Congelarea castanelor - cum să procedați pas cu pas

Tipuri și perioade de depozitare pentru castanele proaspete

Castanele proaspete se păstrează timp de una până la două săptămâni la temperaturi de zece grade Celsius. Puneți castanele într-o pungă de plastic perforată și apoi puneți-o în frigider pentru a prelungi durata de valabilitate la aproximativ o lună. Castanele rămân comestibile și mai mult dacă le depozitați la congelator: vor avea un gust delicios după maximum douăsprezece luni.

citește și

 • Congelați varza și păstrați-o mai mult timp - așa funcționează
 • Anghinarea de Ierusalim - înghețarea face ca tuberculii să dureze mai mult
 • Când este timpul recoltării castanilor?

Congelarea castanelor - instrucțiuni pas cu pas

Majoritatea oamenilor vor să-și gătească castanele curățate mai târziu. Prin urmare, vă recomandăm mai întâi să albiți și să curățați castanele, apoi să le congelați.

 1. Tăiați în castane. Pentru a face acest lucru, luați un cuțit ascuțit de bucătărie și zgâriați o cruce mică pe partea curbată a castanelor. Acest pas vă va face mai ușor să curățați castanele mai târziu.
 2. Albiți castanele timp de 10 până la 20 de minute, în funcție de cât de proaspete sunt. Cu cât castanele sunt mai proaspete, cu atât este nevoie de mai puțin timp pentru a găti. Puteți utiliza valorile noastre de ghid pentru a estima durata: zece minute pentru castanele proaspete, 20 de minute pentru exemplarele relativ vechi. Dacă nu doriți să albiți castanele, aveți și opțiunea de a le pune la cuptor și de a le coace acolo jumătate de oră la 180 de grade Celsius.
 3. Lasă castanele să se răcească scurt până când le poți atinge fără durere.
 4. Curățați castanele. Acest lucru este destul de ușor dacă introduceți un cuțit mic în crucea incizată. Cochilia robustă cedează rapid. Asigurați-vă că îndepărtați și pielea maro chiar sub coajă. Are un gust foarte amar de care te poți lipsi.
 5. Așezați castanele pe un raft unde se vor usca și vor continua să se răcească.
 6. Puneți castanele în porții mici în pungi sau cutii pentru congelator. Porțiunile mai mici sunt importante pentru a oferi tuturor castanelor suficient spațiu în ambalaj. Dacă utilizați pungi pentru congelator, trebuie să îndepărtați excesul de aer din ele - fie cu un sigiliu cu vid, fie cu gura.
 7. Sigilați pungile sau cutiile etanșe.
 8. Puneți recipientele în congelator.

Prezentare generală a alternativelor la pregătire

Există mai multe alternative în ceea ce privește măsurile pregătitoare înainte de îngheț:

 • Nu albiți / coaceți sau curățați castanele, puneți-le întregi (tăiate în) în pungi congelatoare sigilate sub vid și puneți-le în congelator
 • Tăiați castanele dulci și prăjiți-le aproape gata, lăsați-le să se răcească și apoi puneți-le din nou în congelator în pungi congelatoare sigilate sub vid.

Folosiți castane după congelare

În funcție de preparat, poate fi necesar să dezghețați și să curățați castanele. Dacă sunt deja decojite, puteți face fără dezghețare și prăjiți castanele direct (aproximativ zece până la 20 de minute) și apoi mâncați-le.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală