Congelarea caiselor - Cum să vă pregătiți pentru congelator

Sortează fructele de caise

Fructele de caise bine coapte au carne moale și, prin urmare, sunt deosebit de sensibile la presiune. Unul sau celălalt fruct poate fi deteriorat rapid. Doar fructele perfecte sunt potrivite pentru o durată lungă de valabilitate. Înainte de îngheț, sortați caisele care au următoarele caracteristici:

 • Vânătăi
 • Găuri
 • Creșterea mucegaiului
 • și alte daune

citește și

 • Uscarea caiselor - fructe dulci pentru tot anul
 • Caise dulci: un vis sănătos plin de vitamine
 • Păstrați caisele corect - bucurați-vă de fructe proaspete

Miez de caise

În primul rând, o baie de apă de curățare este la ordinea zilei. După aceea, fructele curate sunt tăiate în jumătate de-a lungul adânciturii naturale cu un cuțit ascuțit. Nucleul cade de obicei singur. Rareori trebuie îndepărtat cu atenție din pulpă cu un cuțit. Dacă este posibil, jumătățile de caise nu trebuie deteriorate.

Blițul îngheță jumătățile de caise

Jumătățile de caise pregătite trebuie răcite foarte repede. Multe congelatoare au un compartiment suplimentar pentru pre-congelare pentru acest proces. Răspândiți jumătățile de caise în ea fără ca acestea să se atingă. Dacă congelatorul dvs. nu are această funcție utilă, distribuiți jumătățile de caise pe o tavă adecvată și așezați-le în congelator.

După ce caisele sunt înghețate după câteva ore, pot părăsi din nou compartimentul de pre-congelare. Ambalate în recipiente adecvate, acestea sunt depozitate în mod normal cu alte alimente congelate.

Congelați caisele albiți

Albirea este utilă dacă caisele trebuie fierte după dezghețare. Există doar trei pași până la îngheț:

 1. Puneți jumătățile de caise în apă clocotită timp de un minut.
 2. Adăugați niște zahăr și acid citric pentru a păstra culoarea frumoasă.
 3. Ambalează caisele răcite și scurse în recipiente de congelator adecvate, care sunt plasate în congelator imediat după etichetă.

Metoda cu siropul de zahăr

Caisele care se consumă crude după decongelare pot fi, de asemenea, congelate în sirop de zahăr. Pentru aceasta, se fierbe o infuzie de 300 de grame de zahăr și un litru de apă. Caisele se pun în sirop, care este încă fierbinte. Sunt umplute în cutii de congelare împreună cu siropul, dar numai după ce amestecul s-a răcit complet.

În loc să înmuiați caisele în sirop de zahăr, le puteți stropi alternativ cu mult zahăr atunci când pregătiți.

sfaturi

Dacă nu ai timp să faci singur un sirop de zahăr, poți cumpăra unul din supermarket.

Depozitare și termen de valabilitate

Temperatura optimă de depozitare pentru caise este de minus 18 grade Celsius. În această condiție, fructele cu pietre delicioase pot fi savurate în continuare la nouă luni după congelare.

Lăsați timp să se dezghețe

Jumătățile de caise care sunt scoase din congelator pentru a fi consumate crude trebuie decongelate numai încet și cu atenție. Mai întâi, puneți-le la frigider pentru câteva ore. Apoi, ar trebui să stea scurt la temperatura camerei, deoarece nu își dezvoltă aroma completă atunci când sunt reci.

Se utilizează în stare înghețată

Procedura lungă de dezghețare nu este necesară dacă jumătățile de caise înghețate sunt folosite ca topping de tort sau sunt altfel gătite prea mult. În aceste cazuri, fructele pot fi prelucrate imediat din congelator.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală