Herb Garden - Care plante sunt cele mai bune?

Ierburi anuale și bienale

Multe dintre ierburile noastre culinare tradiționale, cum ar fi pătrunjelul, chervilul, săratul, mărarul, maghiranul și creșul aparțin acestui grup, precum și plantele vechi cultivate, cum ar fi algele de grădină sau purlanul. De obicei sunt destul de robuste și pot fi semănate direct în pat primăvara. Când este cel mai bun moment pentru acest lucru depinde de speciile specifice: În martie puteți începe cu pătrunjel, cireș și cress. Din aprilie, urmează mărarul, buștenii de grădină și racheta, în luna mai nasturțium, portelan și sărat. Ar trebui să așteptați doar după sfinții de gheață pentru a semăna maghiran.

citește și

  • Ce plante sunt potrivite pentru spirala plantei?
  • Ce plante sunt potrivite ca ecrane de intimitate în grădină? - Sfaturi și cele mai bune moduri
  • Ierburi potrivite pentru grădina de plante umbrite

Mai multe bucătării și ierburi sălbatice

Multe plante din acest grup sunt native sau naturalizate în Europa Centrală și sunt ideale pentru climatul nostru temperat și ploios. De regulă, se înțeleg bine și la umbra parțială, deși specii precum arbuști sau usturoi sălbatic adoră chiar și locurile umbrite de sub copaci. Arpagic și îndrăgostit, plante medicinale antice precum valeriana și balsamul de lămâie, plante aromatice puternice precum hreanul și specii care au fost uitate de atunci, cum ar fi racheta sălbatică, măcrișul, pimpinela sau nasturele, au nevoie de un sol bun, adânc și umed.

Ierburi mediteraneene

Exact opusul, și anume înfometat de soare și destul de ascetic în raport cu solul, sunt multe plante din regiunea mediteraneană. Cimbru, oregano, salvie, rozmarin, isop, iarba aromată de curry sau lămâia preferă locații foarte calde, adăpostite, pe soluri sterile și pietroase. Multe soiuri sunt foarte sensibile la îngheț - în special rozmarin, frunze de dafin și verbină de lămâie - și, prin urmare, ar trebui cultivate în ghivece.

Artemisia

Artemisia este denumirea generică botanică a unei serii întregi de plante aromatice și medicinale antice, cum ar fi pelin, arbuș, sorian și tarhon. Acesta din urmă este cunoscut în principal din bucătăria rafinată, unde oferă mâncăruri din pește și sosuri delicate, aromă și rafinament, cu gustul său dulce, asemănător anasonului. Această familie de plante conține o mulțime de substanțe amare, dar și substanțe care sunt toxice în concentrații mai mari - un exemplu bine cunoscut este absintul alcaloid. Artemisia promovează digestia grăsimilor și ajută la numeroase alte reclamații. În trecut, erau considerate „ierburi de protecție și magice” puternice și erau utilizate în principal pentru fumat.

sfaturi

Cei care doresc să cultive ceva foarte special în grădina lor de plante medicinale au garanția că vor găsi ceea ce caută în exoticul asiatic. Aici cresc diferite tipuri de coriandru, shiso, busuioc thailandez, lemongrass, ghimbir, turmeric, tei de kaffir sau chiar wasabi.