Mentinerea trompetei cataratoare - udare, fertilizare, taiere si multe altele

Ce locație preferă floarea trâmbiței?

Florilor de trompetă le place cald, adăpostite și însorite, prin care „piciorul” - ergo rădăcinile - ar trebui să fie la umbră. Un loc însorit pe un perete al casei care radiază căldură este perfect.

citește și

  • Garoafa - locație, îngrijire, reproducere și iernare
  • Magnolia veșnic verde - locație, îngrijire, iernare, reproducere
  • Momentul de glorie al florii trompetei

Ce condiții de teren sunt ideale pentru trompeta de cățărat?

Planta are nevoie de sol bogat în nutrienți, umed, deoarece se găsește în principal în zonele umede de mlaștină din casa sa și poate face față secetei doar cu mare dificultate. Cu toate acestea, trebuie evitate umezeala permanentă sau înmuierea apei.

Trompeta urcătoare poate fi cultivată și într-o oală?

Trompeta urcătoare are nevoie de multă umezeală, dar nu tolerează apariția apei. Din acest motiv, ar trebui să vă asigurați că oala se scurge bine.

Cât de des trebuie udată floarea trompetei?

Trompeta de cățărat nu tolerează deloc perioade mai lungi de uscare, așa că ar trebui să udați planta în mod regulat, astfel încât solul să fie bine umezit de fiecare dată. De asemenea, are sens să mulci zona rădăcinii, deoarece aceasta împiedică uscarea solului.

Când și cu ce îngrășământ pot fertiliza trompeta urcătoare?

În principiu, este suficient să se asigure trâmbițele de cățărare plantate cu puțin compost pentru a încolți. Îngrășămintele care conțin azot ar trebui folosite foarte puțin, deoarece stimulează creșterea, dar împiedică înflorirea.

Când și cum este tăiată floarea trâmbiței?

Deoarece trâmbița urcătoare își dezvoltă florile doar pe lăstari tineri, planta trebuie tăiată sever în primăvară - ideal între februarie și martie. Ramurile subțiri, slabe sau prea lungi pot fi tăiate tot timpul anului - planta înflorește în principal pe ramuri scurte.

Când înflorește trompeta urcătoare?

Floarea trâmbiței înflorește în cea mai mare parte între iulie și octombrie, în funcție de soi.

Trompeta mea de cățărat nu înflorește, de ce este asta?

Dacă trompeta de cățărat nu înflorește, ar putea fi o locație prea umbrită. În plus, plantele nu înfloresc până la vârsta de aproximativ patru ani.

Cum pot răspândi flori de trompetă?

Trompetele care se cățără se reproduc foarte fiabil chiar și prin semințe și alergători. Puteți înmulți plantele într-un mod țintit prin însămânțare, coborâre sau butași.

Este trâmbița cățărătoare susceptibilă la anumite boli și dăunători?

Planta nu este foarte susceptibilă la infestarea cu dăunători sau boli.

Este rezistentă trompeta de cățărare?

Trompeta de alpinism americană (Campsis radicans) este rezistentă până la minus 15 ° C, în timp ce trompeta de alpinism chineză mai sensibilă (Campsis grandiflora) este destul de sensibilă la temperaturile geroase. Prin urmare, protecția de iarnă este întotdeauna adecvată.

sfaturi

Deoarece toate părțile trompetei de cățărat sunt otrăvitoare, ar trebui să purtați întotdeauna mănuși atunci când faceți grădină.