Irigarea cu butoi de ploaie fără pompă - așa funcționează

Gravitatea înlocuiește pompa

Multe sisteme comerciale funcționează cu pompe submersibile mici, deoarece apa din rezervor nu ajunge în zona de legume fără presiune. Cu toate acestea, dacă nu există nicio conexiune de curent în grădină, astfel de pompe nu pot funcționa - iar exemplele alimentate cu energie solară sunt extrem de nesigure, deoarece pompează numai atunci când soarele strălucește din cer. În schimb, puteți folosi și gravitația, care transportă apa către paturi de una singură. Cum functioneaza? Pur și simplu: trebuie doar să aduceți recipientul de apă, în acest caz butoiul de ploaie, la un nivel mai înalt decât paturile. Pentru ca presiunea să fie suficientă pentru irigare, ar trebui să ridicați coșul pe o platformă cu o înălțime cuprinsă între 50 și 100 de centimetri.

citește și

  • Cum se instalează irigarea pentru un balcon fără conexiune la apă
  • Udarea plantelor cu sticle PET - așa funcționează
  • Irigarea automată fără racord de electricitate sau apă - aceste metode există

Cum să construiți singuri o irigație prin picurare

Pentru sistemul de irigare auto-construit, cel mai bine este să alegeți un butoi de ploaie mai mare cu o capacitate de cel puțin 1000 până la 1500 de litri, care are o conexiune pentru furtunul de grădină din zona inferioară:

  • Conectați furtunul acolo.
  • Puneți un dop la celălalt capăt al furtunului de grădină.
  • Acum faceți găuri în furtun unde doriți să curgă apa.
  • Acest lucru funcționează bine cu un ciocan și cuie.
  • Poziționați furtunul astfel încât găurile sale să aducă apa direct la rădăcinile plantei.

Dacă butoiul de ploaie nu are o conexiune pentru furtun, puteți, de asemenea, atârna furtunul de grădină peste marginea superioară în apă. În acest caz, asigurați-vă că deschiderea furtunului este pe podea și nu se mișcă undeva la mijloc sau chiar în sus pe marginea butoiului - dacă nivelul apei scade, deschiderea este brusc din apă și furtunul nu poate uda transporta mai mult la pat. În cel mai bun caz, fixați capătul furtunului în așa fel încât să nu poată aluneca sau aluneca afară.

sfaturi

Pentru un sistem de irigații, puteți utiliza nu numai electricitate, ci și pompe solare sau cu baterie.