A văzut piciorul de elefant - (K) O idee bună?

Dacă piciorul de elefant devine de fapt prea mare, atunci puteți tăia copacul și îl puteți tăia la dimensiunea care vă este confortabilă. Cu toate acestea, înainte de a ajunge la ferăstrău, ar trebui să considerați că va dura ceva timp până când piciorul elefantului va ajunge din nou la o dimensiune similară.

citește și

  • Trebuie să-mi tai piciorul de elefant?
  • Udarea corectă a piciorului de elefant - sfaturi și trucuri
  • Piciorul de elefant suferă adesea de boli?

Cât de repede crește un copac elefant?

Piciorul de elefant este una dintre plantele de interior cu creștere foarte lentă. Are o înălțime de aproximativ cinci până la doi metri. Cu toate acestea, acest lucru durează aproximativ 20 de ani. Acest lucru explică, de asemenea, de ce un picior de elefant care are o dimensiune de aproximativ 50 până la 60 de centimetri este semnificativ mai scump decât o plantă în miniatură.

La ce ar trebui să fiu atent când tăiem?

Când ți-ai văzut piciorul de elefant, de multe ori (de obicei două până la trei) lăstari noi se vor forma la tăietură. Pentru ca niciun microb să nu poată pătrunde prin suprafața de tăiere sau de tăiere destul de mare, ar trebui să folosiți absolut instrumente bine curățate și ascuțite și să închideți rana.

Piciorul tăiat de elefant are nevoie de îngrijire specială?

În funcție de cât de mult v-ați scurtat piciorul de elefant, necesarul de apă și nutrienți al plantei se poate schimba considerabil. Evaporarea umezelii are loc prin frunze. Cu cât sunt mai puține frunze după tăiere, cu atât piciorul de elefant are acum mai puțină apă. De asemenea, stochează apă și substanțe nutritive în trunchiul său gros.

Prin urmare, este esențial să limitați udarea și fertilizarea după ce piciorul de elefant a fost tăiat. Dacă nu faceți acest lucru, există riscul de apariție a apei, în cel mai rău caz, cu o înmuiere a trunchiului și a putregaiului rădăcinii.

Esențialul pe scurt:

  • capacele permise
  • ferăstrău curat și ascuțit folosit
  • închide răni mari
  • apă mai puțin deocamdată și nu fertilizați

sfaturi

Dacă doriți să faceți ceva bun pentru piciorul de elefant proaspăt tăiat, atunci trebuie să limitați udarea și fertilizarea.