecției cu tenia vulpii. Acesta este modul în care agentul patogen este spălat și fructele gustoase pot fi consumate în siguranță.

De obicei, nu există pericol în propria grădină

Dacă cultivați mure din specii de mure sălbatice sau crescute în propria grădină, vă puteți simți de obicei în siguranță de tenia vulpii. Dacă nu aveți proprietatea dvs. aproape de pădure fără gard, contactul cu o vulpe infectată este foarte puțin probabil. Cu toate acestea, nu strica să speli fructele cu apă curată înainte ca acestea să fie consumate proaspete sau procesate în sucuri și gemuri.

Sfaturi și trucuri

Când colectați mure sălbatice, nu gustați fructele direct în pădure, în ciuda ispitei. Protejați-vă împotriva bolilor spălând mai întâi fructele bine cu apă limpede acasă.